Sziasztok!

Így előre is bátran ki merem jelenteni, hogy szerintem nem én vagyok most az egyedüli ember, aki azon vacillál, milyen határidőnaplót válasszon a 2018-as évre. Nekem meg volt a befutó, aztán jött az arcon csapás, és bele kellett vetnem magam a határidőnapló-keresésbe. Lássuk, mi lett ennek a projectnek az eredménye.

Az eredeti terv

Dm Lifebook: sokatoknak ismerős lehet, hiszen minden évben nagy visszhangja volt, van. A legelső példányt, verziót nem igazán szerettem, viszont az idei évi nagyon bejött, imádom használni, az elrendezése számomra tökéletes. Éppen ezért vártam annyira az október végét / november elejét, mert reménykedtem, hogy a jövő évben is lehet egy ilyenem.

Az első csalódás akkor ért, amikor megláttam ezt a videót Youtube-on: a borító – hogyan is fejezzem ki magam szépen… – csúnya, a belső rész nem nyerte el a tetszésemet, olyan semmilyennek tűnt az előző évi verziók után. Még ekkor is nagyon gondolkodtam azon, hogy csak beruházok rá, ám amikor kiderült, hogy az eddig megszokott 100 pont + 999 forint helyett idén 200 pont + 999 forintba fog kerülni, akkor döntöttem el végleg, hogy nem lesz ilyenem.

Megvehetném, ha akarnám, hiszen én a szerencsésebbek közé tartozom, több, mint 300 pontom van a kártyán, de egyszerűen ez a napló nem ér ennyit. Éppen ezért kezdtem el kutakodni, milyen lehetőségeim vannak a jövő évre vonatkozóan.

Forrás

Életszövő

A kedvenc, a legszebb, a legnagyobb álmom. Az Életszövő meseszép kivitelezésű határidőnapló, sőt, több is annál. A weboldal hivatalos leírása szerint az alábbiakból épül fel:

* Kényelmesen kezelhető A5-ös méret
* Elegendően vastag lapok a kényelmes, a túloldalra nem átütő íráshoz
* Kényelmesen nagy átmérőjű (2,5 cm) ikerspirál kötés
* Közel 180 oldal
* Színes
* Ellenálló, ugyanakkor rugalmas laminált borítók
* 2 db cserélhető, spirálra fűzhető előlap
* Hónapokat jelölő ellenálló plasztik fülek
* 1 db spirálra fűzhető könyvjelző
* 2 db spirálra fűzhető ragasztócsíkkal ellátott emlék (fénykép, mozijegy, cetli, stb.) őrző
* 2 db csepp alakú gemkapocs (1 arany és 1 ezüst színű)
* 1 db spirálra fűzhető naptár méretéhez igazított dekor simítózáras tasak
* 1 db irattartó mappa
* 1 db spirálra fűzhető 15 cm-es vonalzó
* 1 db elasztikus pánt az Életszövő összefogásához (könyvjelzőként is használható)
* 7 db lefűzött matricás oldal (visszaszedhető matricákkal)
* 3 x 35 db smiley és ikonos 1 cm átmérőjű, visszaszedhető, kerek matrica
* 12 oldalas, tűzött A6-os méretű öröknaptár az ismétlődő ünnepek feljegyzéséhez
* 2018-as és 2019-es áttekintő éves naptár nézet
* Vízszintes elrendezésű heti naptárnézet tennivalók mezővel, melyben minden napnak egyenlő hely jutott
* Minden hónap elején áttekintő havi nézet látható
* A heti nézet tartalmazza a hónap megnevezését, a hét számát, a napot, az ünnepnapokat, valamint a névnapokat is
* A naptár tartalmazza az évszakok váltásának napját, a holdfázisokat, valamint az óraátállítások idejét is
* A naptár tartalmazza a munkaszüneti napok körüli munkarend változásokat is (szombati munkanapok és pihenőnapok)
* Stresszoldó színezőoldalak enyhítik a hétköznapok feszültségeit
* Motiváló idézetek
* Menstruációs jelölő naptár
* Szabadság tervező naptár
* Órarend
* Jegyzetoldalak (vonalas, kockás, üres, pontozott)

Igen, mindezt egyetlen naplóban lehet megkaparintani. Imádnám. De sajnos az ára ( tavaly 8990 forintba került ) nekem elég magas, nem engedhetem meg jelenleg azt magamnak, hogy ennyit kiadjak egy naptárért. Fáj is érte a szívem rendesen, hiszen imádnám, ha az enyém lehetne, de ez így álom marad sajnos. 

Forrás

Janka Arnoczy határidőnaplók

Meseszép. Így egyszerűen, meseszép. Imádom a borítót, azt, hogy kétféle mintával, de 5 különböző színben is megrendelhetjük, illetve a heti tennivalós részt is hihetetlenül praktikusnak találom. Talán a heti nézet elrendezése az, ami nem a legjobb számomra, de még ezt is elnézném neki, hozzá tudnék szokni, ám az ára ( 4999 ,- ) számomra ennek is túl drága.

Forrás

Dolce Blocco Secret Planner

Hallotta már magáról a márkáról, azonban erről a termékcsaládjukról nem. Attól eltekintve, hogy borító tekintetében számomra nincs meg a nagy szerelem, a többi része tetszene. Helyett kapott benne egy összesített naptár, havi előjegyzési naptár, névnapjegyzék, nemzetközi ünnepek, telefonregiszter ( számomra teljesen fölösleges lenne ), menzi naptár, jegyzetlapok. A heti nézet elrendezésével is tudnék éppen mihez kezdeni, de egyáltalán nem tetszik belülről, túlságosan egyszerű, minimalista az egész. Persze van, akinek ez bejön, én szeretem, ha nyújt valami kis pluszt a határidőnapló, hogy legyen kedvem elővenni, és ne csak azért használjam, mert nincs más. Az ára is barátibb ( 3400 ,- ), így rajta még gondolkodom.

Forrás

Lizzy Card PlanAll

Árát, kinézetét tekintve ő a nagy szerelem még jelenleg, ám vele is vannak aggályaim. Nagyon tetszik a spirálos megoldás, a színes elválasztólapok, a matricaoldalak, és a heti nézet kialakítása is számomra megfelelő. Itt talán a lapok minőségével van a legnagyobb bajom, sokan írták, hogy nagyon kis vékony lapokból áll össze a naptár, ezáltal egyrészt nem tudnék például tűfilccel írni bele, mert azonnal átütne a túloldalra, másrészt nagyobb arra az esély, hogy el is szakadnak használat közben.

Viszont ha nem lesz más, muszáj kompromisszumot kötnöm, és valószínűleg rá teszem le a voksomat, a közel 2600 forintos ár elég meggyőző.

Mint láthatjátok, igazi nagy dilemmában vagyok a határidőnaplókat nézve. Minden vágyam egy Életszövő – légyszilégyszi, valaki lepjen meg vele 😀 -, mivel azonban úgy néz ki, ez vágy is marad, valószínűleg egy Lizzy Card PlanAll lesz az idei befutó.

Ti milyen határidőnaplót fogtok jövőre használni?