Sziasztok!

Tudom, tudom, ismét alig voltak az utóbbi időben bejegyzések, de ennek okairól a későbbiekben szeretnék mesélni majd nektek. A mai bejegyzés viszont a könyvekről fog szólni, illetve a 2017-es évre tervezett egyik kihívásomról, ami arról szól, hogy 52 hét alatt 52 könyvet szeretnék elolvasni.

Honnan jött az ötlet?

Bevallom, nem én találtam ki ezt a kihívást, inkább úgy mondanám, hogy magamra szabtam. Az alapötletet a 365letszikra blogon olvastam pár napja, ahol is Éva, a blog írója döntötte el, hogy jövőre minden héten elolvas egy könyvet. Én ezt előre látom, hogy nem tudnám betartani, így jött az ihlet, hogy a saját dolgom könnyítése érdekében csak azt szabom meg magamnak, hogy egy év alatt 52 könyvet kell elolvassak.

Mi a lényege az 52 hét 52 könyvnek?

A név lényegre törő, így szerintem nem igazán kell magyaráznom. 🙂 A lényeg, hogy adott 52 hét – tehát a teljes 2017-es év-, és ez idő alatt kell elolvasni 52 könyvet, ami lehet bármilyen könyv, ami téged érdekel.

Miért is vágok bele a kihívásba?

Személy szerint én nagyon szeretek olvasni, alsós korom óta folyamatosan jártam könyvtárba. Ez akkor szakadt meg, mikor átköltöztem páromhoz, így pár évig hanyagoltam ezt a témát. Azonban idén nyáron beiratkoztam a helyi könyvtárba, és rá kellett jönnöm, sok olyan könyvet nem olvastam még el, ami érdekelne. Az olvasásnak csupa pozitív oldala van, de erről készülök majd egy másik bejegyzést is írni.

Ki csatlakozhat hozzám?

Bárki, akinek van kedve ehhez az egészhez. Ebben a bejegyzésben fogom vezetni listaszerűen azokat a könyveket, amelyeket elolvastam, illetve Instagramon biztos, hogy képek formájában is értesülhettek majd arról, mit is olvasok éppen. Erre a célra szeretném használni az #52het52konyv hashtaget, így bárki, aki csatlakozik hozzám, tölt fel Instára képet, és beilleszti ezt a hashtag-et, láthatja azt is, a többiek mit olvasnak.

Bízom abban, hogy van köztetek olyan, aki január elsejétől velem tart, és még ha virtuálisan is, de összehozhatunk egy közös olvasást. 🙂 Ha van köztetek olyan, aki belevágna, bátran jelezze nekem kommentben.

Elolvasott könyvek

 1. Rachel Cohn – David Levithan: Kihívások könyve
 2. S. J. Watson: Mielőtt elalszom
 3. Liane Moriarty: Add vissza az életem!
 4. Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
 5. Leitner Olga: Púder nélkül
 6. Okváth Anna: Más állapotok
 7. Denise Jaden: Soha nem elég – Never enough
 8. Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
 9. Jessica Knoll: Szerencse lánya
 10. B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
 11. Kiera Cass: A koronahercegnő
 12. Kiera Cass: A korona
 13. Debbie Macomber: Első hó
 14. Marie Kondo: Rend a lelke mindennek
 15. Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet
 16. Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
 17. Rebecca Donovan: Mi lenne, ha…
 18. Mandal Manidipa: 1001 háztartási tipp
 19. Daniel Glattauer: Örökké tiéd
 20. Jamie McGuire – Teresa Mummert: Sweet ​Nothing – Édes semmiség
 21. Klausz Melinda: Megosztok, tehát vagyok