Sziasztok!

Nem is olyan régen raktam ki Instagramra egy képet a legutóbbi Notinos szerzeményeimről, és akkor ott kommentben felmerült a kérdés, hogy vajon melyik párologtató-típus a jobb, az elektromos, vagy a hagyományos mécsessel működő, ezért arra gondoltam, hogy a mai bejegyzésben elmesélném nektek a tapasztalataimat mindkettővel kapcsolatban.

Air Wick Life scents elektromos aromalámpa

Életem legelső aromalámpája – vagy párologtatója, ki minek nevezi – ez az Air Wick darab volt. Az érzéseim elég vegyesek vele kapcsolatban, de alapjáraton azt elmondhatom róla, hogy az árához képest szerintem igazán jó befektetés lehet azoknak, akik mindenféleképpen elektromos verziót szeretnének vásárolni.

A legnagyobb előnye természetesen az, hogy árammal működik, így kevésbé balesetveszélyes, mint a mécseses verzió, azonban ennek hátulütője pedig az, hogy mivel ugyebár áram kell a működéséhez, ezért csakis konnektor közelében lehet használni. A kábel hosszával nincs gond, viszont én például a leendő nappali leendő dohányzóasztalán nem fogom tudni használni, hiszen azért mégis kötött a kábel mérete ( több, mint 1 méter hosszú ). Ráadásul bár egyéntől függ, kinek milyen az ízlése, szerintem nem is túl szép maga a színválasztás – nem mondom azt sem, hogy csúnya, mert szép elegáns fekete színe van, csak nekem ez a full fekete dizájn kissé komornak hat. 

Maga a kerámia tálka kellően nagy, simán belefér egy egész Yankee Candle tart is, azonban azt vettem észre, hogy ez a gép sokkal lassabban olvasztja fel a viaszokat mint a másik aromalámpám, ráadásul valahogy jobban bele is köt a viasz, elég nehezen lehet belőle eltávolítani a maradékot.

Yankee Candle Petal bowl aromalámpa

Ez az aromalámpa a legújabb szerzeményem – a Notino webáruháztól érkezett tesztelésre -, és azt kell mondjam, hogy mióta megkaptam csakis ezt használom. 

Mint a képen is láthatjátok ez mécsessel működik, ami kissé tűzveszélyes, azonban ha valaki körültekintően bánik vele, és nem hagyja magára egy percre sem, akkor nem lehet belőle semmilyen probléma. Elsőre természetesen a kinézete ragadott meg leginkább, nekem nagyon tetszik a fém talp és a virágot formázó kerámiatálka is – egyébként többféle színben is megvásárolhatjátok, az alsó rész minden esetben fekete, azonban kapható piros és pasztell rózsaszín tálkával is – jelenleg ez a fehér verzió nem elérhető a webshopban, de érdemes figyelni az oldalt, mert elég sűrűn töltik újra a raktárról elfogyott termékeket. 🙂  Szerintem sokkal esztétikusabb, mint az Air Wick-es darab, ráadásul a mécses miatt bárhova rakhatjuk a lakáson belül, nem vagyunk helyhez kötve vele.

A kerámia tálka mérete itt is tökéletes, ugyanis belefér egészben egy  tart, illetve a mécses elég gyorsan képes felmelegíteni a tálban lévő viaszt, így hamarabb élvezhetjük az illatokat ezen termék használatával. Ráadásul amíg csak az elektromos melegítőt használtam addig fel sem tűnt, hogy abból mennyire nehéz eltávolítani a viaszt, ugyanis a Yankee Candle tálkájából nagyon-nagyon könnyen kipattintható a megszilárdult viaszmaradék.

Melyiket is válasszam?

Egyéni preferencia kérdése, kinek mi a fontosabb, de én a Yankee Candle verziót tudom teljes szívből ajánlani nektek. Ettől függetlenül ha elektromosra vágytok, akkor bátran ruházzatok be egy Air Wick készülékre, én is felváltva fogom használni őket, de nekem jelenleg a Petal Bowl az abszolút favorit. 🙂

Ti milyen aromalámpát használtok? Mennyire vagytok megelégedve vele?

!