Sziasztok!

Meg is érkeztem nektek a már megszokott havi haul májusi részével. Annyit elöljáróban elmondanék, hogy a megszokotthoz képest kevesebb dolgot vásároltam ebben a hónapban, ugyanis volt egy nagyobb kiadásom a hó elején – esedékes volt a blog tárhelyének havi díja, ami közel 13.000 forint -, viszont így is sikerült néhány szuper dolgot beszereznem. Lesz itt könyv, néhány kozmetikum, konyhai dolog, illetve megmutatom nektek az új telefonomat is.

A legnagyobb kedvencek

Mivel is kezdhetném ezt a bejegyzést, ha nem rögtön azzal, hogy megmutatom nektek a havi legnagyobb kedvenceimet. Az első ilyen az új telefonom, ami egy Sony Xperia XA1 darab, és imádom. A kamerájával meg vagyok elégedve – bár az esetek 99%-ban még mindig fényképezőgéppel fotózom -, de a fő érv, amiért emellett a darab mellett döntöttem, az a 32 GB beépített memória, így végre rengeteg alkalmazást le tudok tölteni, és nem kell azzal szenvednem, hogy nincs hely egy-egy újnak. Árat nem tudok hozzá írni, mert én a Telenortól hoztam ki már meglévő előfizetéshez, így 0 forintért hoztam ki, de van rá 20 (?) havi törlesztőrészlet.

A másik nagy kedvencem egy könyv lett, ami nem más, mint Bea Johnson: Zero waste otthon című olvasmánya. Egyelőre a közepénél járok, de annyit elárulhatok, hogy rengeteg hasznos tanácsot kaphat belőle az, aki a hulladékcsökkentéssel szeretne foglalkozni – és amint a végére értem, mindenféleképpen lesz belőle külön bejegyzés is. A könyvet egyébként a Bookline-ról rendeltem, és még mindig maximálisan elégedett vagyok velük, hihetetlenül gyorsak, precízek, pontosak, csak ajánlani tudom nektek.

Zero waste otthon könyv: 3374,-

Konyhai termékek

Azt kell mondjam, hogy kezdek végre tudatosabban vásárolni, ezért is vettem egy kellően vastag anyagú üvegkancsót, ugyanis anno egy műanyag darabom volt, de az üveg tartósabb. Meglepődtem egyébként azon, hogy egyrészt nagyon nehezen lehet minta nélküli, egyszerű üvegkancsót találni, másrészt pedig azon, hogy milyen horrorárakon árulják néhol őket. Végül a Pepcoban sikerült rábukkannom, egy legalsó polcon legbelül, jól eldugva, de meglett. 🙂

Szintén tudatos vásárlás eredménye a képen látható BerlingerHaus palacsintasütő is, ami abszolút minőségi darabnak néz ki. Kovácsoltvas alumíniumból készült, 25 centi átmérőjű, indukciós főzőlapon is használható, valamint márvány bevonattal rendelkezik – és nem mellesleg nagyon szuperül néz ki. Már alig várom, hogy kipróbálhassam, a napokban szerintem fel is fogom avatni.

Üvegkancsó: 590,-

Palacsintasütő: 2990,-

Pepcos olcsóságok

A Pepcoban mindig el tudok csábulni egy-két termék láttán, azonban ebben a hónapban visszafogtam magam, és az üvegkancsón kívül csupán három limonádés bögre került hozzám. Már tavaly is volt a Pepcoban hasonló üvegpohár, azonban akkor kevésbé mutatós mintákkal, nemrég viszont megjelent náluk néhány kaktuszos mintájú darab, és természetesen nem tudtam ellenállni nekik. A kedvencem a kaktusz lenyomatos, de van egy anyagában mintás kaktuszos, és egy flamingós is, mert cuki. Nyáron előszeretettel iszom ilyenekből, ráadásul a konyhában dekorációként is jól mutatnak – sajnos műanyag szívószál járt hozzájuk, azonban én ezeket addig szoktam használni, amíg csak lehet, és ha tönkremegy, megy a szelektívbe.

Limonádés bögrék: 150,- / db

Kozmetikumok

Kozmetikumok terén is próbáltam magam visszafogni, és csakis olyan dolgokat beszerezni, amire szükségem, van, mégis becsúszott két új tusfürdő is – kövezzetek meg, nem bírok ellenállni nekik. A Palmolive Mint shake nevű krémtusfürdőjével már hónapok óta szemeztem, de csak most sikerült beszereznem, míg a Balea új, csillaggyümölcs-sárgadinnye illatú változata abszolút impulzív vásárlás eredménye volt, de nem bántam meg, imádom.

Samponból még mindig keresem az igazit, sajnos akármit is próbáltam ki az évek során, két-három naponta muszáj megmosnom a hajam, mert gyorsan zsírosodik – most ezzel a Baba samponnal próbálkozom, ami organikus zöld tea kivonatot tartalmaz, de ez sem az igazi sajnos.

Palmolive krémtusfürdő: 690,-

Balea tusfürdő: 269,-

Baba sampon: 699,-

Notinos újdonságok

Az ehavi vásárlásom egy részét ismét Notinos termékek teszik ki, és úgy döntöttem, mostantól ezekhez is fogok árakat írni, hogy lássátok, mi mennyibe került. A nyári szezonra készülvén beszereztem a Farmona Sun 50-es fényvédő-faktorú arckrémjét, hiszen a testemet is 50-es erősségű krémmel védem, így az arcomra is ilyet szerettem volna. Az Avon kifésülő spray-jét tesztelés gyanánt választottam, de egyelőre nem vagyok vele teljesen megelégedve, az illata viszont mennyei, sárgabarack és shea tartalma miatt. A Spiritime mini kézkrém ajándékként járt a vásárláshoz, én a gyümölcsös Fruity Time nevűt választottam, míg a Vichy Minéral 89 arcápoló booster-t ajándékba kaptam az egyik kedves olvasómtól.

Farmona arckrém: 990,-

Avon kifésülő spray: 990,-

Tárolás – másképp

Szintén Notinos szerzemény ez az ezüst neszesszer, ami ráadásul Notino saját márkás, és abszolút meglepődtem rajta, hogy ilyen is kapható náluk. Azt hiszem, ez a legkisebb verzió, amit kapni lehet, azonban az én táskámba tökéletesen passzol – nemsokára lesz egy mi van a táskámban típusú bejegyzés, amelyben ő is szerepelni fog. A pénztárcámat is szerettem volna lecserélni, mert bár az előzőnek még abszolút semmi baja, azonban nekem kisebb méretű kellett volna, amiben rengeteg kártya elfér – végül az Aliexpressen bukkantam rá, árban tökéletes volt, a szállítás extra gyors, a minősége pedig szuper – és van hely a rengeteg különböző kártyámnak is végre.

Notino neszesszer: 1450,-

Pénztráca: € 5,08

Vegyes vágott 

A végére maradt néhány apróság, mint például a Denkmit új, lime-bazsalikom illatú nedves tisztítókendője. Mint láthattátok, ebben a bejegyzésben a kendőn kívül nem szerepelt más tisztítószer, ugyanis jelenleg minden van itthon, azonban ennek az új verziónak nem tudtam ellenállni. A Notinoról rendeltem még két kis apróságot, az egyik a Kringle Candle Warm Cotton nevű illatviasza, a másik pedig egy Kiepe márkájú hajkefe, ami már a táskám lakója is lett.

Denkmit törlőkendő: 449,-

Kringle Candle viasz: 570,- ( akciós )

Kiepe hajkefe: 1290,-

Ti miket vásároltatok ebben a hónapban? 🙂