Sziasztok!

Sokatoknak talán nem meglepő az az információ, hogy idén saját házba költöztünk A.-val, ugyanis készült erről egy bejegyzéssorozat is a blogra – az Otthont keresünk posztokat a linkre kattintva tekinthetitek meg -. Ez azt is jelenti, hogy végre a saját ízlésünk szerint rendezhetjük be a házat, és bár előtte is együtt éltünk már, sok minden hiányzik még a háztartásunkból, ugyanis az albérletünk fele akkora volt, mint ez a ház. A napokban kicsit körbenéztem három weboldalon is – Ikea, Kika, Jysk -, ahonnan kiválogattam a kedvenc termékeimet, így ma egy háztartási-dekorációs kívánságlistát láthattok.

Forrás

IKEA

Be kell vallanom, életemben nem jártam még az Ikeában, de egyszer mindenféleképpen el fogok oda jutni, tudom. 🙂 Bár egy-két bútoruk tetszik, azonban egészen biztos vagyok abban, hogy nem innen fogjuk beszerezni őket – nem akarok tipikus Ikea lakást, mint amilyen több száz embernek van -, sőt az is lehet, hogy minden bútor egyedileg lesz elkészíttetve. Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy kiegészítők, dekorációk terén imádom az Ikea kínálatát, ezekből szemezgettem picit.

Itt van például az Infagna szürke tálca, amit szívesen kiraknék majd a leendő dohányzóasztalra, erre pedig mindenféleképpen gyertyákat tennék, vagy a Lugga illatosított tömbgyertya bézs színű változatait, vagy a Bracka illatgyertyáit, amik szintén bézses-barnás színvilágúak.

Szeretném kissé esztétikusabbá tenni a szobanövényeinket is, ezért szeretnék egyforma kaspókat beszerezni nekik – erre a célra kettő is tetszik az Ikea kínálatából, a Kryddkanel zöld agyagkaspója, vagy a Muskot egyszerű fehér kaspója, aminél tényleg a növényeken lenne a fókusz, nem vonná el a figyelmet róluk. Terveim szerint jövőre szeretnék egy kis fűszerkertet kialakítani, viszont ettől függetlenül szívesen látnék néhány fűszernövényt a konyhában is, ebben a Bittergurka kaspóban pedig szerintem csodásan mutatnának.

Van itt még egy Socker üvegház is, amire régóta vágyom – szóval valaki igazán megvehetné nekem 😀 -, illetve tároláshoz, rendszerezéshez például nagyon jól jönnének a Skubb dobozok, valamint a hűtő rendszerezéséhez néhány Sockerbit tároló.

Maradva az Ikeánál kiválogattam még néhány olyan apróságot, amik egyrészt megkönnyítenék a hétköznapokat, másrészt a lakás díszei is lehetnének. A Billingen fiókbetétet például el tudnám képzelni a leendő fürdőszobaszekrény egyik fiókjában, ugyanis ezzel könnyen lehetne rendszerezni az aprók dolgokat, míg a Grundtal sarokpolcának már most nagy hasznát vennénk, hiszen tökéletesen tudnánk rajta tárolni a tusoláshoz való termékeinket.

Be kell vallanom, az Observatörhöz hasonlópolcra húzható kosarakkal csak nemrég találkoztam, de nagyon tetszik a funkciójuk, szóval ha egyszer elkészül a kamrám, egészen biztosan fogok ilyet venni, hiszen így plusz helyhez juthatunk a kamrapolcon. Előbb-utóbb szeretném lecserélni a jelenlegi műanyag ételtároló dobozainkat üveg-műanyag kombinációra, ehhez pedig tökéletes lenne a Förtrolig tárolódoboza, ugyanis több méretben is kapható, és minőségileg is jónak néz ki. Nem mellesleg szuper lenne a fűszereket is rendszerezni, én a Rajtan fűszertartóhoz hasonló kis üvegeket preferálom ez ügyben, így szépen esztétikusan lehetne őket elrendezni akár egy polcon is.

A végére maradt még három olyan termék, aminek hasznát venném – itt van például a Spritta citrusfacsaró, amire szívesen lecserélném a jelenlegi gagyi műanyag darabomat; a Bestaende tisztítószer adagoló, amit szívesen használnék akár a fürdőszobában, akár a konyhában is; illetve a Garnera tálalóállvány, amit én nem rendeltetésszerűen használnék, hanem a parfümös üvegcséimet tárolnám rajta.

JYSK

A Jysknek főleg a dekorációs részlegét imádom, de azt nagyon. Akárhányszor nézek fel a weboldalra, mindig találok valami olyat, amibe azonnal beleszeretek, és ez most sem volt másképp, kiválogattam hét olyan dolgot, amit szívesen viszontlátnék a lakásban.

Kezdjük például a Gorm szürke tárolókosárral, ami szerintem nagyon klasszul mutatna a fürdőszobában, szépen beleállítva néhány fehér kéztörlővel. Szintén a tároláshoz kapcsolódik a Kasper teatartó doboza is, amivel végre szép rendezetten, stílusosan tudnám tárolni a teáinkat.

Mint említettem is, a Jysknek főleg a dekorrészlege tetszik nagyon, így jópár ilyen termék került fel a kívánságlistámra. Itt van például ez a Torkild díszdoboz, ami szerintem hihetetlenül mutatós darab; a Halldor díszgyertyái, amiknek a mintájába, stílusába szerettem bele igazán; a nagyon édes Amdahl kaktusz, ami nekem, mint kaktuszimádó lánynak nagyon bejön; valamint egy Destan dísztálca, amit szintén egy dohányzóasztalon tudnék a legjobban elképzelni.

A végére hagytam az egyik legnagyobb kedvencemet, ami nem más, mint egy Ingemar üzenőtábla, ami sokkal több, mint amit a neve sugall: egyrészt van egy krétával írható felülete, van egy levéltartó része, illetve két kis akasztó is helyet kapott rajta, ahova akár a kulcsainkat is felakaszthatjuk – imádom. 🙂

KIKA

Végül következzen néhány termék a Kika kínálatából. Ágyneműhuzat terén kissé válogatós vagyok, azonban ezen a weboldalon kapásból három olyat is találtam, ami igazán elnyerte a tetszésemet. A Zermatt huzat a színösszeállításával lopta be igazán magát a szívembe, nagyon tetszik ez a zöld-szürke párosítás. A Hyatt ágyneműhuzat a maga egyszerűségével szerintem meseszép, és ez a kis csavar, ami található benne – a huzat nagy része bézs színű, azonban egy-egy csík rajta fehér – szerintem mégis különlegessé teszi; a Luna huzatban pedig az tetszik igazán, hogy mindkét oldala más színű, így lehet variálni úgy, hogy mikor melyikhez van épp kedvünk. 

Két aromalámpásuk is nagyon megtetszett, az Authenticben például szívesen olvasztanék egy-egy Yankee Candle tartot, míg a Spa verzióban – mivel a képen nekem úgy tűnik, nem túl mély a kialakítása – szívesen párologtatnék illóolajat. 

A végére maradt két konyhai termék – ilyen például a Club só- és borsszóró, amihez hasonlókat főleg éttermekben lehet látni, illetve a 7 részes vágódeszka-szett, amihez jár egy állvány is. 

Nos hát ennyi lenne az én háztartással, dekorálással kapcsolatos kívánságlistám, amin szép kis mennyiség gyűlt össze. Ti hol vásároltok hasonló dolgokat a háztartásotokba?