Sziasztok!

A mai bejegyzésben – ismét – illatviaszokról lesz szó. Mint tudjátok, és olvastátok, az utóbbi időben kipróbáltam jó néhány Kringle Candle viaszt is, és arra gondoltam, készítenék egy kis összefoglalót azzal kapcsolatban, mik a különbségek a Kringle és a Yankee illatcsodák között.

Szín

 Talán ez az egyik legszembetűnőbb különbség a két cég között. A Kringle Candle csakis fehér viaszokkal dolgozik, míg a Yankee Candle-nél színesebbnél színesebb darabokkal találkozhatunk. Mindenki maga dönti el, fontos-e ez neki, számomra nem lényeg, de tény, hogy jobban szeretem, ha valaminek színe is van, így nálam ilyen szempontból az utóbbi nyerő inkább.

Illat

Ebben a témában azt hiszem, nem lehet száz százalékig biztosan kijelenteni semmit, ugyanis nem csak márkánként, hanem waxonként is eltérőek az illaterősségek. Azt mindkét márkáról el kell mondjam, hogy amelyik viaszukat én már használtam, azoknak mind szuper illatuk volt, de ugye ez is egyéni preferencia kérdése, hogy kinek mi jön be igazán.

Adagolás

Na jó, erre nem találtam megfelelő szót. 😀 A lényeg, hogy a Yankee Candle viaszokkal számomra kicsit nehezebb bánni, mint a Kringle termékekkel. Előbbiek morzsálódnak, nehezebben törnek, míg utóbbiak tömörebb viaszok, nem hullanak szanaszét, és a kis szirmokat könnyű letörni.

Kringle Candle termékek

Tárolás

A YC-k tárolása felbontás után egy lezárható, simítózáras tasakba teszem el, hogy ne szóródjanak széjjel az apró viaszdarabok, míg a KC waxokat a saját dobozukban tárolom, mert…

Csomagolás

A Kringle waxok nagyon édes kis műanyag dobozban érkeznek, ami ugye a tárolást is megkönnyíti. A YC termékek kis zacskóban érkeznek, ami nem túl praktikus. Viszont mindkét márka nagyon szép kis matricákat használ, amik illenek az adott illat témájához, nekem ez nagyon tetszik. 

Súly

Míg a Yankee 22 grammos viaszokat gyárt, addig a Kringle 35 grammosokat. Ebből már levonható, hogy egy Kringle-t több ideig is tudunk használni, mint egy YC-,t de ez az árukon is meglátszik, ugyanis…

Ár

A YC tartokat átlag 5-600 ft között szerezhetjük be, míg a másik több, mint 1000 forintba kerül. 

Yankee Candle termékek

Beszerezhetőség

Magyarországon a Yankee Candle elterjedtebb, számos helyen beszerezhetőek már, köztük a Notinoról, míg a Kringle termékeknél csakis a Notino webáruház a nyerő, mert csak onnan rendelhetitek meg őket. Ez olyan szempontból necces, hogy nincs lehetőség a vásárlás előtt megszaglászni őket, de igazából a YC-ket sem, ha nem budapestiek vagytok. 

Mint olvashattátok, én nem igazán jutottam dűlőre, nekem melyik márka tetszik jobban, mindkettőnek meg vannak a maga előnyei és hátrányai. Mindenesetre én ezután is fogok mindkettőből rendelni, mert az illatuk az, amiért megveszi az ember ezeket a kis viaszdarabokat, azok pedig isteniek. 🙂

Ti ismertek még e kettőn kívül más, waxokat is gyártó céget?

!