Sziasztok!

Először is hadd kérjek bocsánatot azért, mert rossz blogger módjára először használtam a termékeket, és csak utána fotóztam, így a kapszula zacskója már bontott állapotban szerepel a képeken. Na de miről is lesz szó ma? Mosni fogunk. 🙂 Néhány hete kaptam két mosószert kipróbálásra az Unilever cégtől, ma ezekről szeretnék nektek mesélni kicsit.

Az Unilever világszerte több mint 400 márkával van jelen az élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási tisztítószerek piacán. A Surf márka szintén hozzájuk tartozik, én ebből a családból kaptam két terméket. Egyébként számomra már nem volt ismeretlen a Surf, ugyanis a Tropical lily & Ylang ylang illatból használtam már folyékony és kapszulás változatot is, de ez a két termék számomra is újdonság volt.

Surf color Fruity fiesta & Summer flowers folyékony mosószer

Ezzel az illattal még nem találkoztam korábban, és bár eddig azt hittem, a Tropical lily & Ylang ylang-nál nincs finomabb illatú mosószer, tévedtem. Mióta megérkezett hozzám, szinte folyamatosan ehhez nyúlok a mosás során, hiszen isteni virágos, kissé gyümölcsös illata van. Ha ezt használom, van, amikor öblítőt sem teszek hozzá pluszban, mert ez az illat megmarad a ruhákon is: nem tolakodóan, üvöltően, csak kellemesen megbújik a ruhákban, nem nyomja el a parfümök illatát sem. Tisztító hatása is nagyon tetszik, bár a makacsabb foltokkal nem bánik el, azokat elő kell áztatni, de a mindennapos használat során keletkezett piszkokat könnyedén eltávolítja.

A folyékony mosószerek 20, 40 és 60 mosásra elegendő kiszerelésben kaphatóak, és ha az emlékezetem nem csal, nagyon jó áron vehetjük meg őket a boltokban.

Surf color Tropical lily & Ylang ylang kapszula

Amikor megérkezett hozzám a csomag és megnéztem a termékeket, azt hittem, ez az a fajta kapszula, amit korábban már használtam. Azonban közelebbről megnézve rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van. Azt sajnos nem tudom, hogy ez minden kiszerelésnél így van-e már, de tény, hogy amikor én a 15 mosásra elegendő változatot vettem, akkor a kapszula csak magát a mosószert tartalmazta, míg ezek 2in1 változatok, tehát a mosószer mellett illatanyagot/öblítőt is tartalmaz.

Maga az illatcsalád tehát nem volt számomra ismeretlen, de kíváncsi voltam, ezzel a 2in1 funkcióval változott-e valami a mosási teljesítményben, mert a sima változatot szerettem. Használat után ettől is szép tiszták és illatosak maradtak a ruhák, bár én sajnos egyszer megjártam vele, ugyanis nem oldódott fel rendesen a kapszula, és a géles állagú mosószer rászáradt a ruhára – sajnos nem vettem előtte észre a mosószermaradványt, de ha valaki ezt észrevenné, meleg vízbe áztatva eltüntethető a ruhából. Ez azóta sem fordult elő, és én magam sem értem, hogyan történhetett ez, de a lényeg, hogy azóta szuperül tudom használni.

Egy ideig imádtam a kapszula kiszerelést, és manapság is szívesen nyúlok hozzá, ha arról van szó, de mióta az EcoBubble gépemmel mosok, kezdek visszaállni a gél állagú termékekre. Ez a termék 15, 32 és 45 mosásra elegendő kiszerelésben kapható – az én példányom 30 mosásra elég, ne kérdezzétek, ezt hogyan -. 

Jó tudni még, hogy a Surf 3 típusú mosószert gyárt: folyékonyat, kapszulát, illetve por állagút, illatok tekintetében pedig 4 variáció közül választhatunk:

  • Iris & Spring Rose (Írisz és tavaszi rózsa)
  • Tropical Lily & Ylang Ylang (Trópusi liliom és Ylang Ylang)
  • White Orchid & Jasmine (Fehér orchidea és jázmin)
  • Fruity Fiesta & Summer Flowers

Bár az utóbbi időben egyre jobban érdekelnek az öko mosószerek, egyelőre nem váltom le teljesen ezeket az “általános típusú” termékeket sem, majd egyszer, ha sikerül olyat találnom természetbarátabb verzióban, amire lecserélhetem ezeket is.

Ti ismeritek a Surf márkát, esetleg próbáltátok már valamelyik terméküket?

!