Sziasztok!

Bizonyára nem fogtok azon meglepődni, ha azt mondom, imádom a Yankee Candle viaszait, illatait. A minap éppen böngészgettem a neten, amikor belefutottam egy Yankee Candle TAG kérdéssorba, azonban mivel sok olyan kérdés volt benne, ami főleg a külföldön élőkre vonatkozik arra gondoltam, inkább elkészítem a saját verziómat – ezt olvashatjátok ma.

 

Miért szereted a Yankee Candle márkát?

Egyértelműen az illatkombinációk miatt. Szeretem, hogy vannak nagyon egyszerű, szimpla illataik is, azonban ők inkább arról híresek, hogy egy-egy viaszon belül úgy össze tudják válogatni a különböző összetevőket, hogy a végeredmény fantasztikus lesz. 

Mi a kedvenc illatformád ( üveges gyertya, mintagyertya, tarts, stb. )?

Talán nem fogok meglepni senkit azzal, hogy a viaszok ( tarts ). Ár-érték arányban ezeket éri meg a legjobban megvenni, hiszen hihetetlenül olcsók, ezáltal többféle illatot is ki tud próbálni úgy az ember, hogy nem kell a fél havi fizetését rászánnia. Ezen kívül próbáltam már a mintagyertyákat, de azokat annyira nem szerettem meg, illetve egy kis üveges gyertyám van, amit imádok, de az ára miatt inkább maradok az illatviaszoknál.

Melyik a kedvenc illatcsoportod (étel és fűszer -food&spice-; virágos -floral-; ünnepi -festy-;  friss -fresh-; gyümölcsös -fruity-)?

Nehéz választani, mert mindegyikből van kedvenc illatom, de alapjáraton főleg a virágos és a gyümölcsös kategóriából szoktam választani tavasszal-nyáron, ősszel-télen pedig a food&spice illatokat preferálom.

Melyik a kedvenc illatod évszakokra lebontva?

Nagyon nehéz volt egy-egy kedvencet kiemelni, de azt hiszem, sikerült kiválasztanom az abszolút favorit illatokat. Tavasszal a legnagyobb kedvencem tavaly óta a Honey Blossom, aminél finomabb mézes-virágos illatot én még soha nem szagoltam. Nyáron főleg a frissebb illatokat szeretem, így az abszolút befutó a Turquoise Sky, ősszel a tavalyi kollekciós Mulberry&Fig Delight, míg télen a Red Apple Wreath volt nálam nagy sláger – ám a kedvenceim folyamatosan változnak, főleg úgy, hogy rengeteg limitált kiadás bukkan fel a YC háza táján minden évben.

Van olyan illat, amiben már csalódtál?

Reménykedtem benne, hogy nem, azonban amikor elgondolkoztam azon, hogy volt-e vajon már csalódást okozó illat, rájöttem, hogy a tavaly őszi kollekciós Warm Cashmere az, ami számomra egyáltalán nem adta vissza azt az élményt, illatot, amit egyrészt vártam, másrészt amiről sok-sok blogger beszélt akkor.

Szoktad mixelni az illatokat? Ha igen, melyik a kedvenc kombinációd?

Bevallom őszintén, még nem próbálkoztam vele, de előbb-utóbb mindenféleképpen kipróbálom. Szerintem első körben a biztosra fogok menni, és vagy két virágos vagy két gyümölcsös illat fog landolni egyszerre a párologtatómban.

Van olyan illat, amit már kivontak a forgalomból, de te szerettél?

Akárhogy gondolkoztam, nem jutott ilyen eszembe, azonban van egy, ami valószínűleg már kifutó termék, és vérzik érte a szívem: a tavaszi nagy kedvencem, a Honey Blossom. Tervezem is, hogy amíg még van belőle készleten, veszek egy-két viaszt belőle, hogy sose fogyjon el. Illetve van egy másik illat, a Salted Caramel, ami sajnos mire én ráfüggtem a viaszokra, már kifutott termék lett, így esélyem sem volt megszagolni, pedig mindenki istenítette. 

Van olyan illat, amit még nem próbáltál, de szeretnéd beszerezni?

Oh, RENGETEG! 😀 A Magyarországon kapható viaszok közül jelenleg a Mediterranean Breeze és az Island Waterfall birizgálja a fantáziámat, de rengeteg olyan illat van, ami nálunk nem kapható, mégis nagyon-nagyon szeretném őket egyszer kipróbálni ( a teljesség igénye nélkül, például az April Showers, a Blue Summer Sky, a Happy Spring, a Lilac Blossom, vagy a Wildflower Blooms, csak hogy tavaszi/nyári illatokat említsek ).

Milyen gyakran vásárolsz Yankee Candle termékeket?

Ez igazán változó. Általában az évszakonkénti új kollekciós illatok között mindig találok valami magamnak valót, ám állandó kollekciós termékekből rengeteg került már hozzám a Notinonak köszönhetően, amiért hihetetlenül  hálás vagyok. Ha őket nézzük, másfél-két havonta biztos, hogy bővül a készletem egy-egy, számomra még új illattal.

Hol vásárolsz a legtöbbször Yankee Candle termékeket?

Az esetek 98%-ban a Notinoról, ugyanis náluk is rengetek Yankee Candle termék lelhető fel, a maradék 2% származik csupán más webshopból. Sokan talán nem szeretik a Notinoban azt, hogy ott relatíve nagyobb késéssel jelennek meg a különböző limitált kiadások, én azonban ezt az opciót azért szeretem, mert mire a legtöbb webshopból már elfogynak az új illatok, náluk akkor is lehet belőlük találni.

Ti szeretitek a Yankee Candle márkát? Ha igen, és van kedvetek, töltsétek ki ezt a TAG-et, majd kommenben hagyjátok meg a blogbejegyzés linkjét, szívesen elolvasnám a ti válaszaitokat is. 🙂