Sziasztok!

Be kell vallanom, az utóbbi időben egyre jobban izgatják a fantáziámat a különböző tartok, viaszpasztillák, illatosított viaszok. Régebben nagy gyertyamániás voltam, azonban rájöttem, hogy nem tudom őket teljesen kihasználni, ugyanis nagyon hamar rá tudok unni egy illatra, illetve egy jobb minőségű gyertya több ezer forintba kerül.

Viszont amíg be nem tudok szerezni pár Yankee Candle tartot, szerettem volna valami hozzá hasonlót kipróbálni. Tegnap pedig, miután hazajöttem munkából, párom ezzel az ajándékkal lepett meg – és innen is köszönöm A. ♥ Az Air Wick wax melts elektromos viaszmelegítőjéről van szó, és egy hozzá csomagolt viaszrúdról. A termék eredeti árát nem tudom, de jelenleg akciósan 3300 forintba kerül a Dm-ben.

Nem meglepő egyébként, hogy lassan, de biztosan beszivárognak az ehhez hasonló dolgok a drogériákba is, hiszen fénykorukat élik, gondoljunk csak például a Yankee Candle tartokra. Ez az Air Wick doboz magát a készüléket tartalmazza, egy kis leírást hozzá, illetve egy csomag viasztömböt.

Maga a viaszmelegítő készülék fekete, szerintem igazán elegáns darab. Megoszlanak arról a vélemények, hogy melyik melegítő a jobb, az elektromos vagy a mécseses verzió, nekem mindkettő tetszik, azonban az elektromosat magára merem hagyni rövid időre még bekapcsolt állapotban is, míg a mécsest nem szívesen hagynám felügyelet nélkül. Kicsit féltem attól, hogy túl rövid lesz a vezeték – sajnos sokszor jártam már így más készülékekkel is -, azonban ennél nincs ilyen probléma, szerintem a hosszúsága pont megfelelő.

Egyébként maga a készülék két részből áll, az egyik magát a melegítő funkciót látja el, míg a kerámia tálba a viaszrúd kerül – a képen a tálban a hozzá csomagolt rúd egy része látható, már használat után, olvadt formában. A használata nagyon egyszerű, szimplán beletesszük a kerámia tálba a viaszt, a készüléket bedugjuk konnektorba, majd a kapcsoló segítségével bekapcsoljuk, és kész is. 

Ehhez a szetthez három rúd viasz járt, én az egyiket törtem félbe, és azt olvasztottam összesen 3 órán keresztül, és még bőven van illata.

Na és akkor magáról a viaszrúdról. A csomaghoz alapjáraton a Forraltbor a kandalló mellett fantázianevű darab jár, aminek tényleg nagyon kellemes, fűszeres, meleg forraltbor illata van – szerintem abszolút nem erős az illat, tehát nem okozhat fejfájást. Azt nem mondom, hogy képes lenne beillatozni az egész lakást, de egy-egy helyiséget szuperül beterít. 

A forraltbor illatún kívül még két másik darabról tudok, hogy elérhető a boltok polcain, az egyik a Nagymama sütije ( sült körte, pite, vanília ) nevet kapta, míg a másikat Nyári hangulatoknak ( fehér virágok, sárgadinnye, vanília ) hívják. Tetszik egyébként tényleg az illat, csak az árát sokallom – ~1300 forint környéke -, ebből már majdnem 3 tartot tudok venni. Ha esetleg éppen lesz majd olyan illatkombináció, aminek nem tudok ellenállni, valószínűleg venni fogok belőle, de egyelőre a Yankee Candle darabokra vagyok ráizgulva.

Ti hallottatok már erről a termékről? Ha viaszmelegítőről van szó, inkább az elektromos darabok tetszenek nektek, vagy a mécsessel melegítő kerámiák?