Sziasztok!

Az utóbbi időben egyre többször jön az ihlet, már ami a kreatívkodást, DIY dolgok készítését illeti. Ebben természetesen a Pinterest a legjobb barátom, mostanában nagyon sok képet mentettem el magamnak, hogy majd egyszer elkészíthessem. A mai bejegyzés ihletét is egy pinterest kép adta, így születtek meg az alábbi mécsestartók.

Az elkészítése egyszerű, mindössze farönk kell hozzá, illetve egy szuper pasi, aki segít a kivitelezésben. 🙂 Egy farönköt vágtunk fel három különböző méretre, majd párom kialakította a mécseseknek való helyet. Ezután csak annyit tettem fele, hogy picit megcsiszoltam a felületet, hogy a sorját és a kiálló szilánkokat eltüntessem, és készen is voltam vele – mindössze 10 perc alatt lett kész a három darab.

Nekem nagyon tetszik a fa rusztikus felülete, és főleg ősszel előszeretettel csempészek be természetes dolgokat a lakásba. Pont a stílusa miatt nem is lakkoztam, nem használtam rá semmit, inkább natúran hagytam, szerintem így sokkal szebben mutat.

Ezen kívül készítettem még egy, hasonló stílusú mécsestartót, melyről nemsokára hozok bejegyzést is.

Ti szoktatok mécsestartót készíteni, dekorálni?

Update: kértétek, hogy írjam le, hogyan is készült a mécsestartó. Eddig azért nem tartottam fontosnak, mert nem hiszem, hogy mindenkinek meg vannak otthon ezek az eszközök, de akkor íme, így készült:

Először is a farönköt három részre vágtuk szalagfűrész (felső sor bal oldali kép ) segítségével. A mécsesnek való mélyedést először egy 35-ös dugófúróval ( felső sor jobb oldali kép ) fúrtuk ki, majd mivel kisebb lett a körmérete, mint a mécsesé, ezért marófej/maróstift ( alsó sor bal oldali kép ) segítségével szélesítettünk rajta még egy picit, hogy illeszkedjenek bele a mécsesek. A végén még annyit tettem, hogy a rönkök alját és tetejét is átcsiszoltam  ( alsó sor jobb oldali kép ) finoman, hogy eltávolítsam a sorját és a kiálló részeket, és készen is voltam.