Sziasztok!

Igen régen jelentkeztem már a házzal kapcsolatban, ennek azonban csupán annyi az oka, hogy idén inkább kisebb változtatásokra került sor, amik szükségesek voltak, de nem túl látványosak. Azonban arra gondoltam, így az év végéhez közeledvén megemlékeznék arról egy bejegyzésben, hogy miket is csináltunk meg 2017-ben.

Ablakok cseréje

Az első és legfontosabb az volt, hogy még idén kicseréljük az ablakokat, illetve az egyik bejárati ajtót. Az ablakokkal kezdtük a sort, a két nagy szobán és a félszobán került sor a cserére, a többi helyen még változtatások lesznek.

Maradiak vagyunk és ragaszkodtunk a fához, végül sikerült is jó áron fa keretes, dupla üvegezésű ablakokat beszereznünk. A színválasztást rám bízta a párom, végül egy sötétebb barnára voksoltam, ugyanis egyrészt fehéret nem szerettem volna, mert könnyen koszolódik, másrészt bármennyire is szeretem mostanában a fehér-szürke-semleges színeket, szeretném, ha a ház otthonos hangulatú lenne, ehhez pedig illik a választott árnyalat.

Párom nagyon ügyes, szóval készített saját kezűleg redőnytokokat is, végül pedig maga a redőnyszerkezet is kicserélésre került, így már nincs bajunk azzal, hogy bárhol huzatos lenne a lakás – legalábbis az új ablakkal rendelkező helyiségekben.

Ajtócsere

Aki látta anno a felújítás előtti házbemutatós bejegyzésemet – ha nem olvastad volna, katt ide – az tudhatja, hogy a háznak két bejárata is van, és sajnos mindkettő elég ramaty állapotú. Azonban döntenünk kellett, és végül az eredeti bejáratnál lévő ajtót cseréltük le idén, ugyanis ez közvetlenül a szoba mellett van, és elviselhetetlen volt, ahogy áramlott befele a hideg levegő.

Nem volt egyszerű a folyamat, hiszen relatíve nagy méretű ajtó kellett ide, de végül találtunk egy olyat, ami mindkettőnknek tetszett – itt is, és az egész házban inkább a szögletes formákat preferáljuk, az íves dolgok egyikőnknek sem tetszenek -, így ősszel bekerült ez is a helyére. Mint a képeken is látszik, ez még nem a végleges állapot, hiszen a beépítésnél lévő szélek nincsenek takarva, ennek pedig az az oka, hogy jövőre nagyobb felújítást tervezünk, és ez is akkor lesz befejezve.

Az udvar-project

2017-ben – mivel a belső felújítások jövőre esedékesek – főleg az udvarral és a kerttel foglalkoztunk, ott történtek igazán látványos változások. Az udvarról eltűnt néhány gyümölcsfa illetve a szőlőtőkék, míg a kertben 12 fának mondtunk búcsút. A fenti képen talán annyira nem látszik, de az idei veteményest drótkerítéssel elkerítettük, illetve egy hónappal ezelőtt a kert egy része fel lett szántva.

Mint láthatjátok, idén tényleg nem történt sok változás a ház körül, azonban jövőre rengeteg dolgot tervezünk megvalósítani, sőt, ha összejön, még ebben a hónapban elkezdődik az egyik fürdőszoba felújítása, melyről tervezek majd képes beszámolót – illetve terveim között szerepel egy olyan bejegyzés, melyben a jövőévi tervekről írok.