Sziasztok!

Az utóbbi időben annyi Yankee Candle újdonság került a birtokomba, hogy a Kringle Candle márka kissé háttérbe szorult. Ettől függetlenül azonban bőszen tesztelgettem néhány viaszt, így ma ezekről szeretnék mesélni nektek – név szerint a Pink grapefruit, a Fresh lilac és az Eucalyptus mint illatról lesz szó.

Pink grapefruit

Ez a legújabb szerzeményem, ami egyben az egyik legnagyobb kedvencem is lett az utóbbi időben. Bár az időjárás még télies, szürke, komor, én ezekkel az illatokkal próbálok már egy kis tavaszt vagy épp nyarat csempészni a szobába, és ez az illat nagy segítségemre volt benne.

Friss, fanyar, citrusos, kissé csípős illatról van szó, ami abszolút visszaadja az érett, lédús grépfrút illatát. Dobozban szagolva volt egy kis citromos beütése, ami által kissé wc-illatosítós hatása volt, de égetés közben ez abszolút nem jön elő, hanem inkább savanykás, kissé édes illattal vonja be a helyiséget. Sem a tartósságára, sem az intenzitására nem lehet panaszom, abszolút hozza a Kringle Candle minőséget. 

Fresh lilac

Ettől az illattól féltem a három közül a legjobban. Hogy miért? A sok-sok kedvenc virágom közül nálam az orgona az abszolút favorit, ennél nagyobb kedvencem nincs: imádom a színét, az illatát, mindent, és féltem tőle, vajon a Kringle Candle-nek sikerül-e ezt visszaadnia, vagy elrontják, és egy szimpla virágillat kerekedik ki belőle. Félelmem kiváltója egy F&F Home gyertya volt, ami orgonaként hirdette magát, de köze se volt hozzá. Azonban a Kringle megcsinálta: megalkotta a legfinomabb orgona illatú viaszt, amit valaha szagoltam. Ráadásul pluszként én érzek benne egy kevés fréziát és jázmint is, ami még tavasziasabbá teszi az egészet.

Talán egy picit még lehetett volna csiszolni rajta, azonban így is nagyon friss, üde, kissé édeskés, mégis egyszerű, tiszta és varázslatos. Az illat intenzitása elképesztő, annyira erős, hogy egyetlen kis szirmot helyeztem csak az aromalámpába, és így is belengte az étkező-folyosó-hálószoba triót – ezt mondjuk egyáltalán nem bánom, hiszen így bőven marad belőle a tavaszi szezonra is.

Eucalyptus mint

Illatok tekintetében imádok mindent, ami virágos, citrusos vagy mentolos, az Eucalyptus mint pedig az egyik legnagyobb kedvencem lett az utolsó kategórián belül. Az eukaliptusz illatát vagy szeretni vagy utálni lehet, én az előbbi csoportba tartozom. Ráadásul a Kringle csavart egyet a dolgon, és az eukaliptusz mellé csempésztek egy kis extra mentát és gyógynövényes aromát, amitől igazán különleges illatkompozíció alakult ki. 

Számomra ez egy igazán zöld illat: friss, élénkítő, kissé fanyar illat, amiben bár az eukaliptusz a domináns, mégis a többi összetevőnek hála sokkal összetettebb, kreatívabb. Ha az eddig általam próbált viaszok között kellene felállítanom egy sorrendet, ez egészen biztosan benne lenne a top háromban.

Kringle Candle viaszokat a Notino webáruházban tudtok beszerezni, ahol jelenleg több illat is akciós, illetve bár picit megemelték az árukat, szerintem még így is bőven megérik azt a pénzt, hiszen egy viaszt akár több napig is tudunk égetni.

!