Sziasztok!

Mondhatni régóta szerettem volna elkészíteni ezt a TAG-et, de eddig soha nem volt úgy háziállatom, hogy nálam is élt volna – értsd, van egy kiskutyánk, aki párom szüleinél él. Azonban sosem hittem volna, hogy mikor sort kerítek erre a kérdéssora nem egy, hanem három kis kedvencről is fogok írni nektek, szóval hihetetlenül boldog vagyok. Tehát a mai kisállat tag-ben megtudhattok pár dolgot Albáról, Lunáról és Ziziről is.

Milyen kisállatod van?

Jelenleg 3 állatkával élünk együtt, két cicával és egy kutyával, de mivel mindketten nagy állatbarátok vagyunk, nem kizárt, hogy bővülni fog a létszám – nem fogunk állatotthonként funkcionálni, csakis annyi kedvenckét tartunk, akikről tudunk gondoskodni anélkül, hogy elhanyagolnánk akár más állatot, akár egymást, tehát értitek.

Mi a neve?

A kutyusunkról, Ziziről már olvashattatok a blogon – bejegyzés itt -, rajta kívül van egy szürke-fehér cicánk, akit Albának hívnak, és egy kis hófehérkénk, aki Luna – igen, tudom, furcsa név egy hófehér cicának, de igazán nem érdekel, én amikor megláttam őt, egyből éreztem, hogy ez lesz a neve, bárki mondjon bármit. 🙂

Mi a fajtája?

Mi nem fajta alapján választottunk háziállatot, ugyanis aki ismer minket az tudhatja, hogy pont nem érdekel minket az, hogy fajtatiszta-e a kisállat vagy nem, mert nem ettől válik szerethetővé. Zizi egy keverék kutyus, azonban sajnos nem tudjuk, milyen fajtájú szülőktől származhat, Alba valószínűleg tipikus házimacska, míg Luna egy házimacska és egy perzsacica keveréke – nála meg is látszódik ez, ő inkább perzsacica beütésű, kevésbé házimacskás.

Hogyan szerezted?

Zizit az utcán találta párom, így került hozzánk. Befogadtuk, napokig kerestük a gazdáját, majd miután nem jelentkezett érte senki és mi teljesen beleszerettünk úgy döntöttünk, hogy magunknál tartjuk.

Albát Ő egyik ismerőse hirdette, és mivel nem kellett senkinek, én pedig elolvadtam a képek láttán, a felfedezést követő pár órán belül már nálam is volt.

Luna pedig szintén Ő egyik ismerősétől van, azonban hozzá kapcsolódik egy sztori is: amikor mi beköltöztünk a házba, megegyeztünk párommal, hogy kapok egy kiscicát, hiszen évek óta vágyom rá. Akkor jött a hír, hogy Ő egyik ismerősének cicái születtek, és heteken belül elhozhatóak lesznek. El is mentünk megnézni őket, és három csodálatos cicababa közül Lunába szerettem bele. Aztán egyszer csak kaptam a hírt, hogy sajnos nem élte túl a betegséget, meghalt. Nagyon lelombozódtam, hiszen nagyon vártam már rá, készültem a jövetelére. A hír után pár nappal került hozzám Alba, és akkor úgy gondoltam, boldog vagyok. Aztán egyik nap délután jött haza párom, a pólója alól pedig kikukucskált Luna. Kiderült, hogy Ő ismerőse összekevert két cicust – Luna hófehér, a másiknak pedig, akivel összekeverte, volt egy fekete folt a nyakán -, szóval ő él és virul, párom pedig tudta, milyen szomorú voltam miatta, szóval hazahozta nekem. 🙂

Milyen idős?

Mivel mindhárman három különböző helyről kerültek hozzánk, így igazából az állatorvos is csak tippelni tudott a korukat illetően. Zizi idén februárban születhetett, tehát most fél éves körülbelül. Albának tudjuk a konkrét születési idejét ( május 6. ), szóval ő 12 hetes ( július 28-án írom ezt a bejegyzést ), míg Lunánál szintén csak tippelni tudunk, de ő május közepén születhetett, tehát körülbelül 10 hetes.

Van-e valamilyen vicces tulajdonsága?

Ó, nekik csak azok vannak. 😀 Főleg Zizinek vannak hóbortjai, ilyen például az, hogy sok helyen csiklandós, illetve ha Ő elkezd levegőt fújni a szájával felé, harapja a levegőt és közben ugat. Egy időben mindent harapott, ami az útjába került, de szerencsére erről leszokott.

A cicáknak úgy igazán vicces tulajdonságai nincsenek, ők sokkal nyugodtabbak, mint a kutya. Alba az, aki játékosabb, ő például előszeretettel kergeti a saját farkát – amit egyébként Zizi is csinál -, Luna pedig szeret nagyon furcsa pózokban aludni.

Milyen beceneveken szoktad szólítani?

Nem igazán szoktam őket becézgetni, általában a saját nevükön szólítom őket, ritkábban Zizike, Albácska, Lunácska. Egyedül Lunánál szoktunk rá a becézgetésre, ő szokott Tündérke lenni, Husigombóc, Hógolyó.

Mi volt az első reakciód, amikor megláttad?

Amikor párom rátalált Zizire, küldött róla pár képet, hogy hát lenne itt egy kutyus, aki az utcán kóborol, haza kellene vinni. Őszinte leszek, először picit húztam a számat, de aztán mikor élőben találkoztam vele, teljesen elvarázsolt – talán mert bennem volt az, hogy világ életemben egy husky kutyusra vágytam és vágyom is, és tudtam, hogy ha ő nálunk marad, nem lesz egy ideig másik kutyus mellette.

Albáról pár kép alapján döntöttem el, hogy kell nekem, kis vidám szeretetgombóc volt, és bár az első találkozásunkkor nem ezt az arcát mutatta meg, de miután elmúlt a félelme, és már oda mert jönni hozzám ,tudtam, hogy a lehető legjobb döntést hoztam meg.

Luna pedig szerelem volt első látásra. Elhintettem egyszer páromnak, hogy nagyon szeretnék egy hófehér cicát, és mikor kiderült, hogy az egyik ismerősénél van, nagyon felvidultam. Mikor elmentünk megnézni őt, tudtam, hogy ő lesz az igazi. Bár a testvérkéi is nagyon édesek voltak, Luna rögtön elvarázsolt a közvetlenségével, és a beteg külseje mögött láttam, hogy egy vidám, élettel teli cicáról van szó.

Milyen játékai vannak?

Azt kell mondjam, utólag úgy érzem, játék ügyben kissé túlzásba estem Zizivel. Mikor eldöntöttük, hogy nálunk marad, rögtön be is vásároltam neki játékokból, és bár nem volt fölösleges, de az utóbbi időben ritkábban játszik bármivel. Ha mégis játékra adja a fejét, akkor van egy rózsaszín sípolós malaca és egy szintén sípolós gumicsirkéje, amiket előszeretettel harapdál, illetve labdázni is nagyon szeret.

Albának sikerült vennem a Pepcoban egy rugós-egeres játékot, néha pofozgatja, de az igazi kedvence a szék aljára kötött toboz, illetve kint a lehullott gyümölcsök görgetése. Luna szintén így van, bár ő valamivel jobban szereti az egeres játékot, de a kedvence neki is a toboz.

Jól kijön más állatokkal?

Nálunk a kisállatok összeszoktatása nem ment épp könnyedén, és sajnos Alba volt az, aki ezt megnehezítette. Elsőként ugye Zizi került hozzánk, utána jött Alba. Zizivel szerencsére nincs gond, ugyanis ő egyből befogadta mindkét macsekot, bár valamiért ha sétáltatás közben összetalálkozunk idegen kutyával vagy macskával, azokat nem igazán szereti.

Alba ellenben sokkal félénkebb, nehezebben barátkozik. Ettől függetlenül két és fél hét alatt összeszokott a kutyussal, azóta nincs köztük vita, sőt, szépen eljátszanak egymással. Lunával viszont nehezebben jött ki, nagyon sokáig fújtatott, morgott rá, ha a közelébe ment, akkor megütötte, azonban egyszer megtört a jég, és én magam is csak pislogtam, hiszen nem tudtam, mi változhatott egy nap alatt, de már nagyon jól eljátszanak egymással, képesek egy tálból is enni, ha arról van szó, illetve néha együtt is alszanak.

Luna hasonló beállítottságú, mint Zizi, tehát egy bújós, játékos cica. Pár nap alatt összebarátkozott a kutyussal – előtte soha nem látott még kutyát, ezért kellett idő neki -, azonban mivel cicák között nevelkedett, Albával már az első pillanattól kezdve játszott volna. Ő sokkal közvetlenebb, mint Alba, kevésbé megfontolt, kissé lökött, míg Alba inkább távolságtartó, kicsit komolyabb, de ugyanolyan szeretetéhes cica.

Fürdés után 🙂

Mint fentebb is írtam, nem lehet tudni, meddig fogunk így öten éldegélni, de egyelőre nem hiszem, hogy bővülne a családunk, ugyanis ez a három szépség teljesen leköti a szabadidőnket – bár még mindig nagy vágyam egy husky kutyus, hátha. 🙂

Nektek van háziállatotok? Meséljetek róla.