Sziasztok!

Bár – remélhetőleg – mindenki odafigyel a hűtője tisztán tartására, hiszen élelmiszert tárolunk benne, bizony előfordulhat, hogy egy-egy erősebb szagot, illatot átvesz a hűtő, ennek semlegesítésére pedig számtalan természetes módszer létezik. A mai bejegyzésben ezek közül szeretnék megosztani veletek négy olyat, amit már én is kipróbáltam, és bátran állíthatom, hogy működnek.

Szódabikarbónával való szagtalanítás

Talán ez az egyik legelterjedtebb módszer, és az egyik leghatásosabb is. Nincs másra szükségünk, csak szódabikarbónára, amit egy tálkába öntve a hűtőbe helyezünk. És ennyi. A szódabikarbóna magába szívja és semlegesíti a szagokat, csupán annyi a dolgunk, hogy hetente-kéthetente cseréljük ki, ugyanis ennyi idő alatt elhasználódik.

Ha azonban nem akar megszűnni a szag, egy szivacs segítségével dörzsöljük át belülről a hűtőt szódabikarbónával, ez már tutira működni fog.

Ismét a citrom

Az előző citromos bejegyzésben már említettem nektek, hogy hogyan használhatjuk fel ezt a gyümölcsöt a takarítás során, akkor azonban nem esett szó a hűtő szagtalanításáról – na de majd most. Mindössze két összetevőre van szükségünk: citromra és sóra. A félbevágott citromból kaparjuk ki a gyümölcshúst, majd annak a helyére töltsünk sót, tegyük a hűtőbe, és élvezzük, hogy eltűnnek a kellemetlen szagok.

Kávé duplán hasznosítva

Amennyiben ti is nagy kávéfogyasztók vagytok, soha ne dobjátok ki a kukába a kávézaccot, hiszen számtalan módon lehet felhasználni. Az egyik módszer a hűtőben lesz hatásos, ahol nincs is más dolgunk, mint egy kis tálkába helyezni két-három evőkanál kávézaccot, majd berakni a hűtő hátuljába. Ezt is, mint a szódabikarbónát érdemes hetente-kéthetente cserélni, mert bár a kávé is remek szagsemlegesítő, egy idő után telítődik, és már nem lesz olyan hatásos.

Ecetes lemosás

Bár a lakás minden területén bátran használok természetes tisztítószerek mellett vegyszereket is, a hűtőben ezt soha nem tenném meg, hiszen mégis az élelmiszert tároljuk benne, így ott a természetesség híve vagyok. Az ecet számtalan szuper tulajdonsága közé tartozik az is, hogy remek szagsemlegesítő, így vízzel hígított állapotban érdemes ezzel takarítani a hűtőt belülről – és ha ennek hatására sem akarnak megszűnni a szagok, rakjunk tálkába két deci ecetet, majd ezt helyezzük hagyjuk a hűtőben maximum egy éjszakát.

Ti mivel éritek el azt, hogy a hűtőtök ne legyen kellemetlen szagú?