Sziasztok!

Be kell vallanom, én nyaranta mindig hadilábon álltam a parfümökkel. Ha belegondolok, nem csak nyáron jön ez elő minden évben nálam, hanem tavasszal is. Mindennek az az oka, hogy én inkább az erőteljesebb, fűszeresebb, fás felhangú parfümöket kedvelem, viszont ezeket nem szívesen viselem minden évszakban. Azonban augusztusban esküvőre megyünk, és gondoltam, illene valami parfümöt viselnem, így megrendeltem az Avon Femme darabját a Notinoról. 

Avon Femme Limited Edition

Mivel nem igazán követem a parfümökkel kapcsolatos híreket, kissé meglepődtem, mikor rákerestem erre a darabra, ugyanis nagyon kevés helyen találtam róla leírást – ez elvileg a Femme kollekció egyik limitált kiadása. Azonban az ára nagyon kedvező, szóval arra gondoltam, kipróbálom, és ha nem jön be, veszek valami mást. Lelövöm a poént: bejött. 

Az Avon parfümökkel nekem az a gondom, hogy van egy tipikus “avonos” illatuk, ami minden darabban megtalálható. Sajnos ebben is, azonban szerencsére rajtam ez csak pár percig érződik, aztán egy sokkal kellemesebb, finomabb illat veszi át a helyét. Tehát amint lecseng ez a tipikus tucatillat – amire még nem jöttem rá, mi lehet -, egy nagyon kellemes, viszont elegáns illatkompozíció bukkan elő. Először kissé gyümölcsös-virágos, én főleg a körtés-magnóliás vonalat érzem, azonban halványan érzek benne egy kis barackot is, bár kérdéses, hogy az van-e a parfümben, mindenesetre rajtam ilyen illata lesz.

A kedvenc részemre kicsit várni kell, de megéri: leszáradás után fás-borostyános, zöldes illat bukkan elő, amit imádok. Azt sajnálom a legjobban, hogy nem túl tartós illattal van dolgom, ugyanis az én bőrömről pár óra elteltével szinte eltűnik, viszont mivel kis kiszerelésű, és a kupakja is nagyon jól záródik, simán be tudom dobni a táskámba.

Az üvegcséje nagyon tetszik, és bár maga az illat is kellemes, de tény, hogy nem ez lesz a kedvenc tavaszi-nyári parfümöm, azt még keresgélem – bár szerencsére lassan érkezik az ősz, év végre elővehetem a füstösebb jellegű illataimat, amiket imádok.

Típus: edp

Kiszerelés:30 ml

Ár: 1590,-

Beszerzőhely: Notino webáruház

Értékelés: 6/10

Nektek van kedvenc tavaszi-nyári illatotok? Miket preferáltok a legjobban összetevők gyanánt?

!