Sziasztok!

Meg is érkeztem a szokásos havi vásárlós – szerzeményes bejegyzésemmel, ami talán az eddigieknél is sokkal vegyesebbre sikeredett. Lesz itt néhány tisztítószer, tárolóeszköz, a már megszokott havi illatviasz sem maradhat el, illetve néhány olyan termék is, ami nem szerepel a képeken, de mindenféleképpen teszek róluk említést valamelyik bekezdésben.

Takarításra fel!

Nem is lenne teljes a haul bejegyzés, ha nem szerepelne benne néhány tisztítószer – hiszen fanatikus vagyok, na. 🙂 A havi Dm bevásárlásom során sikerült kicsit részletesebben szétnéznem, és megakadt a szemem a Denkmit illatgyöngyökön – parfümgyöngyökön, ki minek hívja őket. Alapjáraton az áruk nem túl baráti ahhoz képest, hogy mennyi gyöngyöt tartalmaznak, azonban az Orange Pulse nevű épp akciós volt, és gondoltam, kipróbálom. Élesben még nem sikerült leteszteltem, de a flakonból szaglászva nagyon kellemes narancsos illata van. Megvettem a Denkmit tavaszi kiadású mosogatószerét is, amin konkrét illatleírást nem találtam. Egyébként egy egészen kellemes illatról van szó, azonban rájöttem, hogy a korábbi évekhez képest nem változott a formulája, így annyira nem is szeretem, de majd elhasználom.

A Sanytol fertőtlenítő mosószer-adalékát annyira megszerettem, hogy vettem belőle egyet akciósan, míg a Silan Aromatherapy narancsolajos-magnóliás változatát a Sparban vettem, nevetségesen olcsó áron.

Denkmit illatgyöngy: 549,-

Denkmit mosogatószer: 399,-

Sanytol mosószeradalék: 499,-

Silan öblítő: 389,-

Azt kell mondanom, én valamelyik univerzumban nagyon lemaradtam, ugyanis nem is tudtam, hogy a Cifnek is vannak már különböző nedves törlőkendői. Lehetőségem adódott tesztelni mind a hármat ( van egy fürdőszobai, egy konyhai és egy általános törlőkendő ), hamarosan külön bejegyzésben beszámolok majd róluk nektek.

Kis rózsaszínek

Ebben a hónapban szépségápolás fronton nem kellett túl sok mindent beszereznem, de azért így is pottyant egy-két termék a kosaramba a Dm-ben. A Balea bogyósgyümölcs illatú kézfertőtlenítőjét és a fém csomagolású kézkrémjét ( ami egyébként rizstej kivonatot tartalmaz és cseresznyevirág illatú ) a táskámba vettem, mert az előzőek elfogytak. Szintén elfogyott a teafaolajam is, ezért a saját márkás Das gesunde plus változatot is megvásároltam, míg a legújabb kiadású, málna és licsi illatú tusfürdőnek nem tudtam ellenállni.

Balea kézfertőtlenítő gél: 349.-

Balea kézkrém: 399,-

Das gesunde plus teafaolaj: 949,-

Balea tusfürdő: 269,-

Illatos lakás

A viaszok beszerzési helye ismét a Notino volt, ahonnan most három Kringle Candle-t rendeltem ( Cherry blossom, Aqua, Dewdrops ), illetve a tavaszi Yankee Candle kollekcióból is megvettem két illatot ( Sweet nothings, A calm&quiet place ). A kis üveggyertyát a Pepcoban találtam, az illatát tekintve egy nagyon kellemes tisztaság illatot ad, erre utal a Fresh Cotton elnevezés is. Még nem égettem, de azt vettem észre, hogy általában a Pepcos gyertyáknak csak közelről van jó illatuk, viszont hangulatfokozónak abszolút megfelelnek ilyen áron.

Aroma botanical gyertya: 290,-

Minden, ami víz

A vízivással kapcsolatban tervezek jó pár bejegyzést is közzétenni a blogon, hiszen fontosnak tartom azt, hogy beszéljünk erről. Vicces módon úgy jött össze, hogy a hónap közepén érkezett meg hozzám Aliexpressről a My bottle üvegem ( ami természetesen nem eredeti ), a hónap végén pedig kaptam a Laica márkától egy vízszűrős kancsót tesztelésre – utóbbiról lesz külön bejegyzés is, míg a vizesflakon megihletett egy másfajta posztra, az is nemsokára kikerül majd a blogra.

“My bottle” vizespalack: € 1,69

Konyhai apróságok

A képen látható mindhárom termék Aliexpressről származik, és bár őket még márciusban rendeltem, csak ebben a hónapban értek ide, így itt mutatom meg nektek ezeket. A konyhai időzítő nagyon egyszerű megoldással működik, a dolgát szuperül végzi, ráadásul hátul mágneses, így én a hűtőn tartom. Egyetlen bajom vele, hogy nem lehet kikapcsolni, de majd kiderül, hogy így mennyire gyorsan fog lemerülni benne az elem. A sütő hőmérőre szükségem volt, ugyanis nekem még régi típusú sütőm van, ami nem jelzi a hőfokokat, és egyik-másik ételhez nem árt, ha nagyjából azért belőjük az ideális hőfokot. A szilikonos húsfogóban csalódtam, mert bár húsfogónak hirdetik, szerintem nagyon maximum saláta átforgatásához jó, vagy még nagyon arra sem.

Illetve a képen nem szerepel, de sikerült vennem egy 28 cm-es serpenyőt a Pepcoban, amivel abszolút meg vagyok elégedve, bátran ajánlom nektek is.

Húsfogó: € 1,52

Konyhai időzítő: € 1,05

Sütő hőmérő: € 1,36

Serpenyő: 1790,-

Vegyes felvágott

Anno nagy sikere volt a Pepcoban kapható világítós kaspónak, ám eredeti áron egyrészt nem vettem volna meg, másrészt nálunk folyamatosan hiánycikk volt. Azonban a napokban belefutottam, ráadásul akciós is volt, így hoztam haza egyet – majd kiderül, mi lesz a sorsa. 🙂 A lapos felmosómhoz való pótrongy igen kalandos utat járhatott be, mert közel három hónapig kallódott, már a pénzt is visszakaptam érte, amikor egyszer csak megjelent a postás vele. A kínai eladó nagyon aranyos volt, ugyanis nem kérte vissza a pénzt, így ingyen jutottam hozzá.

Világító kaspó: 360,-

Pótrongy: € 1,64

Tárolás – rendszerezés

Pár hete láttam meg az egyik Pepcos Facebook csoportban, hogy kapható az üzletben ilyen hosszúkás, 1,6 liter űrtartalmú tárolódoboz, többféle színben. Én sajnos a miénkben egyetlen egy darab átlátszót találtam – kapható még zöld, kék és piros színben, de azok nekem nem jöttek be -, így amikor Békéscsabán jártunk, beszaladtam egy másik üzletükbe, és sikerült lecsapnom még három átlátszó darabra. Az egyik fedeles tárolóról már írtam nektek a gyógyszer-rendszerezős bejegyzésemben, míg a másikat a Sparban sikerült megvennem. 

Hosszúkás tároló: 290,-

Fedeles tároló ( Pepco ): 590,-

Fedeles tároló ( Spar ): 399,-

Kaktusz kiegészítők

A március nálam a kaktuszokról szólt, ugyanis 26 (!!) darab kaktusszal bővült a gyűjteményem – egy ideig itt szeretnék megállni, de olyan sok kincsre bukkanok  piacon, hogy lehetetlenség ellenállni nekik. 😀 A kaktuszokhoz rendeltem két dolgot is Aliexpressről, a növényjelölő táblácskákból egy csomag érkezett hozzám, amiben 50 tábla volt, míg a locsolóból két darab fél literes palackot rendeltem – utóbbi abszolút szerelem, sokkal könnyebb ezzel locsolni a kaktuszokat, imádom.

Növényjelölő táblák: € 1,55

Locsoló: € 0,99 / db

Ezeken kívül volt még egy nagyobb kiadásunk is, ugyanis sikerült vennünk a Lidben egy nagy méretű napernyőt is 11.999 forintért, ami már ki is került az udvarra, így végre nyugodtan ki tudunk ülni élvezni a friss levegőt.

Ti miket vásároltatok ebben a hónapban? 🙂