Sziasztok!

Ugye tudtátok, hogy a megfelelő higiénia érdekében három havonta le kell cserélni a fogkeféteket? Gondolom ezt mindenki megteszi, de mégis mit csináltok az elhasználódott darabbal? Sokan kidobják, pedig ez a legrosszabb, amit tehetsz vele, ugyanis a takarítás során még hasznát veheted a régi fogkefédnek. A mai bejegyzésben 5+1 olyan dologról lesz szó, amit a legkönnyebben egy leselejtezett fogkefével tudtok tisztává varázsolni.

( Fotó: pixabay.com )

1. Billentyűzet

A laptop billentyűzetét a legegyszerűbben egy fogkefe segítségével tudjátok kitakarítani, hiszen az apró sörték beférnek minden pici résbe, így alaposan el tudják távolítani a porszemcséket.

2. Sajtreszelő

Szerintem nem én vagyok az egyetlen olyan ember, aki mindig szenved a sajtreszelő elmosogatásával, hiszen a reszelő recéi képesek darabokra szaggatni a mosogatószivacsot. Jó megoldás lehet, ha a fogkefére kevés mosogatószert öntesz, majd azzal sikálod végig a sajtreszelőt.

3. Fuga

Emlékszem, amikor pár évvel ezelőtt beköltöztünk az albérletünkbe, fél napig sikáltuk a konyhában lévő járólapnál a fugákat, hogy újjá varázsoljuk azt. Kissé macerás megoldás, ám ha alapos szeretnél lenni és igazán tiszta végeredményt akarsz kapni, akkor megéri rászánni az időt, és fogkefével megtisztogatni a fugákat.

( Fotó: pixabay.com )

4. Csaptelep

Csaptelepet takarítani viszonylag egyszerű, ám a hátuljához annál nehezebb hozzáférni. A fogkefe elég kicsi és hajlékony ahhoz, hogy a csapok olyan részeit is tisztává, vízkőmentessé tehessük vele, amit egyébként mással nem érnénk el.

5. Cipőtalp

A cipőtalpak megtakarítása nem tartoznak a legegyszerűbb feladatok közé, főleg ha nem sima, hanem bordázott felületűek. Egy fogkefe segítségével még a legkisebb hézagból is el tudjuk távolítani a sarat, koszt.

+1 Hajkefe

 Akármennyire is legyünk alaposak, bizony néha a makacsabb hajszálak úgy beleragadnak a hajkefébe, hogy lehetetlen eltávolítani őket belőle – kivéve, ha van kéznél egy régi, kiszuperált fogkefe. Ezzel alaposan és hatékonyan ki tudjátok szedni a kefe sörtéi közül az összes hajszálat.

Ti mire szoktátok használni a már lecserélt fogkefét? 🙂

Képek forrása: Pixabay