Sziasztok!

Még decemberben volt lehetőségem kipróbálni néhány Bolsius terméket – közte 9 votive gyertyát és egy diffúzort -, és arra gondoltam, még időben szeretnék nektek mesélni róluk, ugyanis az emberek többsége főleg a téli időszakban szeret gyertyákat égetni, habár előre leszögezem, a többsége tavaszias illatú lesz.

Bolsius termékeket a hivatalos webshopban tudtok beszerezni, ráadásul rengeteg illatból, kiszerelésből válogathattok – a diffúzorokon és a votive gyertyákon kívül 4 stílusú üveggyertya, oszlopgyertyák, viaszok, teamécsesek is elérhetőek nagyon kedvező áron, szóval szerintem lessétek meg a webshopot, megéri. No de akkor lássuk is a mai bejegyzés főszereplőit, kezdjük rögtön a mintagyertyákkal.

Ezekről a gyertyákról azt kell tudni, hogy ugyanúgy, mint bármely más mintagyertyát érdemes erre a célra kifejlesztett tartóban égetni, így érhető el az, hogy akár 14 órán keresztül élvezhessük az adott illatot – a gyertyák formája miatt ugyan kissé nehézkes ilyen gyertyatartót beszerezni, de nem lehetetlen, ugyanis a webshopban is kapható ezekhez a gyertyákhoz gyártott tartó. Nekem nincs hozzájuk tartóm, hanem egy sima üveg gyertyaalátétre helyeztem őket, de így is 7-8 órán keresztül égtek mindenféle gond nélkül.

Megemlíteném még a Bolsius gyertyák legnagyobb előnyét, ugyanis minden gyertya illata eredet-azonos, tehát nem mű illatokat kapunk általuk, hanem valóban hasonlítanak az eredeti, ihletadó aromákra, ezáltal nem tolakodóan erősek, hanem lágyak. Ez azoknak lehet jó választás, akik nem szeretik a túl erős illatokat, azonban ha te inkább az erős, egész lakást betöltő aromákat szereted, úgy a bejegyzés végén megtudhatod, hogyan hozhatsz ki még többet ezekből a votive gyertyákból.

Vanilla

Ez egy nagyon lágy, krémes, nem túl édes illat, amely visszaadja a valódi vanília illatát. Égetés közben ez volt az egyik olyan gyertya, amit alig-alig lehetett érezni, azonban ha megcsapott illat, akkor igazi vanília fagylalt aromát árasztott magából. Évszaktól függetlenül szerintem bármikor megállja a helyét.

Juicy orange

Az egyik kedvencem lett az összes közül. Friss, savanykás, kissé édeskés, igazi narancs illat. Ősszel-télen abszolút megéri égetni, hihetetlenül jó hangulatot teremt a lakásban.

Sugar & spice

Ettől az illattól féltem a legjobban, ugyanis alapjáraton nem nagyon szeretem a fahéjas illatokat, gyertyában pedig általában ezt az illattípust elrontják, túl erőszakos lesz a végeredmény. Itt szerencsére más a helyzet, ennek a gyertyának kifejezetten jól áll a halvány illat. Cukros-fahéjas, kissé fűszeres, de nem túl émelyítő darabról van szó, amit szintén az őszi-téli időszakra ajánlok bátran nektek.

Velvet rose

A Sugar & spice mellett ez volt az az illat, amitől szintén féltem, hiszen alapjáraton nem szeretem a rózsa illatot, és sajnos ennek sem sikerült ezt megszerettetnie velem. Nincs vele baj, tehát aki szereti a finom, üde, frissítő tearózsa illatát, annak abszolút be fog jönni ez a gyertya, mert tökéletesen hozza az eredeti rózsa illatát, az már az egyéni problémám, hogy én nem szeretem ezeket. Viszont tény, hogy égetés közben igazi nyári érzésem lett tőle, főleg erre az időszakra ajánlanám nektek is.

Lily of the valley

Be kell valljam őszintén, tavaly tavasszal szagoltam életemben először gyöngyvirágot, és akkor bele is szerettem – ez a gyertya pedig egy az egyben azt az illatot adja vissza, és ezt imádom. Friss, selymes, tavaszias illat, amiben a gyöngyvirág aromáján kívül nincs semmi más, ezáltal igazán elképesztő a végeredmény. Tavasszal sokat fogom még “illatolni” ezt, ebben biztos vagyok.

Green apple

Nagyon megörültem ennek a gyertyának amikor megpillantottam, hiszen a leírások alapján erre voltam a legkíváncsibb. Savanykás-édeskés, frissítő, élénkítő – ezekkel a szavakkal jellemezték a honlapon, és őszintén mondhatom, ez tényleg így van. Égetés közben szinte látom magam előtt a zamatos, lédús zöld almát, amibe legszívesebben beleharapnék. Nyári szezonra kötelező illat!

Magnolia

Ezzel az illattal szemeztem már viasz-változatban is, azonban eddig nem vettem meg, de most már nincs mese, tavasszal muszáj leszek beszerezni belőle, mert imádom. Aki szagolt már magnóliát, az tudhatja, milyen isteni illat ez: friss, lágy, könnyed, kissé citrusos felhangú illatcsoda.

French lavender

A levendula egy olyan megosztó illat, amit valaki vagy szeret, vagy utál. Én az előbbi kategóriába tartozom, számomra a levendulaillat maga a nyár, és ezzel  gyertyával így, a tél közepén is volt lehetőségem egy csipetnyi nyarat varázsolni a szobába. Gyengéd, frissítő, igazán eredet-azonos illatról van szó, szóval bátran próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne.

Lilac blossom

Ezzel a gyertyával kapcsolatban igazán vegyesek az érzéseim: egyrészt imádom az orgona illatot, amit ez a darab visszaad, másrészt azért lehetne picit erősebb is. Alapjáraton egy nagyon kellemes, élethű, friss illatról van szó, azonban ennek a darabnak sokkal jobban állna, ha kissé erőteljesebben ontaná magából az illataromákat.

Juicy orange diffúzor

A csomagban a votive gyertyák mellett lapult egy diffúzor is, aminek azért örültem nagyon, mert például a fürdőszobában csak ilyenekkel szeretek illatosítani. Külön öröm volt számomra, hogy a Juicy orange verziót kaptam, hiszen egyrészt a citrusossága miatt abszolút illik a fürdőszobába, másrészt igazán télies aromájú darabról van szó.

Maga a folyadékkal teli üvegcse egyszerű, letisztult, elegáns, így az illatosításon kívül a lakás dísze is, míg a nádpálcák szuperül teszik a dolgukat: felszívják magukba az illatosított folyadékot, majd apránként párologtatják azt. Az illatosított folyadékok nem tartalmaznak alkoholt, és összesen 13 féle illatban léteznek, ezáltal mindenki megtalálhatja azt, ami neki a legjobban tetszik – én például egészen biztosan ki fogom próbálni a bogyós gyümölcsös változatot, mert az a szívem csücske.

+1 tipp

Ígértem nektek a bejegyzés elején, hogy megosztok veletek egy olyan tippet, ami által a gyengébb illatokat is erőteljesebbé varázsolhatjátok. Nincs benne semmi nehézség, csupán nem gyertyaként, hanem olvasztható viaszként kell használni őket. A legegyszerűbb módja ennek az, ha a kanócot kivéve beleállítjátok egy párologtatóba, ugyanis így nagyobb felületen fog olvasni a viasz, ezáltal erőteljesebben szabadulnak ki belőle az aromák. A másik, kissé időigényesebb módszer az, amit én is csináltam: apró darabokra szeleteltem fel a viaszt, így kisebb párologtatóedénybe is belefér, illetve ezáltal annyit használtok el egy-egy alkalommal, amennyit szeretnétek.

!