Sziasztok!

Ma egy számomra igazán különleges bejegyzéssel készülten nektek, ugyanis papírokat iratokat fogok / fogunk rendszerezni. Nem csak esztétikai okokból fontos az, hogy hogyan és miben tárolod az iratokat, hanem praktikumból is, hiszen ha van egy kijelölt helyed, ahol ezeket tartod, akkor nem kell feltúrni egy papír miatt az egész lakást. A mai bejegyzésben tippeket kaphattok arra vonatkozóan, hogy miben, milyen módszerrel tároljátok a papírokat úgy, hogy könnyen mozgathatóak, rendszerezettek, átláthatóak legyenek, illetve megismertetlek titeket a függőmappákkal, a világ legpraktikusabb tárolóeszközeivel.

Vigyázat: hosszú bejegyzés következik! 🙂

Néhány napja lehetőségem nyílt választani magamnak pár terméket az OfficeMarket webáruház kínálatából, és egyből az ugrott be, hogy végre szelektálhatnám, rendszerezhetném úgy a fontos iratokat, papírokat, hogy ne csak praktikusak, de szépek is legyenek. Egyébként azt még gyorsan megemlíteném, hogy maximálisan meg vagyok elégedve a webáruházzal, a csomag épségben, időben érkezett meg, minőségileg sincs egyik termékkel sem gondom. Ráadásul maga a cég nem csupán irodai termékekkel foglalkozik, hanem az oldalon fellelhető termékek igazán sokszínűek, így mindenféleképpen vessetek rá egy pillantást, de lejjebb az általam is használt dolgokat linkelni is fogom.

1. lépés: szelektálás

Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal a jelenséggel, amikor szinte már szó szerint beterít a papírrengeteg, és annyi iratot kellene elhelyezni, hogy az szinte lehetetlen – nos ez nem is baj, hiszen számtalan olyan papírt is megtartunk, amire egyébként nincs szükségünk, ezért első lépésként ezektől kell megválnunk.A fentebb is látható iratkupac három nagy lefűzőmappát töltött meg fölöslegesen. Minden olyan papírt, amire már nincs szükségem kiszelektáltam, így ennek a mennyiségnek minimum a felétől sikerült is megszabadulnom. A lényeg, hogy minden olyat dobj ki, amire nem lesz szükséged: lejárt garanciális papírok, olyan kézikönyvek, amiket soha nem fogsz elővenni, ezeréves csekkbefizetést igazoló szelvények, stb.

Plusz tipp: válts le a postai csekkeket elektronikus számlákra. A legtöbb szolgáltatónál már van lehetőség online befizetésre, ezáltal egyrészt időt spórolsz, hiszen nem kell a sárga csekkel a postán sorba állnod, másrészt rengeteg papírhulladéktól szabadulhatsz meg.

Azokat a papírokat, amiket meg kell tartanom, három fő kategóriára bontottam – házzal kapcsolatos dolgok, saját papírjaim, párom iratai -, azonban itt még nem válogattam őket tovább, hiszen erre a következő lépésben lesz szükségünk.

2. lépés: kategorizálás

Ahhoz, hogy egy átlátható, jól működő rendszert tudj kialakítani az iratok között szükséged lesz arra, hogy külön kategóriába rendezd azokat. Arra, hogy ki milyen kategóriát alakítson ki, nincs általános szabály, hiszen ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma rendszer sem. Nálunk a fentebb olvasható három fő kategória alakult ki, majd további részekre bontottam azokat az alábbiak szerint:

Ház:

* adás-vétellel, hitellel és magával a házzal kapcsolatos papírok

* közművek

* biztosítás

* internet, TV

* garanciák

Saját dolgaim:

* munka

* tanfolyam

* telefon előfizetés

* adóbevallás

* hivatalos papírok

Párom dolgai:

* munka

* adóbevallás

* telefon előfizetés

* hivatalos papírok

A végén készítettem plusz egy mappát, amibe azok a fontos iratok kerültek, amikre nagyon kell vigyáznunk, mint például a születési anyakönyvi kivonataink. Mivel egyelőre csak ketten élünk együtt, így ezeket egy mappába raktam bele, hiszen így is egyből meg fogjuk találni őket. A fentebb olvasható kategóriákat akár tovább is lehet bontani, azonban én ezt nem tettem meg, ugyanis volt egy nagyon nagy segítségem, mégpedig az Esselte márka függőmappái.

Plusz tipp: használj színkódokat. Minden fő mappa kapjon egy külön színt, így még egyszerűbb lesz megállapítani, hogy melyik mappában mivel kapcsolatos dolgok kaptak helyet.

Ezek a mappák tárolás szempontjából hihetetlenül praktikusak, ugyanis a két oldalukon kis kampók vannak, amik segítségével függőlegesen tudjuk őket tárolni. Erre azért van szükség, mert ha vízszintesen, egymásra pakolva tárolnánk a papírjainkat, akkor egy-egy darabért az egész kupacot fel kellene túrni. Ezeket a mappákat különböző címkékkel tudjuk felszerelni, így nagyon egyszerű lesz megtalálni bennük bármit, illetve a mappa elejére fel is írhatjuk, hogy az adott kategórián belül miket találunk pontosan benne. Az általam használt mappák 100%-ban újrahasznosított kartonból készülnek, és a laminálással megerősített gerincnek és felfüggesztésnek köszönhetően kiemelkedően erősek is, illetve magához a mappához kapunk víztiszta műanyag címketartókat és fehér címkéket is. A mappákat kék, sárga, piros, zöld, fehér és vegyes színekben tudjátok megvásárolni – én a fehéret választottam, hogy maga a kinézett egységes legyen, és a címkéken alkalmaztam színkódokat: zöld felirat került a házzal kapcsolatos mappákra, kék a párom iratai számára fenntartottakra, az enyémekre pedig lilával írtam.

3. lépés: tárolóhely kialakítása

Ahhoz, hogy mindig tudd, melyik papírt hol keresd fontos, hogy legyen egy kijelölt hely ezek számára. Én például nem rendelkezem külön dolgozószobával az otthonunkban, így számomra fontos volt az, hogy olyan tárolót találjak, ami egyrészt mobilis, hogy könnyen tudjam magammal vinni oda, ahol éppen kell ,másrészt esztétikus is, hogy még ha nem is tudom elrejteni, akkor se rontsa a szoba összképét. A Kívül belül boldogság csatorna egyik videójában láttam ezt – vagy ehhez hasonló – dobozt, és tudtam, hogy nekem erre van szükségem. 

Ez a Leitz Click&Store irattároló doboz hihetetlenül praktikus, hiszen konkrétan a függőmappák tárolására lett kialakítva. A mérete óriási ( 357 x 285 x 367 mm ), így nagyon sok irat tárolására megfelel – én belepakoltam az összes iratunkat, és amellett, hogy bőven bele tudtam rakni a különböző bizonyítványainkat is, még plusz hely is maradt azoknak a papíroknak, amik majd csak ezután kerülnek hozzám. A kinézete szerintem meseszép, laminált felülettel és fém részekkel rendelkezik, míg a mobilitást a rajta található fülek adják, amikkel egyszerűen tudom hozni-vinni a dobozt. Ha pedig még sem lenne rá szükségünk, akkor a tárolásra sem macerás, ugyanis fém patentokkal lehet összeállítani, ezáltal ha szétszedjük nagyon szép vékonyra össze lehet hajtogatni, így nem foglal sok helyet ebben az állapotában. Én maximálisan meg vagyok vele elégedve, minőségileg nagyon profi kivitelezés, és nem ront a szoba összképén sem, pedig egészen látható helyen van most elhelyezve.

Bloggal kapcsolatos dolgok rendszerezése

Azon kívül, hogy a személyes iratainkat végre rendezetten tudjam tárolni, számomra fontos volt az, hogy a bloggal kapcsolatos papírjaim tárolására is találjak valami olyan megoldást, ami megfelelő lehet, és erre szintén az Office Market kínálatában bukkantam rá egy szintén Esselte márkájú harmonikamappa személyében. A praktikusság tekintetében ebből is A4-es méretet választottam, és mivel imádom a fehér színt, ebben rendeltem meg magamnak.

A harmonikamappákat nagyon sokoldalúan fel tudjuk használni, hiszen szuper rendszerezők, ráadásul azt is kiválaszthatjuk, hogy hány rekeszes kivitelre van szükségünk. Én egy kisebb fajta, 6 rekesszel rendelkező darabot választottam magamnak, ugyanis ahhoz, hogy a bloggal kapcsolatos dolgaimat rendszerezni tudjam benne, számomra ez épp elég volt.

Plusz tipp: ha 12 rekeszes harmonikamappát választunk, akkor minden hónapnak jelölhetünk ki egy-egy fakkot, amikbe aztán beletehetjük az adott hónap csekkjeit, számláit, papírjait.

A hat rekeszből én egyelőre négyet használok az alábbiak szerint:

* egy rekeszbe került minden olyan papír, ami a domainnel, tárhellyel kapcsolatos

* van egy fakk, amiben a bloggal kapcsolatos szerződéseket tárolom

* a következőben azokat a kinyomtatott tervezőket tartom, amik a blogra készültek – több letölthető, nyomtatható extrát is találtok a blogon, ide kattintva eléritek őket 

* a negyedik részben tartok minden olyan papírt, amit a blog miatt kaptam – mint például a legutóbbi Dm kedvencek box mellé kapott névre szóló levélke

Mint láthatjátok, az iratok rendszerezése nem nehéz feladat, csupán időt kell szánni arra, hogy kiselejtezzük azt, amire nincs szükségünk, és csakis azoknak a dolgoknak keressünk helyet, megoldást, amit tényleg meg kell őriznünk. A bejegyzésben található termékeket az OfficeMarket webáruházban tudtok megvásárolni.

Esselte függőmappa | Leitz Click&Store irattároló doboz | Esselte harmonikamappa

Kiegészítők a rendszerezéshez

Az OfficeMarket csapata volt olyan kedves, hogy az általam választott termékek mellett meglepett három olyan aprósággal is, amik egyrészt hasznosak, másrészt bár elsőre egyszerűnek tűnnek, mégsem azok, úgyhogy róluk is ejtenék pár szót.

Really Useful tárolódoboz ( 0,3 liter ): ez az aprócska doboz egyrészt nagyon cuki, másrészt nagyon hasznos is. Én elsőre a gemkapcsokat raktam bele, azonban páromnak is annyira megtetszett, hogy el is kunyizta, szóval most már a műhelyben tárolunk benne apró szegeket. Ennek a márkának több különböző méretű tárolódoboza is megtalálható a weboldalon, az ilyen apróktól kezdve egészen az óriási, 84 liter űrtartalmú darabig. Nem csak azért praktikusak, mert a tetejét rögzíteni lehet a két pánttal, hanem mivel átlátszóak egyből látjuk azt, mit is raktunk bele, és feliratozni, címkézni is egyszerűen lehet őket.

Pilot alkoholos marker: én valamilyen oknál fogva általában csakis fekete színű és vékony hegyű tollakkal, markerekkel írok, így ezt a kék, kúpos hegyű darabot is a párom kapta meg, azonban ő ezt egyáltalán nem bánja, mert már használta, és nagyon tetszik neki. Különlegessége, hogy fára, fémre, minden típusú műanyagra és üvegre is használható, a tinta ellenálló a vízzel, az UV sugarakkal, a fagyással és a súrlódással szemben, és kupak nélkül sem szárad ki 24 órán keresztül. 

Schneider job illuminator szövegkiemelő: tudtad, hogy egy szövegkiemelő is lehet különleges? Ez a darab például több, mint 15 ezer szó kiemelésére alkalmas; élénk, nem fakuló színnel rendelkezik; vízbázisú tintával van töltve, ami ráadásul  újratölthető; normál-, fénymásoló- és faxpapírokhoz is használható. Engem bizony meggyőzött, a blogolás során nagy hasznát fogom még venni.

Itt is szeretném megköszönni az OfficeMarketnek a lehetőséget, hihetetlenül hálás vagyok érte. 🙂 Ti hogyan rendszerezitek, tároljátok az iratokat, különböző papírokat?

*Szponzorált tartalom*