Sziasztok!

Nem sok haul bejegyzés van a blogon – kivéve ugye az Aliexpress szerzeményeket -, azonban az utóbbi időben több, a háztartáshoz kapcsolódó dolgot is beszereztem, és úgy gondoltam, megmutatnám nektek őket. A többsége a tavaszi nagytakarításomon fog debütálni, de van pár olyan dolog is, ami nem kapcsolódik szorosan hozzá.

Szilikon tároló – Pepco

Kezdjük rögtön a fenti képen is látható zöld szilikon tárolóval, amiről nem készült kép, ugyanis sikeresen kiment a fejemből. Ezt a Pepcoban szereztem be, ugyanis szükségem volt valamire, amibe beletehetem az összes tisztítószert, így nem kell őket egyesével cipelnem egyik helyiségből a másikba. A legnagyobb előnye – azon kívül, hogy szilikon, tehát rugalmas -, hogy két füllel is rendelkezik, így sokkal könnyebb cipelni. És zöld! Igen, több zöld színű terméket is fogtok látni, ugyanis kezd kialakulni a jövőbeni házunk dizájnja fejben, ahol a zöld szín is fog dominálni.

Profissimo mikroszálas törlőkendőszett – Dm; Profissimo mikroszálas ablaktörlő kendő – Dm

Bevallom őszintén, én eddig mindig leselejtezett rongyokkal takarítottam, de ezt meguntam, így beszereztem pár mikroszálas törlőkendőt is. A bal oldali a normál mikroszálas kendő, mely két darabos, míg a jobb oldali kifejezetten ablaktörlő kendőként van feltüntetve a címkén. Kíváncsi vagyok, vajon mennyire fognak beválni.

4 darabos mikroszálas törlőkendőszett – Kik

És hogy biztos ne legyen túl kevés, vettem a Kik-ben is egy 4 darabos mikroszálas törlőkendő szettet. A négy szín négy különböző dologra használható: a zöld konyhai és fürdőszobai törlőkendő, a pink bútorfényező, a kék üveg és tükör tisztítókendő, míg a sárga portörlésre jó. Mivel le van zárva a doboz, nem tudtam megtapizni az anyagokat, de remélem, ezek is tartósak lesznek.

Denkmit fertőtlenítő spray – Dm; Clin Mediterranean Dreams ablaktisztító – Dm; Denkmit almavirág nedves törlőkendő – Dm

Takarítószerből elég sok van jelenleg még itthon, így csak három újdonság landolt a kosaramban. A Denkmit fertőtlenítő sprayt még Dorkánál láttam egyszer, de csak most jutottam el odáig, hogy be is szerezzem. A címke szerint elpusztítja a baktériumok 99,99%-át, és használható a fürdőben, wc-ben, konyhában, gyerekszobában, szőnyegen, kárpiton, matracon, sőt, a cipőkben is.

Legutóbb, mikor a Dm-ben jártam, szerettem volna venni egy saját márkás ablaktisztítót, hogy kipróbáljam, de szomorúan vettem észre, hogy éppen akkor nem volt. Végül maradtam a Clin-nél, mert bár ezzel sem vagyok teljesen megelégedve, messze a legjobb azok közül, amiket valaha próbáltam. Ráadásul volt most belőle egy limitált kiadás is, ami a Mediterranean Dreams nevet viseli, és már csak ha ránézek erre a szuper rózsaszín löttyre, megjön a kedvem az ablakpucoláshoz. 🙂

Vettem egy szintén Denkmites nedves törlőkendőt is, ami 50 darab kendőt tartalmaz, és elvileg almavirág illatú. Anno a nedves törlőkendős “karrieremet” a Domestos kendőivel kezdtem, de próbáltam már Spar, Penny, Lidl saját márkásat is, de mindegyiknek volt egy furcsa mellékillata, ami nem jött be. Remélem,  ez kellemesebb lesz, mint a már próbált társai.

Permetező – Pepco

Azt hiszem, megtaláltam A tökéletes permetezőt / sprays flakont magamnak. A Pepcoban vettem őket, darabja kemény 210 forint volt, és a mérete is tökéletes, 500 ml folyadék fér bele. Ha jól emlékszem, három vagy négyféle szín volt kapható, én zöld híján egy szürkét és egy kéket választottam magamnak – az egyikbe például ecet fog kerülni.

Zuhanyfüggöny – Kik

A mostani zuhanyfüggönyünk megérett a cserére, de erősen gondolkozom azon, hogy amíg az albérletben vagyunk, nem is fogom ezt feltenni. A kik-ben bukkantam rá, és nagyon megörültem neki, mert ez a mosható fajta, és az ára sem volt vészes – kevesebb, mint 2000 forint volt. És zöld. 😀 A mostani zuhanyfüggönyünk is zöld, ez a csíkozás pedig nagyon megtetszett, és bár vacilláltam, hogy ezt, vagy a szintén csíkos, de szürke társát vegyük meg, végül emellett döntöttem, hiszen olyan kis vidám színe van. 🙂

Lenor Unstoppable Fresh illatgyöngy – Spar; Profissimo gumikesztyű – Dm; Patrvis fej – Plus Market

Az utolsó képen nagyon vegyes a felhozatal. Kezdjük például a Lenor Unstoppable illatgyöngyökkel, amit már régóta ki szerettem volna próbálni, de az ára visszatartott. Pár napja azonban a Sparban akciós volt, és bár csak a Fresh változat volt kint a polcon, úgy döntöttem, teszek vele egy próbát – a mostani mosógépünk öblítő része nem működik megfelelően, így folyékony öblítőt nem tudok használni. Azóta már mostam vele, és nagyon tetszik az illata.

A végére maradt két apróság, mint például a Profissimo gumikesztyűje, melyet takarításnál szoktam használni, illetve egy partvis fej, amit csakis a színei miatt akartam megmutatni nektek. 😀

Nos, ez lett volna az utóbbi pár hét/nap zsákmánya. És ha már ennyi Dm-es termék volt a bejegyzésben, hadd tegyek föl nektek egy kérdést: Dm vagy Rossmann? Melyiket preferáljátok jobban? Miért?