Sziasztok!

Egy időben, míg az Emlékbuborékot vezettem, tudatosan próbáltam kerülni a terméktesztes / kozmetikumos bejegyzéseket a blogon, ugyanis még élénken élt bennem a rossz tapasztalat a Lakkjegyzetes koromból. Azonban úgy döntöttem, ledöntöm ezt a gátat, hiszen jobbnál jobb kozmetikumokat próbálok ki mostanában, és szeretném őket nektek is bemutatni. Éppen ezért ma egy kicsit a hajápolásról lesz szó, illetve két Farmona termékről.

Amit tudni kell, hogy én alapjáraton nagyon sokat szenvedek a hajammal. Vékony szálú, gyorsan töredező hajam van, de ami a legrosszabb, hogy nagyon gyorsan zsírosodik, átlag 2-3 naponta muszáj mosnom, ebben a melegben pedig végképp. 

Magáról a Farmona márkáról ezelőtt még soha nem hallottam, egy Notinos böngészés alkalmával bukkantam rájuk, és tudtam, hogy szeretnék kipróbálni pár terméket tőlük. A gyógynövényes családjuk ökológiailag tiszta területekről származó növényi összetevőket tartalmaz, viszont nem tartalmaz formaldehidet és parabéneket, mesterséges színezéket és alkoholt sem.  Az én választásom a zsíros hajra való csalános típusra esett, ezek közül használok most kettőt.

Farmona Herbal Care sampon csalánnal

Először is hadd jegyezzem meg, mennyire tetszik a csomagolás, főleg ezzel a retro kupakkal. Imádom. És magát a terméket is.

Az állaga kellemesen folyós, az adagolása könnyű, a hatása pedig isteni – eddig, ha 30 fok fölé kúszott a hőmérséklet, 2 naponta muszáj volt hajat mosnom. Mióta ezt a terméket használom, ez az idő kitolható 3-4 napra is, ami számomra felüdülés. Az illata kellemes, kissé gyógynövényes, de egyáltalán nem a gyomorforgató változat. 

Ami plusz benne, hogy bár nem ígéri, hogy használat után puha és fényes lesz tőle a haj, mégis ezt tapasztaltam, így duplán nyertem ezzel a samponnal. 

Farmona Herbal Care spray kondicionáló csalánnal

Szintén a csalános családból származik ez a spray változatú kondicionáló is, szóval gondoltam, kipróbálom őt is. Na, hát vele elég vegyes érzéseim vannak.

Első alkalommal a samponnal együtt használtam, és nagyon tetszett, hogy plusz fényt adott a hajamnak, illetve könnyen kifésülhetővé tette. Aztán nem hagyott nyugodni a dolog, szóval pár napig teszteltem őket úgy, hogy volt, amikor csak a sampont használtam magában, és volt, amikor ezt a terméket úgy, hogy egy Balea samponnal mostam előtte hajat. És beigazolódott a félelmem, kicsit olyan semmilyen ez a termék.

Mint rájöttem, a sok-sok jó tulajdonságot főleg a samponjának köszönhetem, nem pedig a spraynek. Pici pluszt azért ad hozzá, de nem vágtam tőle magam hanyatt. Egyébként tetszik, hogy könnyű adagolni a pumpás kiszerelésnek köszönhetően, nem kell leöblíteni, illetve nagyon tetszik az illata is, ami hasonlóan gyógynövényes, mint a samponé, csak kissé halványabban érezhető.

Update: azóta is szorgosan tesztelgettem, és be kell valljam, túl hamar mondtam ítéletet fölötte, ugyanis kiderült, hogy mégis szuper termékről van szó! Mióta megkaptam nincs hajmosás nélküle, ugyanis mosás után hiába már szárazon fésülöm ki a hajam, hajlamos nagyon gubancolódni, azonban ez a termék szuperül kiküszöböli a problémát.

Mindentől függetlenül ha ti is a zsíros hajjal küzdetek, bátran ajánlom, hogy próbáljátok ki ezeket a termékeket, hiszen az áruk nagyon kedvező ( 690 forint / darab áron kaphatóak a Notino webáruházban ), így még ha nem is szeretitek meg annyira őket, mint én, nem veszítetek sokat vele.