Sziasztok!

A 2017-es karácsonyi bejegyzéseken belül most elhoztam nektek azt, ami az egyik kedvencem, és amelyiket a legjobban vártam, hogy végre megírhassam nektek. Talán sokan tudjátok, hogy szeretek DIY dolgokat készíteni, a karácsonyi szezon pedig nálam ezeknek a csúcspontja, így a mai bejegyzésben négy különböző karácsonyi dekorációt mutatok meg nektek, amit én készítettem, és megmutatom azt is, milyen lett az idei adventi koszorúm.

Adventi koszorú

Kezdjük is a sort a legnagyobb kedvencemmel, azaz az idei adventi koszorúmmal. Abban mindvégig biztos voltam, hogy koszorú terén idén a természetesség lesz a fő irányvonal, azonban minden más még kérdéses volt a számomra. A végén azonban összeállt a fejemben a kép, így született meg ez a darab. Az alapot ezúttal egy mohával bevont koszorú adta, erre kerültek fel a fenyőágak, fahéjrudak, csipkebogyók, narancsszeletek, szegfűszegek, és természetesen a gyertyák. 

Kissé talán minimalista lett, azonban nekem nagyon tetszik, és örömmel fogom minden vasárnap meggyújtani a gyertyákat rajta. 

Ajtókoszorú vattakorongból

Ha követtek bármilyen karácsonnyal foglalkozó oldalt, csoportot, akkor egészen biztosan belefutottatok már ti is a vattakorongos koszorúkba. Általában nem szoktam beszállni az ilyen trendekbe, azonban ez most nekem is annyira megtetszett, hogy muszáj volt elkészítenem a saját verziómat. 

Az alapot egy hungarocell félgömb adta, ebbe szurkáltam bele az először ketté szedett, majd négybe hajtott vattakorongokat. Miután végeztem, ragasztópisztollyal rögzítettem rá néhány gyöngyszemet, és készen is voltam vele. Az elkészítése nem bonyolult, azonban kissé időigényes, ám a végeredményt nézve megérte a rátöltött órácskát. 

Vintage jellegű csillag

– Szerettem volna nektek megmutatni az ihletadó bejegyzést, azonban akárhogy keresem, nem sikerül rálelnem, de amint megtalálom, kiegészítem vele a bejegyzést . –  Tehát a lényeg, hogy egy bloggernél láttam ezt a “kis” csillagos dekorációt, és arra gondoltam, én is elkészítem. Nem volt másra szükségem hozzá csupán 5 egyforma hosszúságú lécre, néhány szögre, festékre, és egy ledes égősorra.

Az én csillagom szürke színt kapott végül, néhány helyen pedig barna waxszal kezeltem, de sajnos ez így a képeken nem igazán jön át. Napközben is szerintem szép látványt nyújt, azonban akkor mutatja meg az igazi mivoltát, miután felkapcsolom rajta az égősort. 

Szódabikarbónás díszek

Már tavaly – illetve azelőtt – is készítettem szódabikarbónás gyurmából díszeket, azonban azok a darabok nem sikerültek túl szépre, ugyanis a száradás során mindegyik megrepedezett. Akkor azt hittem, én csinálok valamit rosszul, azonban idén rá kellett jönnöm, hogy szimplán azt a helyet nem szerették, ahol szárítottam őket – tavaly ilyenkor ugyebár még az albérletben  voltunk, ahol konvektoros fűtés volt. Idén azonban már kazánnal fűtünk, és ettől a melegtől gyönyörűen kiszáradtak a díszek repedezés nélkül, szóval készült néhány hópehely, amiből füzér lesz, illetve van pár más motívum is, amik valószínűleg a karácsonyfán fognak helyet kapni. 

A gyurma receptje, amivel én is dolgoztam:

* 2 egység szódabikarbóna

* 1 egység (kukorica) keményítő

* 1 + 1/4 egység víz

A keveréket lassú tűzön addig kell főzni, míg sűrű krumplipüré-állagú nem lesz, ezután hagyni kell teljesen kihűlni, majd lehet nyújtani, szaggatni, szárítani. Az így kapott díszek – amennyiben fehér keményítőt használunk – hófehérek lesznek, ezeket utána lehet még díszíteni tovább is, de nekem pont az egyszerűségük tetszik. Amennyiben a fára akarjátok majd fölakasztani, ne felejtsetek el egy szívószál segítségével lyukat készíteni rájuk.

Természetes díszek

Bevallom őszintén, ezeket a díszeket nem terveztem elkészíteni, azonban az adventi koszorú elkészülte után kimaradt néhány dolog, és mivel nem akartam őket kidobni, ezért dobtam össze pár karácsonyfadíszt. Az alapot a narancs adja, erre ragasztottam rá a fenyőágat, fahéjrudat és csipkebogyót, majd egy madzagra fűztem fel őket. Őket még nem tudom, hova fogom tenni, vagy felkerülnek majd a karácsonyfára, vagy máshol kapnak helyet. 

Az idei karácsonyra jelenleg ennyi DIY dolgot készítettem, és azt hiszem, itt meg is állok, hiszen jövőre is lesz ünnep, akkor is készíthetek még dolgokat.

Ti hogy álltok a saját készítésű dolgokkal? Szerettek ilyenekkel pepecselni, vagy inkább a boltban, készen veszitek a dekorációs termékeket?