Sziasztok!

Tudom, tudom, még egy bejegyzés a jövőévi Life Book-ról, de hát nem hagyhatom ki én sem. 🙂 Megpróbálok egy kis összehasonlítást is belevinni a dolgokba, szóval lássuk, milyen határidőnaplót fogok használni jövőre.

Az az igazság, hogy tavaly is beszereztem az ez évi Life Book-ot, azonban pár hét használat után nem is igazán nyúltam hozzá. Akkor még nem tudtam, miért, csak valahogy nem esett kézre az egész, nem volt számomra kellemes használni. Aztán elkezdtem a filofaxomban saját készítésű határidőnaplót vezetni, és rájöttem: maga a naptár beosztása nem volt számomra ideális. Na de akkor lássuk is a 2017-es példányt.

Az idei / jövő évi Life Book egyik legnagyobb különlegessége az, hogy mind a 13ezer példány egyedi borítóval készült, tehát amit te megveszel magadnak, olyan egészen biztos nem lesz másnak. Természetesen vannak hasonlóságok, főleg első ránézésre, de hát nem várhattuk azt, hogy ne legyen benne ilyen. Tavaly is szuper kis dobozban vehettük meg őket, ez idén annyiban változott, hogy átlátszó a teteje, hogy láthassuk a borítót. Idén is 100 active beauty pontba + 999 forintba kerül a napló, mindenki döntse el maga, megéri e neki. 🙂

Átlátszó fedél, hogy látni lehessen a naplók borítóját.

Első ránézésre kapásból két különbséget is észrevehetünk a tavalyi és az idei napló között: a tavalyi nagyobb volt, míg a mostani kompaktabb méret, illetve előbbin cserélhető borító volt, utóbbi fix. Engem a borító nem zavar, tavaly/idén sem nagyon cserélgettem rajta, a méretváltozásnak pedig kifejezetten örülök, sokkal táskabarátabb lett így.

A 2017-es napló sokkal kompaktabb lett.

Jajj, majdnem ki is felejtettem még egy fontos változtatást: idén végre kemény borítót kapott a napló, aminek nagyon örülök, mert sokkal biztonságosabb így, mint puha fedéllel. 

Az első oldal idén is maradt személyes adatoknak.

Személyes adatok – arra az esetre, ha elveszítenéd.

Maga a Life Book három fő részből áll, és szerencsére kis fülekkel jelölték is ezeket. Az első, és legnagyobb rész a tervező, melyben éves, havi és heti lebontást kapunk. És itt ejtenék szót arról, mennyire nekem lett kitalálva a heti nézet. 🙂 Alapjába véve soha nem írok sokat egy-egy naphoz, ha viszont kell még plusz hely, kis post-it-ekre írkálok. Tavaly úgy volt beosztva ez a nézet, hogy függőlegesen helyezkedtek el a napok, az egyik oldalon hétfőtől szerdáig, másikon pedig csütörtöktől vasárnapig.

A mostaniban sokkal logikusabb lett ez a rész, egy oldalra kerültek vízszintesen a napok, míg a másik oldalon jegyzetelős rész található – ez nekem különösen szimpatikus, hiszen minden héten szeretem leírni azokat a pillanatokat, amik belekerülnek a boldogságnaplómba, és erre szuperül tudom majd ezt a részt használni.

Még egy nagyon fontos változás történt, és abszolút pozitív értelemben: tavaly sokan kifogásolták, hogy nem voltak beszámozva a napok, idén végre ezt is megváltoztatták, így már nem csak a dátumok kerültek fixen a helyükre, hanem a névnapok is helyet kaptak, illetve a különböző ünnepek is feltüntetésre kerültek.

2017-es és 2018-as éves naptár.
Havi nézet.
Heti nézet – számomra tökéletes beosztással.

Mivel idén hódítottak a felnőtt színezők, ezt ők sem hagyhatták ki, ezért néhány oldal csak arra vár, hogy megtöltsük őket élettel – jajj, nem is említettem, az idei grafika ismét a Papetri Paperworks munkája, és idén is meseszép illusztrációkat készítettek.

Ki sem maradhattak a színezők. 🙂

Hátul helyet kapott egy mappa, amelyben különböző papírokat, borítékokat vihetünk magunkkal, és a gumis megoldásnak hála nem is fognak kihullani a helyükről. 

Bátran vidd magaddal különböző papírjaidat.

Míg tavaly egy ív matrica járt a naptár mellé, idén ez kimaradt, és most egy könyvjelzőt kaptunk, melyen néhány post-it címke is helyett kapott. Én ezt egyáltalán nem bánom, ugyanis magának a könyvjelzőnek sokkal nagyobb hasznát veszem, mint pár darab matricának – akinek pedig mégis hiányoznak, kattintson ide, és olvassa el, hogyan készíthet egyszerűen egyedi matricát. 🙂

Sajnos volt egy olyan dolog is, ami nem nyerte el a tetszésemet, sőt, mondhatni haragszom érte: a tavalyi naptárban lévő lapok sokkal vastagabbak voltak, az ideiek nagyon vékonyak, éppen ezért szerintem nem is lehet majd tűfilccel írni rájuk. Nem nagy kunszt sima tollal jegyzetelni bele, de azért örültem volna neki, ha maradtak volna megfelelő vastagságúak a lapok.

A második nagyobb csoport a naptáron belül mindenféle hasznos oldalt tartogat számunkra. Idén kimaradtak a perforált bevásárlólisták, a nyitvatartási időt és telefonszámokat rendszerező lapok, azonban megmaradt az órarend, a pénzügyi tervező, mérőóraállás- és receptek leírására szolgáló oldalak, a legtöbb logikusabb kivitelben. 

A harmadik, és egyben utolsó része a naptárnak jegyzetelésre szolgál, melyre vonalas és sima lapokat is kaptunk.

Céljaim és utazásaim – hogy egész évben szemmel tarthasd ezeket. 🙂
Receptek, pénzügyi tervező, mérőóraállás, órarend és fontos információk – csupa hasznos oldal!
Vonalas és sima lapok, hogy tudj jegyzetelni.

Azt kell, hogy mondjam, én – majdnem – teljes mértékig meg vagyok elégedve a 2017-es naptárral, és örömmel fogom használni őt – a lapok vastagsága még mindig bánt egy picit..

Ti idén kiváltjátok a Life Book-ot? Ha már megtettétek, mutassátok meg nekem, ti milyen borítót választottatok. 🙂