Sziasztok!

Nem tudom, mennyire tudjátok rólam, de imádom azokat a könyveket, amik hasznosak, informatívak, bármikor elővehetőek. Szeretek regényeket is olvasni, de inkább a praktikum felé hajlok könyvek terén – ahogy azt nemsokára egy könyvszerzeményes bejegyzésben is látni fogjátok. A Kati-patika című könyvet az Athenaeum kiadótól kaptam, amit innen is köszönök.

Almásy Katalin: Kati-patika

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalszám: 160 oldal
Megjelenés: 2017. június 05.
Méret: 124 mm x 183 mm
Kötés: Keménytáblás

Fülszöveg:

“Melyik évszakban érdemes méregteleníteni? Mit igyunk, ha fáj a fejünk, ha magas a vérnyomásunk, vagy ha épp fáradtak vagyunk? Mi használ a szúnyogok és mi a nap ellen? Mire jók a tibeti teák? Igaz, hogy a hagymából szinte bármi elkészíthető? Mit nevezünk Nero nektárjának? Igaz, hogy a böjt nemcsak lelki, hanem testi megtisztulást is jelent? Hogyan szüntethetjük meg a tavaszi fáradtságot? Hogyan kell gyógybort készíteni? Miért kell az arcunkon görgetni a forró tojást? Mi mindenre jó a gyömbér, az alma és a körömvirágkrém? Ha bezárt a gyógyszertár, kérj segítséget a természettől! Megnyílt a Kati Patika! Almásy Katalin természetgyógyász arra vállalkozott, hogy összegyűjtse: az egyes betegségekre mi a természetes gyógymód. Hasznos tanácsokkal lát el, hiszen sok kellemetlen tünet akár gyógyszerek nélkül is megszüntethető. Legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél, a természet patikája mindig nyitva áll!”

A könyvet Almásy Katalin írta, akiről eddig nem hallottam semmit, de a könyv alapján nagyon szimpatikus lett nekem. 

Mint azt a fülszövegben is olvashatjuk, maga a könyv négy fejezetre van osztva, évszakok szerint. Nekem már ez egy óriási pozitívum, ugyanis csak felcsapjuk az aktuális évszaknál, és olvashatjuk is a jobbnál jobb tippeket, trükköket.

Első megállónk a tavasz, ahol olvashatunk arról, hogy mit hogyan csináljunk a tavaszi méregtelenítés során, milyen jótékony hatásokkal bír a csalán,mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen, és még medvehagymával kapcsolatos recepteket is kipróbálhatunk.

A nyár szekcióban többek között megtudhatjuk azt, mi a teendő akkor, ha leég a bőrünk a napon, milyen ehető virágokkal vagyunk körülvéve a mindennapok során, miért érdemes levendulát ültetni, nekem mégis a kedvenc fejezetem az lett, amiben recepteket kapunk ahhoz, hogy hogyan készítsünk házilag, természetes alapanyagokból szúnyog- és légyriasztót.

Űzzük el a szúnyogokat és a legyeket természetes módon

Ha ősz, akkor sütőtök. A könyvben találhatunk pár sütőtökös receptet, olvashatunk őszi szépségápolási tippeket, illetve megtudhatjuk, milyen jótékony hatásai vannak a hagymának.

Bár a tél a megnyugvás, pihenés ideje, a természet patikája ilyenkor is nyitva áll, hogy bátran kíséretezgethessünk különböző természetes receptekkel. Megtudhatjuk azt, mit tegyünk akkor, ha gyomorfájdalommal küzdünk, mire jó pontosan a körömvirágkrém, hogyan készíthetsz saját kezűleg fürdőgolyót, milyen panaszokra milyen természetes megoldás létezik, és olvashatunk a kedvenc témámról is, az olajokról – amiről egyébként pár napja írtam is nektek egy külön bejegyzést.

Olajok fontossága

Bevallom, én teljesen beleszerettem ebbe a könyvecskébe. Telis-tele van nagyon hasznos tippekkel, és akit kicsit is érdekel az, miket alkothatunk a természet kincseiből, valószínűleg ugyanennyire rajongani fog érte.

A könyvet megvásárolhatjátok a lira.hu weboldalán, a linkre kattintva.

Titeket mennyire érdekelnek a hasonló témák?

!