Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra az év vége mindig arról szól, hogy átgondoljam, milyen volt az adott évem, illetve a következőben miken kellene változtatnom, miket szeretnék megvalósítani. Eddig mindig vagy Urban-Eve Via Inspirációs naplóját vagy a Yearcompasst használtam, idén azonban álmodtam egy merészet, és elkészítettem a saját Évösszegző-Évtervezőmet, amit ti is kinyomtathattok magatoknak.

ÉVÖSSZEGZŐ-ÉVTERVEZŐ LETÖLTÉSE

A tervező összesen 16 oldalból áll, a stílusa pedig abszolút én vagyok: levelekkel díszített lapok, zöld színben. Az első két oldalon még nincs mit kitölteni, itt kicsit mesélek nektek arról, miért is született meg ez a napló. 

Természetesen a mögöttünk álló év összegzésével kezdünk, az első oldalakon pedig olyan kérdésekre válaszolhattok, mint

* 2017 kedvenc filmjei / könyvei / zenéi / élményei

 

* Ezeket próbáltam ki először

* Ezekben fejlődtem a legtöbbet

* A 2017-es év legnagyobb sikere / kihívása

 

A következő oldalakon kicsit kreatívabb vizek felé evezünk, az egyik lapon a 2017-es évet kell leírnunk mindössze három szóban ( család, párkapcsolat, barátok, karrier, hobbi, pihenés ), a másikon pedig rajzolhatunk is.

Miután átgondoltuk a mögöttünk álló évet, már bátran koncentrálhatunk az előttünk állóra, hiszen lassan itt van 2018, ezáltal egy újabb “üres” év, ami csak arra vár, hogy megtöltsük tartalommal, élményekkel. Az év mottója megtalálása után leírhatjuk, hogy mikben szeretnénk fejlődni, mikre szeretnénk több időt fordítani, és mi a legnagyobb vágyunk a jövő évre vonatkozóan.

A következő oldalon felírhatjuk magunknak, hogy 2018-ban milyen helyeket szeretnénk meglátogatni, milyen élményekkel szeretnénk gazdagodni, milyen könyveket szeretnénk elolvasni, és milyen dolgokat szeretnénk megcsinálni. Bár már lassan a tervező végéhez érünk, de van még hátra pár dolog, mint például az előzőhöz hasonló 3 szavas kitölthető oldal, melyben most a 2018-as évre kell koncentrálnunk.

 

Amennyiben már tudjuk előre, hogy jövőre milyen nagyobb terveket szeretnénk megvalósítani, úgy azt bátran felvezethetjük ebben a részben, ahol minden hónap kapott egy kis négyzetet, így még átláthatóbbak lesznek a terveink.

Utolsó előtti oldalaknak két újabb kreatív feladat jutott: az egyiknél lerajzolhatjuk legtitkosabb vágyainkat, míg a másiknál írhatunk magunknak egy levelet, melyet jövő ilyenkor újraolvashatunk.

Hagytam helyet jegyzetelésre is, így ezt a részt bármire felhasználhatjuk, míg az utolsó oldalon a felhasznált grafikák forrásait találhatjátok meg.

A tervezőt én A4-es méretben terveztem, ami bár kevésbé praktikus, mint az A5-ös verzió, azonban szerintem sokkal jobban illik hozzá, ugyanis így több helyünk marad kitölteni az oldalakat, illetve a tárolásuk sem sokkal macerásabb egy lefűző mappa segítségével. Letölteni a fentebb linkelt címen tudjátok, és tudni kell, hogy csakis saját felhasználásra készült, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Ti szoktatok év végén ilyen naplókat használni? 🙂

Grafikák forrásai:

https://www.vecteezy.com/vector-art/139500-free-jungle-leaves-background

https://www.vecteezy.com/vector-art/86504-vector-leaves-illustrations

https://www.vecteezy.com/vector-art/154796-free-watercolor-autumn-leaves

https://www.vecteezy.com/vector-art/154397-free-watercolor-autumn-leaves

https://www.vecteezy.com/vector-art/116125-leaves-in-watercolor-hojas-in-watercolor

https://www.vecteezy.com/vector-art/161243-free-leaves-2-vectors

https://www.vecteezy.com/vector-art/161323-free-leaves-vectors

https://www.vecteezy.com/vector-art/133621-free-watercolor-plants-vector