Sziasztok!

Először is hadd mondjam el nektek, hogy mekkora öröm ért pár héttel ezelőtt, ugyanis újraindult a blogos együttműködés köztem és a Notino ( volt Iparfümeria ) között. Ennek hihetetlenül örülök, hogyanis ez a cég volt az, amivel a legjobban élveztem ezeket az együttműködéseket a Lakkjegyzet alatt is, szóval készüljetek fel még több hasonló bejegyzésre.

Anno ugye nem volt meglepő, hogy lakkos blog lévén körömlakkokat választottam tesztelésre, mostanában viszont ráfüggtem az illatviaszokra, szóval főképp ilyenekről lesz szó. A mai bejegyzésben egy új márkával ismerkedhetünk meg, illetve két viaszról is hoztam minivéleményt.

A Kringle Candle név nem tudom, hány embernek lehet ismerős, de aki járatos kicsit a viaszok világában, annak egyből feltűnhet a hasonlóság közte és a Yankee Candle között. És ez nem véletlen.

A Kringle Candle tulajdonosa és alapítója III. Michael James Kittredge, akinek az édesapja, Mike Kittredge alapította a Yankee Candle-t, szóval nem véletlen a hasonlóság köztük. Maga a cég ( a Kringle Candle Company ) 2009. karácsonya előtt született meg, így egy nem túl régi márkáról beszélhetünk. A gyertyák és waxok különlegessége, hogy csakis fehér színű viaszokkal készülnek, az illatokat pedig a legjobb parfümőrökkel közösen dolgozva alkotják meg.

A kis történet után ma két illatviaszról mesélnék nektek, a Watercolors és a Fresh air fantázianevű darabról, amiket sok más illattal együtt a Notino webáruházban szerezhettek be.

Már szilárd állapotban is szinte bódítóan erős illatokkal rendelkeznek a waxok, olvadás után pedig leírhatatlan, mennyire finom, erős illatot árasztanak magukból. A Watercolors egy igazi tavaszi/nyári illat, hiszen olyan illatjegyeket tartalmaz, mint az eper, alma, jázmin vagy pézsma. Nálam abszolút az eper tűnik dominánsnak, kellemesen édes, kissé fanyar illatorgiával tölti be az egész lakást – mert hogy nem csak egy szobát képesek ezek a viaszok beillatozni, hanem többet is.

A fenti képen is láthatjátok, hogyan is néznek ki ezek a tömbök – kinézetre hasonlítanak egy virághoz, és a kis szirmokat könnyedén letörhetjük, hogy végül felhasználhassuk azt. Én két kis szirmot törtem le elsőre, de azt hiszem, legközelebb elég lesz egy is.

A Fresh air fantázianevű darab már egy sokkal könnyedebb, légiesebb vonalat képvisel. Nagyon friss, virágos, vizes illata van, sokkal visszafogottabb, mint a Watercolors, de ez is egy igazán erős illat. A jázmin és a pézsma abszolút domináns benne, de egy kis fás felhang miatt nem csak a nyári, hanem őszi-tavaszi szezonban is megállja a helyét.

Az elkövetkező pár hét során szeretnék még pár Kringle illatot kipróbálni, majd egy külön bejegyzésben összehasonlítani őket a Yankee Candle tartokkal.

Ti ismeritek a Kringle Candle termékeit? Milyen illatviaszokkal foglalkozó márkákat ismertek?

!