Sziasztok!

Bizonyára volt, aki észrevette, hogy múlthéten a megszokott két bejegyzés helyett csak egy került ki a blogra. Az utóbbi pár hétben kissé lehangoltabb vagyok a kelleténél, nincs kedvem semmihez, türelmetlen vagyok. Sokat gondolkodtam azon, hogy ez vajon miért lehet, de rá kellett jönnöm, hogy bizony ez a januári lehangoltság engem is elért. Éppen ennek az apropójából születik ez a bejegyzés, amiben megosztok veletek pár olyan tippet, trükköt, amivel könnyedén átvészelhetjük ezt a hónapot.

( Fotó: pixabay.com )

Sokaknak bizony ismerős lehet ez a lehangolt állapot, ami főleg januárban köszönt be az emberek többségénél – véget ért a karácsony, elkezdődött az új év, azonban a tél maradt, hideg van, szürke az időjárás, stb. Tény, hogy ez nem a legszebb hónap az évben, mégis vannak olyan apró trükkök, amikkel elviselhetővé tehetjük – és ne feledjük, előbb-utóbb véget ér a tél, és beköszönt a csodaszép tavasz!

Sétáljunk egy nagyot!

Hidegben sokaknak pont sétálni nincs kedvük, pedig higgyétek el, igenis sokat javít a közérzetünkön. Főleg ebben az időszakban, amikor a nappalok rövidek és a nap se sokat süt figyeljünk arra, hogy naponta legalább fél órát tartózkodjunk a szabadban. Ez nem csak a testünkre, hanem a lelkünkre is jó hatással van. Öltözzünk fel melegen, és tegyünk egy sétát a környékünkön.

Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt!

A napsütés hiánya és a hideg miatt testünk vitaminkészletei sem tudnak úgy feltöltődni, mint a melegebb hónapokban, így ügyeljünk arra, hogy sok friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk. Nekem a kedvenceim ilyenkor az idénygyümölcsök, ezek közül is a banán és a narancs. Ha nem szeretjük őket nyersen, önmagukban elfogyasztani, készítsünk belőle smoothie-t, az interneten már számtalan recept közül válogathatunk.

( Fotó: pixabay.com )

Olvassunk, esetleg nézzünk sorozatokat!

Mivel a hőmérséklet nem kedvez semmilyen kinti tevékenységnek, így én például ilyenkor szeretek bekuckózni a hálószobába, és vagy elolvasni egy könyvet, esetleg megnézni pár részt valamelyik aktuális sorozatból. Apropó sorozatok: jelenleg 7 sorozatot nézek, ha szeretnétek ezekről bejegyzést, írjatok kommentet.

Dobjuk fel a lakást színekkel!

Sokaknál bizony az is problémát okoz, hogy ilyenkor hogyan dekorálják a lakást, hiszen a karácsonynak vége, de a tavasz még picit várat magára. Egyrészt lehet olyan motívumokkal is dekorálni, amik nem karácsonyiak, de téliek – hóember, hópehely, stb. -, én azonban ilyenkor már abszolút tavasz lázban égek, és ezt próbálom apránként becsempészni a lakásba. Egy-egy élénk, vidám szín sokat dobhat a hangulatunkon, én például nem rajongok a túl sok színért egy helyen, azonban a zöldet imádom, így ilyen színű lakásdekorációkat szerzek be, valamint sok-sok növénnyel veszem körbe magam – jelenleg arra várok, hogy a nemrégen vásárolt jácintjaim kinyíljanak, így színt és illatot csempésszenek a szobákba.

( Fotó: pixabay.com )

Illatosítsunk!

Mielőtt kitérnék konkrétan a lakásillatosításra, hadd emlékeztesselek titeket arra, hogy hideg időben is mennyire fontos a rendszeres szellőztetés. Napi 5-10 perc alatt cseréljük ki a lakás levegőjét, hiszen ez is sokat dob a hangulatunkon. Ha pedig ezzel megvagyunk, nyugodtan nekiállhatunk más lakásillatosítókat is használni. Talán nem fogok meglepni senkit azzal, hogy én viaszokat párologtatok, ráadásul én tipikusan az az ember vagyok, aki már januárban virágos, gyümölcsös, friss illatokat olvaszt. Ha ti szeretnétek inkább télies, fűszeres illatokat használni, hát bátran tegyétek meg, mindenki döntse el maga, mire is vágyik, az én hangulatomnak azonban jót tesznek a tavaszias-nyárias illatkompozíciók.

Ti milyen praktikákat szoktatok bevetni annak érdekében, hogy ne gyűrjön maga alá titeket a januári depresszió?

Fotók: Pixabay