Sziasztok!

Lássuk be, parfümöt választani nem a legegyszerűbb dolog. Amennyiben tényleg jó minőségű darabot szeretnénk vásárolni, illetve olyat, amit utána szeretettel fogunk hordani, bizony nem elég az, ha valaki azt mondja egy darabra, hogy jó – sőt! Az utóbbi időben hozzám is került pár új parfüm, és elgondolkodtam, én mi alapján választom ki őket, szóval ma ezeket a tippeket, trükköket szeretném megosztani veletek.

Soha ne hallgass másra!

Hiába állítja a legjobb barátnőd azt, hogy ez vagy az a parfüm isteni illatú és nagyon tartós, csak az ő véleménye alapján ne vásárold meg az adott darabot. Minden ember más, minden ember bőrén másképp viselkedik a parfüm, szóval lehet, hogy a barátnődön az a darab nagyon kellemes, gyümölcsös illatú, míg a te bőrödön inkább orrfacsaró hatása lesz.

Mindig a bőrödön tesztelj!

Bár a parfümériákban rendelkezésre állnak a kis papírkák, melyekkel megszagolhatjuk a parfümöket, soha ne ezt használd, hanem fújd közvetlenül a bőrödre. A parfümökben található illatanyagok teljesen másképp viselkednek egy papírdarabra fújva, mintha a saját bőrödön tesztelnéd őket.

Egyszerre maximum két illatot próbálj ki!

Bármennyire is vonzz téged az, hogy a karod különböző pontjain más és más illatot próbálj ki, ne tedd. Egyszerre maximum két parfümből fújj magadra – a két csuklódra -, többnél ugyanis elkerülhetetlen, hogy az illatok keveredjenek egymással, így megváltozik az illatuk, és egyáltalán nem kapsz reális képet arról, hogy milyen illatra is számíts.

Ne legyél impulzív vásárló!

Egyébként se, de ha parfümvásárlásról van szó, akkor végképp ne. Lehet, hogy rögtön a kifújás után beleszeretsz az adott illatba, ettől függetlenül azonban ne rohanj egyből a pénztárhoz a kiválasztott darabbal. Adj időt magadnak és a parfümnek is, ismerkedjetek, hiszen egy parfüm több rétegből áll, és lehet, hogy a fejjegyek tetszenek neked, de ezek maximum egy órán át illatoznak, utána bukkannak elő a szív-, majd az alapillat összetevői, amik lehet, hogy már nem is tetszenének neked.

Én úgy szoktam csinálni, hogy adok egy napot az illatnak, ha utána is tetszik, másnap visszamegyek a boltba, és megvásárolom. Így biztos lehetek abban, hogy szeretni fogom az adott darabot.

Használj mintákat!

Mi van akkor, ha nem boltban szeretnéd megvásárolni az adott parfümöt, hanem webshopban? Két lehetőségünk van: vagy megszaglásszuk előtte egy parfümériában az adott darabot, vagy parfümmintákat vásárolunk. Ezeknek számtalan előnyük van, hiszen olcsók, mégis több használatra elegendő parfüm van bennük, ezek alapján pedig eldönthetjük, melyiket is szeretnénk nagy méretben megvásárolni.

A Notino webáruházban külön kategória is van a mintáknak, ahol több, mint 2800(!) parfüm közül válogathatunk. Az áruk a teljes kiszerelés árától függ, de nagyon olcsón lehet így kipróbálni nagyon sok parfümöt. 

Így első körben ezek lennének az én tippjeim, amiket bátran alkalmazhattok parfümvásárláskor. Nemsokára jövök nektek egy újabb, ehhez hasonló cikkel, amiben az illatcsaládokkal, illetve a parfümpiramissal / illatpiramissal ismerkedhettek meg. 🙂