Sziasztok!

A blogon a két év alatt már sok mindent elárultam magamról, azonban van egy olyan téma, amiről – ha jól emlékszem – még sehol nem esett szó: szobanövény fanatikus vagyok. Imádom őket, és alig várom, hogy egyszer végre a ház olyan állapotban legyen, amikor már különböző növényekkel lehessen dekorálni azt. Jelenleg is van néhány ( haha, néhány 😀 ) növényünk, azonban még így is vannak olyanok, amik a kívánságlistámon szerepelnek . ezekről lesz ma szó.

Négy nagyobb csoportra osztottam a szobanövényeket, és a növények nevére kattintva eljuthattok a képek eredeti forrásaihoz, aminek a nagy része webshopból való, így ott meg is vásárolhatjátok őket – ez nem szponzorált bejegyzés, csupán találtam egy olyan webáruházat, ahol szebbnél szebb növényt lehet vásárolni.

Húsevő növénnyel még soha nem volt dolgom, azonban annyira csodálatosnak tartom őket, hogy amint lehetőségem adódik, biztosan beszerzek legalább egy félét közülük. Két Húsevő Kürtvirág is bekerült a válogatásba, ugyanis nem tudtam dönteni, melyik tetszik jobban: a sárga színű Maroon, vagy a vörös árnyalatokban pompázó Juthatip Soper?! Tény, hogy számomra mindkettő nagyon bejön, hiszen meseszépek. A húsevő növények közül a Vénusz Légycsapója a leghíresebb, és ez is tetszik nekem nagyon, azonban van egy másik, ami elrabolta a szívemet – a Fokföldi Harmatfű, melyről ezelőtt nem tudtam semmit, azonban mostanra a megszállottjává váltam, és alig várom, hogy birtokolhassak egyet.

Bár a szobanövény mániámról nem sokan tudhattok, viszont a kaktusz-fanatizmusomról azok már értesülhettek, akik követnek Instagramon. Pár évvel ezelőtt már volt egy kaktuszom, akit előszeretettel nevelgettem, és nevelgetem azóta is, azonban tavaly, a költözés után beszereztem 7 kicsi és 3, már több éves példányt, és azóta töretlen a szerelmünk – a legutóbbi szerzeményem múlthét szombaton érkezett hozzám egy Rubinkaktusz személyében. Ettől függetlenül viszont még mindig akadnak olyan kaktuszok, amelyekre nagyon vágyom – ilyen például a Szemölcskaktusz , a Fügekaktusz, vagy a Törpekaktusz. Szemölcskaktuszból van egy másik fajta is, ami nagyon tetszik ( Mammillaria Glassii ), illetve nagyon nagy vágyam egy saját Őszapó kaktusz is. 

Ha szobanövényekről van szó, akkor általában az egyszerű zöldeket preferálom jobban attól függetlenül, hogy a virágzó növényekből is van pár a kívánságlistámon. Na de visszatérve a zöld szobanövényekre, nagyon tetszenek a pálmák, ezért szerepel ezen a listán az Areca pálma és a Yucca pálma is. Abban biztos vagyok, hogy szeretnék egyszer a fürdőszobába is zöld növényt rakni, erre a célra valamelyik páfrányt ( például Japán ernyőpáfrány ) néztem ki, míg a nappaliban szívesen tartanék Kislevelű fikuszt vagy fonott szárú Vadkakaót.

Ha bár ugye fentebb azt említettem, hogy inkább zöld szobanövény párti vagyok, mégis sikerült 5 olyan növényre bukkannom, ami virágot is képes hozni – a zöldek is képesek rá, maximum nagyon jelentéktelen virágjuk lesz -. A Vesszőkosborról soha az életben nem hallottam még, azonban teljesen elvarázsolt nem csupán a virágzata, hanem maga a növény is. Ugyan így jártam a Szégyenlősvirággal és a Pikkelyvirággal, valamint a Lándzsarózsával is. Talán ebből a kis listából az is észrevehető, hogy szeretem a kissé különlegesebb növényeket, éppen ezért tetszett meg nagyon az Ananász növény is, ami nevével ellentétben nem ananász, hanem bromélia, és a termése hasonlít az ananászra.

Ezeken kívül van még olyan növény, amire vágyom, csak nem került fel egy képre sem ( például Könnyező pálma, Eukaliptusz, Húsvéti kaktusz), ezekből szeretnék minél hamarabb beszerezni egy-egy példányt.

Ti hogy álltok a szobanövényekkel? Kedvelitek őket, vagy inkább a kertben szerettek virágokat nézegetni?