Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én bevallom, hogy eddig gyűlöltem takarítani. Valószínűleg az lehetett az oka, hogy albérletben éltünk, és valahogy teljesen máshogy áll az ember egy idegen lakásához, mint a sajátjához. Azonban amint kiderült, hogy megvan A ház, elkapott a hév, és beleástam magam még jobban a takarítás témakörébe. 

Már nem is emlékszem rá, hogy merre böngésztem, mikor szembejött velem Mandal Manidipa 1001 háztartási tipp című könyvének a borítóképe. Azonnal utána olvastam, mi is ez pontosan, majd landolt is a virtuális kosaramban – egyébként a Bookline-ról rendeltem, és szállítási költséggel együtt közel 3300 forintot fizettem. Ha valaki megkérdezné tőlem, megéri-e megvenni, azt válaszolnám, hogy szerintem alapjáraton nem – hiszen mindenféle trükkökre rákereshetünk az interneten -, viszont én mégsem bántam meg, mert szeretem a könyveket, és erre jó ránézni is. 🙂

A könyv elérhetősége: Bookline

Maga a könyv egyébként több, mint 500 oldalból áll, és különböző kategóriákra lebontva olvashatjuk el a tippeket, trükköket, amikből – értelemszerűen – 1001-et találhatunk benne. Két fő kategóriája van, van egy konyhás rész, illetve van egy “a ház körül” címke. Bevallom őszintén, picit sajnálom, hogy a könyv felér csak a konyhai dolgok viszik el, de itt is bőven találhatunk olyan tippeket, amikről valószínűleg még nem is hallottunk. A számomra vonzó takarítós részt mindössze 18 oldalban le is tudja az író, ez egy kicsit csalódás volt számomra. Viszont mindenféleképpen pozitívum, hogy egyszerű, de mégis mutatós kis rajzokat is tartalmaz a könyv, szerintem szuperül néz ki így, és a színvilág is fehér-szürke-zöld, ami szintén tetszik nekem.

Tartalomjegyzék

A konyhai kategória tartalma: jól felszerelve; veszélyes övezet: konyha; bevásárlás és tárolás; alapvető technikák és fontos készletek; főzés: tűzhelyen, mikrohullámú sütőben; főzés, sütés, grillezés, pirítás; hűtés és fagyasztás; a maradékok hasznosítása; az étkezés megtanulása a családi asztalnál; vendégvárás; asztaldíszítés; partiszervezés.

Részlet a könyvből

A ház körüli kategória tartalma: tökéletesen szervezett: tervezés és rendszerek; tökéletesen szervezett: tárolás; tökéletesen szervezett: biztonság, elsősegély és házi patika; a szervezett háztartás: ökologikus élet – újrahasznosítás, felújítás, beosztás; háztartás: nagytakarítás; foltok; ruhák és kiegészítők; bútorok és dekoráció; csináld magad; kártevők; állatgondozás; minden a gyerekekről; stílusos otthon; Isten hozott nálunk!; szépen becsomagolva.

Részlet a könyvből

Mint láthatjátok – és olvashatjátok -, ez a könyv valóban a háztartásról szól, és olyan tippeket, trükköket olvashatunk benne, ami megkönnyíti a mindennapjainkat, és a végére egy jól felszerelt, stílusos, szép, tiszta lakást kaphatunk.

Ti ismertek hasonló témakörben könyveket? Főleg takarítással kapcsolatosat keresnék még. 🙂