Sziasztok!

Régóta szerettem volna már egy összefoglaló bejegyzést írni nektek arról, hogy mik a tapasztalataim az Air Wick illatosított viaszaival kapcsolatban, azonban csak márciusban sikerült beszereznem a két tavaszi/nyári illatot, ezért tartott eddig. Azonban most már nem húznám tovább az időt, lássuk is, mi a véleményem ezekről a termékekről.

Általánosságban az Air Wick Wax melt viaszokról

Az én társasági körömben ezek a viaszok nagy népszerűségnek örvendenek, valószínűleg azért, mert ezek a legkönnyebben beszerezhetőek, hiszen számos helyen meg lehet őket vásárolni, míg a többit – például Yankee Candle, Kringle Candle – csak webshopban tudjuk megvásárolni. Az áruk üzletenként változó, viszont ahhoz képest, hogy mennyi viasz is lapul a dobozokban, nagyon megérik az árukat. Egyetlen bánatom csupán az, hogy nálunk összesen 4 illat elérhető, míg más országokban vannak olyan szuperül hangzó viaszok is, mint a Tropical Plumeria&Sweet Honeysuckle, a Sweet Coconut&Island Palms, vagy a télies hangulatú Emerald Woodlands.

Turquoise Oasis – Türkiz Oázis

Erről – és a rózsaszín változatról – viszonylag keveset lehet hallani, pedig hihetetlenül finom illatról van szó. Napszítta fa, tengervíz permet és langyos szellő – ezekkel a szavakkal jellemzik a Turquoise Oasis illatot, ami abszolút visszaadja az élményt, amit az ember érez az égetés során. Nagyon kellemes, inkább nyárias illat, kellemesen lágy, nem túl tolakodó, friss, kissé sós felhangú, ami a tengervizet hivatott imitálni. Nyáron biztos vagyok benne, hogy sűrűn fogom égetni, főleg a kánikulában fog hűsítő élményt adni.

Summer Delights – Nyári hangulatok

Már a viasz színéből is érezhető – ami rózsaszín -, hogy egy abszolút tavaszi/nyári illattal lesz dolgunk. Édes sárgadinnye, vanília és friss fehér virágok alkotják azt a nagyon finom egyveleget, ami ebből a viaszból árad. Mivel számomra inkább a virágos-vaníliás vonal tűnik dominánsabbnak – a sárgadinnye hátul megbújva ad egy csipetnyi plusz neki -, így én már tavasszal is előszeretettel használom, ráadásul annyira megszerettem, hogy nem is biztos, hogy maradni fog belőle a nyári szezonra.

Mum’s baking – Nagymama sütije

A téli hónapok során viszonylag sokat lehetett hallani erről a viaszról, ami nem túl meglepő, hiszen isteni finom illattal rendelkezik. Sült körte, pite és vanília alkot kellemesen édes, nem túl tolakodó, mégis nagyon nosztalgikus kombinációt. Karácsony környékén nagyon élveztem ezt égetni, főleg az étkezőben és a konyhában, nagyon meghitt, nyugodt hangulatot varázsolt a lakásba.

Mulled Wine by The Fire – Forralt bor a kandalló mellett

Ebből a forralt boros verzióból nem szereztem be a nagy változatot, ugyanis anno, amikor a készüléket vettem, járt hozzá három rúd – és mint az a képeken is látszik, azóta összesen egy rúd fogyott belőle -. Alapjáraton kellemes illata van, hiszen olyan illat-összetevőket tartalmaz, mint a tűzifa, klementin és a forralt bor, azonban számomra ez fejfájdítóan erős. Ezt azoknak ajánlom inkább, akik az erősebb, több/nagyobb teret betöltő illatokat szeretik, azoknak viszont, akik a lágyabb vonalú viaszokért vannak odáig, azoknak ez lehet, hogy túl sok lesz.

Egyéb tudnivalók az Air Wick viaszokról

Most, hogy kibeszéltük a négy, nálunk is kapható illatot, jöjjenek az egyéb információk. Egy csomag 6 rúd viaszt tartalmaz, egy rudat pedig én legalább 4-5 alkalommal használok úgy, hogy teljesen elégetem alatta a mécsest, tehát igazán gazdaságos termékről van szó. Az ára, mint említettem is, nagyon változó, a Notinon jelenleg 1990 forintért tudjátok megvásárolni, de sűrűn szoktak akcióban is lenni, így megéri figyelni a termékeket.

Alapjáraton azt elmondhatom, hogy ha nem konkrétan a viaszokat nézzük, hanem úgy összességében a lakás-illatosítókat, akkor a kedvenc márkám az Air Wick, számtalan termékük elnyerte már a tetszésemet – legutóbb például az elektromos légfrissítők, de megéri szétnézni a termékeik között, hiszen több fajta illatosítót is árulnak -. 

Ti próbáltátok már bármelyik viaszt? Ha igen, mi a véleményetek róla?