Sziasztok!

A mai bejegyzésben ismét egy parfümöt szeretnék nektek kicsit közelebbről bemutatni, mégpedig egy olyan darabot, ami elsőre egyáltalán nem illik hozzám, talán másodjára sem, viszont mégis van benne valami, amit megszerettem: a mai poszt főszereplője a One Direction That Moment illata lesz, amit a parfum.hu webáruháztól kaptam tesztelésre.

One Direction That Moment

Ha akarnám sem tudnám mással kezdeni a parfüm elemzését, mint a kinézetével. Rózsaszín, gyémánt formájú, cuki, nemde? Egyáltalán nem az én stílusom – messze áll tőlem minden, ami rózsaszín -, azonban nem is én vagyok a parfüm célközönsége, hanem a fiatalabb korosztály, hozzájuk pedig szerintem passzol ez a dizájn. Alapjáraton nem lenne bajom még azzal sem, hogy rózsaszín az üveg, de nekem ez a korona formájú kupak túl sok.

Azonban ha valaki túl tud lépni ezen a rózsaszín cukormázon, illetve azon, hogy One Direction a parfüm márkája, egy nagyon kellemes parfümre bukkanhat benne. Maga az illat számomra abszolút tavaszi-nyári, így kissé nehezen vettem rá magam a használatára így ősszel – hiszen ilyenkor én már a sokkal fűszeresebb, fásabb jellegű illatokat preferálom -, viszont már legalább tudom, mit fogok viselni magamon jövő nyáron.

Kifújáskor egyértelműen a zöldalma csap arcon, ami kissé édeskés, mégis fanyar illatot kölcsönöz a bőrömnek, mellette pedig halványan bujkál a grapefruit is. Ezt a fejillatot így önmagában viszonylag kevés ideig élvezhetjük, hiszen pár perc múlva már kiegészül a jázmin illatával, így egy könnyed, friss egyveleget alkot a bőrünkön. Később kap egy kis füstösebb, fásabb felhangot, de ez az én bőrömön nem ütközik ki teljesen, rajtam mindvégig citrusos-gyümölcsös az illat.

Nagyon szeretném imádni ezt a parfümöt, és valamilyen szinten szeretem is, hiszen maga az illat nekem abszolút bejön, tipikus nyári, napközbeni rohangálós darab, azonban a tartóssága rajtam konkrétan csapnivaló – értsd, a kifújást követő egy óra múlva semmit, azaz SEMMIT nem lehet már érezni belőle. Ami azért furcsa, mert sok véleményt olvastam másoknál is erről a darabról, és mindenki csak dicsérte a tartósságát, rajtam pedig ennyire rosszul viselkedik. Ezek alapján valószínűleg az én bőrömmel nem kompatibilis, hiszen ha tízből kilenc emberen brutális tartósságot produkál, rólam viszont egy szempillantás alatt eltűnik, akkor nem hiszem, hogy a másik kilenc emberrel lenne baj. 

Sajnos a tartóssági probléma, illetve az, hogy ősszel teszteltem kissé megnehezítette a bejegyzés megszületését, de itt is hangsúlyoznám, hogy ez csak rám vonatkozik, minden ember más, mindenki bőrén másképp viselkedik egy adott parfüm. Ettől függetlenül bátran ajánlom, hogy tegyetek vele egy próbát – bár talán ezzel várjatok inkább a tél végéig -, hiszen a nagyon giccses dizájn mögött egy szerethető illat lapul meg.

Típus: edp

Kiszerelés: 30 ml

Ár: 7470,-

Beszerzőhely: parfum.hu

Értékelés: 5/10

Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ti mennyire adtok a dizájnra parfümválasztás során? Előfordult már veletek olyan, hogy bár tetszett egy illat, azért nem vásároltátok meg, mert nem tetszett az üvege?

!

Ui.: valószínűleg egy időre ez volt az utolsó parfümös bejegyzés a blogon, ugyanis más terveim vannak – de nem kizárt, hogy lesznek még parfümajánlós-tesztelős bejegyzések a jövőben.