Sziasztok!

El sem hiszem, hogy már megint eltelt egy hónap – tudom, klisés, de csak úgy repül az idő. Mindenesetre attól függetlenül, hogy időjárás szempontjából nem volt túl szerencsés ez a hónap, sikerült beszereznem pár dolgot magamnak, úgyhogy a mai bejegyzésben a márciusi szerzeményeimről olvashattok. Ismét vegyes felhozatalra kell számítani, lesz benne illatviasz, rengeteg tisztítószer, lakásdekor, sőt néhány növénykét is megmutatok nektek a bejegyzés végén.

Tisztítószerek

Mivel is kezdhetném a havi haul bejegyzést, ha nem a tisztítószerekkel – nézzétek el nekem, függő vagyok. 😀 A hónap elején megejtettem a már oly megszokott havi Dm bevásárlást is, ahonnan ismét nem tudtam üres kézzel távozni. Talán a Denkmit folyékony vízkőoldó picit úri huncutságnak tűnhet, mert vízkőoldásra az ecet is szuper, azonban valamiért hiába főztem át a kávégépemet ecettel, nem tisztult ki rendesen, szóval úgy döntöttem, megpróbálok egy konkrét vízkőoldót bevetni. A szintén Denkmit mosószert picit ugyan benéztem, hiszen ez az almavirág-aloe vera illatú eredetileg fehér ruhákhoz való, azonban mégsem bántam meg, hogy ez landolt a kosaramban – a miértekről egy későbbi bejegyzésben majd olvashattok. Színfogó kendőből még nem próbáltam a Dm saját márkás termékét, úgyhogy végre ennek is eljött az ideje.

Ár: Denkmit vízkőoldó 349,- ; Denkmit folyékony mosószer 999,- ; Denkmit színfogó kendő 529,-

Pirosságok

A képen lévő felhozatal elég vegyes, de egy közös van bennük: a pirosas árnyalat. Nem direkt fotóztam így őket, véletlenül kerültek egy képre. 😀 Mindenesetre megvettem a Balea gránátalmás, festett hajra való samponját, illetve a legutóbbi Lidl látogatás alkalmával pottyant a kosaramba a Cien All about love névre hallgató folyékony szappana, ami tulipán illatú. A csepp alakú termék egy Denkmit illatosító, amiből már próbáltam pár illatot, de ezzel a mostanival még nem volt dolgom – ez a Winterberries nevet kapta, és bár a neve a télre utal, én az év bármely szakaszában szeretettel használok fanyar, citrusos illatokat, így ez egyáltalán nem zavar.

Ár: Cien folyékony szappan 349,- ; Balea sampon 349,- ; Denkmit illatosító 329,-

Nedves törlőkendők

Túl sok mindent ezekről a termékekről nem szeretnék most mondani nektek, ugyanis konkrétan az ezelőtti bejegyzésben ők (is) szerepeltek. A Lidl saját márkás W5 kendőit azóta is használgatom, bár jelenleg a legnagyobb kedvencem a Denkmit új, fagyi illatú kendője – ezt szettben tudjátok megvásárolni a Dm üzleteiben, és egy szett 2 csomag törlőkendőt, valamint egy tárolódobozt/boxot tartalmaz. Először azt hittem, nem fogom használni a dobozt, ugyanis hasonló elven működő termékem volt már, de az nem vált be, ez viszont más. Sokkal kényelmesebb ebben tárolni a csomagot, és nem száradnak ki benne a kendők sem.

Ár: W5 almás törlőkendő 349,- ; Denkmit fagyis törlőkendő szett 1199,-

Növénymánia

Emlékeztek még a nem is olyan régen közzétett szobanövény kívánságlistámra? A bejegyzés kikerülése után pár nappal lehetőségem adódott pár növénykét vásárolni, így került hozzám két kaktusz ( a nevüket ne kérdezzétek, még nem néztem utána alaposan ), három mini Hengeres anyósnyelv ( más néven szanszeviéria ), és egy hihetetlenül édes Vénusz légycsapója. Az oltott kaktuszt ( Rubinkaktusz ) a hónap közepén kaptam, míg a Csüngő barkát a Tescoban vásároltuk a minap – ő ki fog kerülni az udvarra. 🙂

Ár: kaktuszok 350,- ; Hengeres anyósnyelv 650,- ; Vénusz légycsapója 1300,- ;Csüngő barka 1800,-

Kaktuszok mindenhol

Ha eddig nem tűnt volna fel nektek – amit kétlek -, akkor most elárulom nektek: kaktusz-fanatikus vagyok. Imádom az élő növénykéket, és imádom azokat a lakásdekorokat is, amiknek közük van hozzájuk. A Pepcoban már pár hete lehet kapni néhány kaktuszos terméket, azonban én még csak most jutottam el odáig, hogy meg is vegyem magamnak a kinézett darabokat. A fehér kerámia kaktusz nekem így is nagyon tetszik, de erősen gondolkozom azon, hogy egyszer nekiesek, és lefestem zöldre. A másik darab egy világítós dísz – a képen éppen be van kapcsolva, bár természetesen sötétben mutat igazán jól. A fa talapzatban ledes égők vannak, míg maga a kaktuszforma plexiből készült, így kikapcsolt állapotban – ha jó szögből nézzük – egyáltalán nem lehet észrevenni, hogy bármi lenne a talpban.

Ár: fehér kerámia kaktusz 590,- ; világító kaktusz 1190,-

Apróságok

Vannak itt olyan apróságok is, amiket nem tudtam besorolni egy kategóriába sem, szóval így mutatnám meg őket. A Pepcoban kapható mágneses jegyzettömböket imádom, mindig van a hűtőn belőle egy. A legutóbbi ismét elfogyott, és a jelenlegi kínálatot átnézve most emellett a gyémántmintás darab mellett tettem le a voksomat – épp ilyen mintája van a Februári haul-ban mutatott jegyzetfüzetnek is; míg a virágmintás füzetke is a Pepcoból van.

Az Air Wick két tavaszi/nyári illatára régóta fájt már a fogam, de valahogy mindig elmaradt a megvásárlásuk. A hónap elején a Tescoban jártam, amikor megpillantottam, hogy akciósak a viaszok, és mivel a kettő közül csak a Summer delights volt kirakva, hát megvettem. Másnap elszaladtam a Dm-be, és ott egy kisebb szívrohamot éltem át, amikor megláttam, hogy kifutó termékként 599 forintért dobálják ki a viaszokat. Fogtam is a fejem, hogy fele áron megúszhattam volna az előző viaszt is, de már mindegy volt, így végül ott sikerül beszereznem a Turquoise oasis illatot.

Ár: mágneses jegyzettömb 360,- ; virágos füzet 90,- ; Air Wick Summer delights viasz 1049,- ; Air Wick Turquoise oasis viasz 599,-

Kertészkedjünk!

Bár nem sok kertészkedéshez való dolgot lehet kapni a Pepcoban, nekem mégis sikerült kiszúrnom két olyan terméket, ami azonnal landolt a kosaramban. A kertészkesztyűnek nagy hasznát fogom venni akkor, amikor már kint a szabadban tudok tenni-venni, míg a szerszámszett ( a három darab egy szettbe tartozik ) a pici méretéből adódóan inkább a benti növényekhez, cserépébe ültetéshez hasznos.

Ár: kertészkesztyű 290,- ; kerti szerszámszett 360,-

Vegyes

Van itt két olyan random dolog is, ami bár nem túl izgalmas, de annál hasznosabb. A szürke lapát-kisseprű szettet a Pepcoban vettem – esküszöm, nem szponzorál a Pepco, pedig azért örülnék neki 😀 -, míg a cipőre egy kínai áruházban bukkantam rá. Viszonylag nehezen választok magamnak sportcipőt, mert ragaszkodom ahhoz, hogy fekete legyen és minta nélküli, de nagy nehezen sikerült találnom egy ilyen darabot.

Ár: lapát-seprű szett 290,- ; cipő 2900,-

Átmeneti kabát?!

Miután a kedvenc műbőrdzsekim teljesen tönkrement, muszáj voltam nézni magamnak valami új átmeneti kabátot – a sors fintora, hogy a megvásárlása után egyszer hordtam, majd két hétre visszakényszerültem a téli kabátom alá. A Pepcoban bukkantam rá nagyon jó áron, azonban annyira nem vagyok vele megelégedve, mert már vékonynak néz ki, mégis meleg kabátról van szó – természetesen ez ősszel nagyon jól fog jönni, de amikor odakint 17-18 fok van, akkor már kezdek megsülni benne.

Ár: 2890,-

Amik nem  szerepelnek a képen

Még március elején érkezett egy nagy értékű rendelésem az OfficeMarket webáruházból, azonban itt most nem beszélnék róluk, hiszen készült egy külön bejegyzés a termékekről, amit ide kattintva elolvashattok. És bár végülis valamilyen szinten szerepel a képeken, de talán nem túl feltűnő, úgyhogy megemlíteném azt, hogy új hátterem lett a fotókhoz. Egy lapszabászatban vettem két darab, darabonként 1×1 méteres fehér hátfallemezt, amit ugyebár a bútorokhoz szoktak használni. Számomra ezt a legpraktikusabb megoldás, hiszen könnyen tisztán tartható, egyszerűen elvihetem magammal a házban bárhova attól függően, hol szépek a fények, és az ára sem vészesen drága, így ha tönkremegy, könnyen lehet pótolni.

Ár: hátfallemez 1270 ft/m2

Meséljetek, ti miket vásároltatok mostanában? 🙂