Sziasztok!

Aki olvasta bármikor az Otthont keresünk sorozatomat, az tudhatja, hogy pár hónappal ezelőtt belevágtunk a házvásárlásba. A legutolsó bejegyzésben már elhintettem nektek, hogy megtaláltuk A házat, és most büszkén jelenthetem be, hogy végre a miénk! 🙂 Vasárnap délután kaptuk meg a kulcsokat, így ma már a délutánom takarítással telt, és gondoltam, bemutatnám néhány fotón nektek is a házikót.

Amit tudni kell róla: alapjába véve nincs vele gond, csak esztétikailag, de úgy sok. Viszont mi alapból úgy vettük meg, hogy teljes körű felújításon fog átesni, és terveink szerint egy modern, fiatalos otthont készítünk belőle. Szóval ne lepődjetek meg, a ház egyik-másik része elég “érdekesen” néz ki, illetve évek óta még csak meszelve sem voltak a helyiségek – előtte egy idős bácsi lakta, innen a hengerelt falminta…-, és pont emiatt én úgy nézek minden részére, hogy tudom, ha elkészül, milyen szuper otthon lesz belőle. 🙂

Na de akkor kezdjük is, kukkoljuk meg először kívülről. Csúnya sárga, az tény. 😀 De egy szép festés, lábazat javítás, ajtó- és ablakcsere mindenhol, és máris takarosan fog kinézni. A nagy fenyőt ki fogjuk vágni, illetve a szőlőtőke is kiszedésre fog kerülni – és ha egyszer úgy alakul, szeretnénk készíteni egy fedett teraszt is, hogy legyen hova kiülni olvasni.

A főbejáraton belépve egy nagy, tágas előszoba fogad minket – ugyanis a ház alapja egy tipikus 10×10-es kockaház, viszont van egy melléépített rész, ez -, ahol terveim szerint szépen el tudok rendezni majd egy kabáttartót, előszobafalat, és hasonló dolgokat.

A folyosóról nyílik egy nagyobb tér, amit anno nem tudom, mire is használtak pontosan, nálunk ebből kamra lesz.

A házban két fürdőszoba is található, de hát szörnyen néz ki mindkettő. A kép bal oldalán lévő helyiség a fentebb említett folyosóról nyílik, itt egy wc, egy zuhany és egy mosdó van, azonban csak egy függönnyel van leválasztva. Terveink szerint ezt szépen felújítjuk, és falat is húzunk elé, és úgy már szuperül használható lesz majd. A másik fürdőszoba már az eredeti épületben található, és egy fokkal jobban néz ki. Ha minden jól megy, itt is zuhanyzóra lesz cserélve a kád pár év múlva, valamint első körben szeretnénk majd lefesteni a csempét fehérre, és amikor úgy alakul, akkor teljes felújításon fog keresztül esni – úgy csempe, járólap, stb. -.

A konyha is eléggé le van strapálva, de egy szép csempével, L alakú konyhabútorral és szép színekkel igazán hangulatossá fogjuk tenni.

Az étkező részből nyílik jelenleg a fentebb is említett, káddal rendelkező fürdőszoba, azonban ezen szeretnénk változtatni – ha sikerül összeegyeztetni a dolgokat, ez a fürdő a hálószobából fog nyílni, így lesz egy privát fürdőnk, amit más nem használhat.

Ez a folyosó az eredeti épületben található, de nem fognak örökké állni a falai, ugyanis ezt…

… és ezt a félszobát tervezzük összenyitni az étkezővel, így egy nagy légterű, nappali-ebédlő kombinációt fogunk kapni.

Jelenleg a két nagyszoba egymásból nyílik, de ezt is tervezzük felszámolni. A lentebb látható, nagyon kreatívan második szobának nevezett helyiségben lesz kialakítva egy kreatív sarok nekem, illetve pár év múlva, ha úgy alakul, ebből lesz a babaszoba is. 

 

Az a szoba pedig, amit hálónak fogunk használni, jelenleg a másodikból nyílik, de ennek külön bejárata lesz majd – a képen levő ágyat pedig megvettük a házzal, még gondolkozom, milyen felújításokon essen át, mert egyébként imádom. 🙂

Ó, hát ki ne felejtsem így a végéről az udvart és a kertet, ami a maga 1600 négyzetméterével óriási. Itt is látványos változások lesznek, vannak olyan fák, melyeket ki kell vágni, a jobb képen látható melléképületek egy része lebontásra, másik része felújításra kerül, valamint tervezünk veteményest és virágágyásokat is kialakítani.

Mint azt a képeken is láthatjátok, jó sok munka lesz még vele, és valószínűleg évek múlva lesz kész végleg, de én ezt nem bánom, nagyon várom már, hogy látványos változásokon essen keresztül mind a külső, mind a belső rész is.

Ezzel a bejegyzéssel pedig hivatalosan is útjára indítom az Otthont teremtünk sorozatot a blogon, melyben tervezek beszámolni nektek minden változásról, amit a házon eszközölünk, illetve valószínűleg lesznek különböző inspirációs bejegyzések is, hogy kicsit ti is beleláthassatok abba, milyenre tervezzük a helyiségeket.

Titeket érdekelnek a hasonló bejegyzések? 🙂