Sziasztok!

Már egy ideje adós vagyok nektek ezzel a bejegyzéssel, de sajnos az utóbbi időben sok minden nem úgy alakult az életemben, ahogy terveztem, ezért csak most jutottam el odáig, hogy megírjam ezt a posztot. Pár héttel ezelőtt érkezett hozzám néhány termék a Mosómami webáruházból, azóta a legtöbbjét el is használtam, szóval nézzük, miket is tudnak ezek a termékek.

Mosómami citromsav és szódabikarbóna

Ez a két termék számomra egyáltalán nem volt ugye újdonság, mégis hihetetlenül örültem nekik, ugyanis sokkal gazdaságosabb egy ilyen kiszerelést megvenni, mint a boltban kapható pár grammos zacskókkal szórakozni.

A szódabikarbóna felhasználási módjairól már készült egy bejegyzés – ide kattintva elolvashatod -, azonban a citromsavról itt nem sokat szeretnék írni, mert tervezek róla egy külön bejegyzést, de higgyétek el, ugyanolyan csodaszer, mint a szódabikarbóna.

Econut levendulás mosógél és levendulás mosogatószer

Két próbatermék is lapult a csomagomban, mindkettő 90 ml-es kiszerelésben. Mindkét terméknél picit meglepődtem, ugyanis egyáltalán nem olyan az állaguk, mint hittem, nem gélesek, sokkal inkább folyékonyak. Ez a mosószernél nem volt zavaró, a mosogatószernél már jobban kellett figyelnem az adagolásra.

Először is nézzük a mosogatószert, ami abszolút belopta magát a szívembe. Különlegessége, hogy fő összetevője a mosódió kivonat, ami hihetetlenül szépen tisztította meg mosogatás közben a poharakat, tányérokat. Valódi francia levendula illóolajat – ez kinek bejön, kinek nem, én szeretem a levendula illatát -, illetve sok-sok glicerint tartalmaz, aminek köszönhetően egyáltalán nem száradt ki a kezem a mosogatás során. És bár “csak” 90 ml mosogatószert kaptam, számomra is hihetetlen, de még mindig van belőle, pedig már több tucatszor használtam, hiszen tényleg nagyon kicsi mennyiséget kell a szivacsra löttyinteni, és sok mosatlant lehet vele elmosogatni.

A mosógél is hasonló összetevőkkel rendelkezik, mint a mosogatószer, ugyanis a legfőbb összetevője ennek is a mosódió, mely igazi csodaszer mosásnál/mosogatásnál. Ez a termék is szintén levendula illatosítással érkezett hozzám, és imádom, ugyanis ez az illat megmarad a már megszáradt ruhákon is, de nem túl erősen, így nem fogja bezavarni például a parfümöket sem – illetve külön kiemelném, hogy ez a termék 98(!)%-ban rövid időn belül lebomlik a környezetben, szóval koránt sem annyira káros, mint a legtöbb kémiai mosószer.

És a hatása, hát az valami fantasztikus. Nagyon szuperül tisztította meg a ruhákat – színes és fehér ruhákhoz egyaránt használható -, bár tény, hogy a makacsabb foltokkal azért ő sem bánt el, de ilyen esetben előáztatást szoktam végezni, és minden piszok eltűnik a ruhadarabból. Ebben a termékben nincs SLS vagy SLeS, sem színezék vagy mesterséges illatanyag, ezáltal bátran moshatjuk vele a kisbabák ruháit, pelenkáit is.

Eco-Z tusfürdő sheavaj & kókuszvaj

Krisztinának köszönhetően nem csak az öko takarításba kóstolhattam bele, ugyanis a csomagban lapult egy tusfürdő is, aminek fő összetevői a sheavaj és a kókuszvaj. Amit tudni kell erről a termékről, hogy egyáltalán nem tartalmazz az alábbi vegyi anyagokat: Sodium Laureth/Lauryl Sulphate – PEG – Színező anyag – Allergén illatanyag – Szilikon, paraffin – Cocamide DEA.

Én is kipróbáltam ezt a terméket, azonban tudni kell rólam, hogy míg más imádja a kókusz illatát, én nagyon nem szeretem, sőt, mondhatni gyűlölöm, hiszen a töményebb kókuszillattól egyszerűen rosszul vagyok – amennyiben egy termékben minimálisan érződik csak ki a kókuszillat, addig nincs baj, na de itt egy olyan tusfürdőről van szó, ami főleg kókuszvajat tartalmaz. 

Tehát illat terén a kókuszkedvelők imádni fogják ezt a tusfürdőt, ráadásul nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy a használata után mennyire puha, bársonyos, sima lett a bőröm. Érezhető volt a különbség akkor, amikor ezt a terméket használtam, illetve más tusfürdő használata során.

Bátran ajánlom nektek ezt a céget / webshopot, hiszen nagyon szuper, valódi öko termékeket vásárolhattok meg, ráadásul nagyon kedvező árakkal dolgoznak. Krisztinának pedig köszönöm a lehetőséget, nagyon örülök annak, hogy egy ilyen szuper márkát ismerhettem meg, próbálhattam ki. 🙂

!