Sziasztok!

Ha ősz, akkor Yankee Candle őszi kollekció. Bár tavaly lemaradtam róla – igazából tavaly egyáltalán nem vásároltam új kiadású viaszokat -, idén azonban beszereztem három kollekció összes tartsját is, köztük a Fall in love darabjait is, amikről szólni fog a mai bejegyzés. Remélem nem bánjátok, hogy ez a bejegyzés csak most kerül ki, végül is van még pár hét az őszből. 

A Fall in Love kollekció négy vadonatúj illatkompozíciót tartalmaz – Autumn Glow, Warm Cashmere, Mulberry&Fig Delight, Vibrant Saffron -, amik elérhetőek tarts, mintagyertya és üveggyertya ( kicsi, közepes, nagy ) formában is. Én most is a tartsokat vásároltam meg, szóval lássuk, melyik illat mennyire jött be nekem.

Warm Cashmere

“Burkolózz luxusba a nyugtató hatású szantálfa és az egzotikus pacsuli pazar illatjegyeivel.”

Kezdjük is rögtön azzal az illattal, amiről mindenki csak áradozik, azonban lelövöm a poént: nekem ez nem igazán jött be. Alapjáraton számomra egy kissé fás, fűszeres, pamutos illat, ami egy luxusparfümre emlékeztet. Igazi kuckózós, otthonos, meleg illat lenne, ha lehetne érezni bármit is belőle. Egyáltalán nem intenzív – sőt, én hiába égettem magam mellett a viaszt, alig éreztem belőle valamit. Eleinte arra gondoltam, hogy velem van a baj, mert mindenki isteníti, de nekem ez sajnos nem jött be.

Autumn Glow

“Aranyszínű napfénnyel és fás pacsulival kevert, földes aromájú levelek – akárcsak egy séta az őszi erdőben.”

A kollekció másik olyan darabja, ami folyamatosan nem elérhető státuszú, olyan sokan vásárolják meg. Azt kell mondjam, hogy amennyire nem tetszett a Warm Cashmere, annyira imádom az Autumn Glow-ot. 

Mély, kissé férfias, fás jellegű illat, ami kissé mentolos, eukaliptuszos jellegű – ez csak ritkán bukkan elő benne, kiszámíthatatlanul, éppen csak meg-megmutatva magát. A vélemények alapján én egy kissé intenzívebb illatra számítottam, de egyáltalán nem bánom ezt, ugyanis én úgy szoktam égetni a viaszokat, hogy magam mellé teszem az asztalon, így ez nem okoz nekem fejfájást. Egy nagyon kellemes, igazi őszies illatról van szó, nem mellesleg meseszép a viasz színe, nagyon tetszik.

Mulberry & Fig Delight

“Csábító gyümölcstál, az eperfa gyümölcsével és frissen szedett fügével tele.”

Mindenki az előző két illatról áradozik, és mégis nekem egy olyan lett az abszolút kedvencem a kollekcióból, amelyről kevés szó esik: a Mulberry & Fig Delight. Tényleg alig lehet erről olvasni, pedig szerintem a Fall in love egyik legfinomabb darabja. Gyümölcsös, ám mégsem az a tipikus édes gyümölcs illata van, sokkal inkább fanyar, savanykás, erdei gyümölcsös. Igazán intenzív illatról van szó, a füge és az eperfa gyümölcse tökéletesen kiegészítik egymást, egyik sem nyomja el a másikat, ezáltal egy igazán különleges, őszi gyümölcsös illatkavalkádot hoznak létre. Instant szerelem lett. 🙂

Vibrant Saffron

“Fedezd fel a vanília puhaságával átitatott sáfrány meleg és vibráló édességét.”

A kollekció negyedik darabja az ősz fűszeresebb oldalát hivatott megfogni, és ez sikerült is neki. A krémes vanília bár néha felülkerekedik, de tökéletes összhangban mozog a fűszeres, intenzív sáfránnyal. Ha közelről szagoljuk, kissé férfiparfüm illata van, egy kevés pacsulis beütéssel, viszont távolabbról szagolva főleg a vanília érződik ki. Kellemes, elég intenzív illat, nagy tereket is képes betölteni – ezt például nem is bírtam sokáig elviselni magam mellett, el kellett raknom a szoba egy távolabbi pontjára, mert fejfájást okozott.

Azt kell mondanom, emelem kalapom a Yankee Candle előtt, egy hihetetlenül szuper kollekciót hoztak létre az őszi időszakra. Nekem a két abszolút kedvencem a Mulbery & Fig Delight és az Autumn Glow lett, a Vibrant Saffronnal kissé semleges a viszonyom, míg a Warm Cashmere-ban csalódtam picit – szerettem volna szeretni, de elveszi a kedvemet tőle az, hogy alig érzem az illatát.

Ti próbáltátok már a kollekció valamelyik darabját? Melyik lett a kedvencetek?