Sziasztok!

Tegye fel a kezét az, aki nem szokott elcsábulni néha egy-egy szép, mutatós jegyzetfüzetre? Sejtettem, hogy senki nem fog jelentkezni. 🙂 Azt vettem észre, hogy a lányoknak valahogy a génjeikbe van kódolva az, hogy teljesen odáig legyenek a különböző füzetekért, noteszekért, színes tollakért. Na ez velem is éppen így van. Az utóbbi időben több jegyzetfüzet is landolt nálam, így gondoltam, megmutatom nektek, én mire használom őket.

 Szerintem az egyik legnagyobb bűn az, mikor valaki megvesz egy szép füzetet, majd végül semmire nem használja. A két kedvenc bloggeremnél már készült hasonló típusú cikk ( Pillecukor blog és Daily Dorothy ), de arra gondoltam, én most nem ötleteket adnék nektek, hanem mesélnék arról, én mikre használom őket.

Idézetek minden mennyiségben

 Kezdjük is a kép legtetején látható, meseszép mini Catalina Estrada füzettel, ami az egyik legutóbbi szerzeményem. Mivel pici méretről van szó, nem szerettem volna olyan dologra használni, amihez sokat kell írni bele, így végül ő lett az én idézetes füzetem – imádok olvasni, és általában minden könyvben találok egy-két olyan mondatot, ami megragadja a fantáziám. Ezek a mondatok kerülnek bele folyamatosan, oldalanként egy-egy idézet, az üres helyeket pedig matricákkal dekorálom – igen, a matrica a másik mániám. 😀

Csak természetesen

Kicsit ugyan kilógnak a sorból ezek a füzetek, mert nem túl szépek önmagukban, azonban gondoltam egyet, és picit kidekoráltam őket. Az utóbbi időben teljesen magával ragadott ez a “csak természetesen” életstílus – értsd, hogyan használj természetes alapanyagokat takarításhoz, kozmetikai szerek helyett, stb-, így ezeket jegyzetelgetem magamnak. Az egyikbe kerültek a gyógyszerek és kozmetikumok, a másikba takarítással és kerttel – pl. kártevőirtás – kapcsolatos receptek.

Boldogságterv

Mikor megláttam a papírboltban ezt a meseszép virágfotóval díszített füzetet, azonnal tudtam, hogy ebben szeretném vezetni a boldogságtervemet, hogy lássam, mivel hogyan haladok. Egyébként ezzel kapcsolatban már készült pár poszt, jelenleg e hónapban fut az első kör amiről itt olvashattok.

Fotózás – életérzés, nem csak hobbi

A kis baglyos notesz már hónapok óta meg van nekem, de soha nem tudtam, mire is használjam. Aztán egyszer megvilágosodtam, és azóta a fotózással kapcsolatos tudnivalók, a fényképezőgépem néhány beállítási módja, valamint fotóötletek laknak benne.

Otthon, édes otthon

A következő jegyzetfüzet talán olyan semlegesnek tűnhet, és éppen ezért szerettem bele: semmi csicsa, csak a letisztult, kifinomult stílus. Ebben olyan dolgokat vezetek, melyek az utóbbi időben kezdtek érdekelni engem: Via rutinkiépítős tréningjét, rendrakással, takarítással kapcsolatos dolgok.

Boldogságnapló

Az utolsó, szintén meseszép Catalina Estrada füzet ismerős lehet nektek talán. Aki régebb óta követi a blogot, az már biztosan belefutott legalább egyszer, ugyanis benne vezetem a boldogságnaplómat, amiről anno bejegyzés is készült – itt elolvashatod -.  Ezt a noteszt folyamatosan vezetem azóta is, ha érdekel titeket, akkor Instagramra rakok majd ki róla képet, ugyanis mostanra kialakult számomra egy rendszer, ahogyan létrehozom egy-egy héthez kapcsolódóan az oldalakat.

Mint láthatjátok, ez tényleg csak pár ötlet arra vonatkozóan, hogyan is töltsetek meg egy üres füzetet tartalommal, de a lényeg: ha már megvettétek, használjátok is őket, hiszen végül is ez a céljuk. 🙂

Jegyzetfüzet mániám apropójaként a napokban készülök nektek egy wishlist poszttal, amiben meseszép füzetek kaptak helyet. Kitaláljátok, vajon milyen márkáról lesz majd szó? 🙂