Sziasztok!

Szeretek olvasni, azonban nem túl sűrűn vásárolok magamnak könyvet – regényeket szinte soha, azokat mindig könyvtárból kölcsönzöm. Azonban úgy alakult, hogy májusban és júniusban nagyon sok – szám szerint 11 – könyv boldog tulajdonosa lettem, így a mai bejegyzésben ezeket mutatnám meg nektek – lesz itt háztartással, fotózással kapcsolatos könyv, de van olyan is, amiből a kalligráfia alapjait tanulhatjuk meg.

Geralin Thomas: Rend a lelke mindennek

Ez a könyv a legújabb darab a gyűjteményemben, és nagyon örülök neki. Őt a Bioenergetic Kiadótól kaptam, és bár még nem olvastam végig, csak belelapozgattam, de annyit elárulhatok, hogy izgalmas egy könyvről van szó. Természetesen a közeljövőben lesz róla bejegyzés, szóval ha érdekel téged, ne felejts el visszanézni a blogra.

Tsh Oxenreider: Organized simplicity

Május végén készítettem egy könyves-kívánságlistás bejegyzést, amiről sikerült is már három darabot beszereznem. Ilyen például a fentebb is látható könyv, amiről anno még az Otthonka blog írójánál, Dorkánál olvastam, és azóta szerettem volna beszerezni. Hihetetlenül mázlista voltam, ugyanis véletlenül találtam rá egy eladó példányra Molyon, és nem hazudott az eladó, ugyanis tökéletes állapotban van. Mivel ez nem egy könnyű olvasmány – és itt most nem arra gondolok, hogy angolul van -, így még csak az elején járok, de ha szeretnétek, ebből is lesz majd véleménykifejtős bejegyzés.

Bianka Bleier – Birgit Schilling: Háztartási túlélőkönyv

Szintén a kívánságlistám egyik darabja, és végre az én polcomon is megtalálható. Őt és még egy másik könyvet a Bookline-ról rendeltem, és bár már így hirtelen nem emlékszem, milyen akció is volt náluk akkor, de 2500 forint helyett mindössze 2000-ért jutottam hozzá, ami – tekintve azt, hogy milyen szuper hasznos könyvről van szó – igazán jó ár érte. 

Kádi Péter: 1100 tipp a háztartásban

Ezt a könyvet is évek óta keresem már, de sehol nem lehet kapni – Bookline-on is előjegyeztettem már, de nincs belőle példányuk. Azonban annyira érdekelt, hogy folyamatosan nyomon követtem különböző oldalakat, hátha felbukkan valahol, és végül a Jófogáson találtam rá egy szép állapotú példányra, és mindössze 250 (!) forintért lett az enyém, ami vicces összeg ezért a szuper könyvért – bár tény, hogy a közel 800 forintos postaköltség szíven ütött, de nem érdekelt, végre az enyém. 🙂

Almásy Katalin: Kati-patika

Ha ismerős nektek a fenti könyvecske az nem véletlen, ugyanis már készült belőle bejegyzés, amit ide kattintva ( Könyvélmények – Kati-patika ) megtekinthettek. Ez a példány az Athenaeum kiadótól érkezett hozzám, és a poszt megírása óta is előszeretettel használom, forgatom, ugyanis tényleg rengeteg hasznos információt tudhatunk meg belőle.

Robert Caputo: Fotóiskola – Tájfotózás friss szemmel

Biztosan sokan tudjátok rólam, hogy érdekel a fotózás, azon belül pedig főképp a tájfotózás, úgyhogy májusban arra gondoltam, jó lenne beszerezni néhány fotózással kapcsolatos könyvet, hogy újabb trükköket tanulhassak. Nos, ezt a könyvet konkrétan nem akartam megvenni, azonban Jófogáson egy olyan kihagyhatatlan ajánlatba futottam bele, hogy négy fotós könyvet – melyek közül kettőt mindenféleképpen magaménak akartam tudni – nevetségesen olcsón, mindössze 1000 forintért vehettem meg, szóval így került ő is hozzám.

Robert Caputo – Peter K. Burian: Fotóiskola – Tippek és trükkök

Igazából ez volt az a könyv, amit mindenféleképpen meg akartam venni, ugyanis fotós csoportokban mindenki ezt ajánlotta nekem, hogy ha tanulni akarok, akkor őt szerezzem be. Sajnos azóta nem volt alkalmam tüzetesen átolvasni, de bele-bele lapozgattam, és azt kell mondjam, nem vertek át az emberek, ugyanis tényleg egy nagyon hasznos könyvről van szó, ahol nem csak elméletben oktatják a fotózást, hanem gyakorlati feladatokkal is segítik annak eltanulását. 

Robert Caputo: Fotóiskola – Tájak és képek

Ez volt a másik könyv, amit nagyon-nagyon szerettem volna megvásárolni, és hát mint látjátok, sikerült is. Mivel a fotózás terén én főleg két témakörben mozgok – természet- és termékfotózás -, így igazán hasznos olvasmány lesz, és remélem, ezután még szebb képeket tudok majd készíteni.

Rob Sheppard: Fotóiskola – Digitális képek

Be kell valljam, ebbe a könyvbe még csak bele se néztem, de ami késik, nem múlik. 🙂

Az én bakancslistám

Erről a könyvről már szintén olvashattatok ( Könyvélmények – Az én bakancslistám ), és bár már akkor is áradoztam róla egy sort, most is ugyanazt tudnám elmondani róla: imádom. Végül utazós-kirándulós bakancslista gyűjtőhely lett belőle, azokat a magyarországi városokat, helyeket írtam bele, ahova mindenféleképpen szeretnék egyszer ellátogatni, és remélhetőleg a jövőben egyszer mutathatok nektek úgy képeket róla, amikor már minden pont ki lesz pipálva.

Kreatív szépírás és kalligráfia

Egy újabb olyan könyv, ami először csak a kívánságlistámon szerepelt, de most már a könyvespolcomon csücsül. Ezt a könyvet a legutóbbi – jó pár héttel ezelőtti – kiruccanásunkkor szúrtam ki a Libriben, és bár akkor is nagyon tetszett, és nagyon gondolkoztam azon, hogy megveszem, valamilyen oknál fogva még sem jött haza velem. Azonban amikor készültem leadni a rendelésemet a Bookline-on a Háztartási túlélőkönyvre, majd felfedeztem, hogy erre is érvényes az akció, nem is haboztam, landolt is a kosaramban. A könyv eredeti ára 3990 forint, én akciósan 3190 forintért vettem meg. Még konkrétan nem próbáltam ki belőle semmilyen feladatot, ugyanis éppen úton vannak hozzám a hozzájuk rendelt tollak Aliexpressről, de amint ideérnek, bevetem magam a kalligráfia világába.

 

Hát azt hiszem, igazán nincs okom panaszra, ugyanis rengeteg csodaszép és nagyon hasznos könyvvel bővült a “könyvtáram” az utóbbi két hónap során. Ti melyik könyvről szeretnétek először bejegyzést látni?