Sziasztok!

Bár a múlthéten kimaradt egy bejegyzés, most újult erővel visszatértem, és egy újabb hulladékcsökkentő megoldást hoztam nektek. Annak, akit kicsit is érdekel a téma ez nem lesz újdonság, hiszen nagyon népszerű lett mostanában ezt elkészíteni, de mivel szerettem volna a saját verziómat is megmutatni nektek, ezért most ez következik: pamut arctisztító kendőkről lesz szó.

Elöljáróban annyit tudni kell rólam, hogy a mindennapi arctisztításhoz eddig csakis vattakorongot használtam, de abból rengeteget – azonban mióta megvarrtam ezeket a kendőket, egy darab sem fogyott nálam. Mivel én évente maximum két alkalommal sminkelek, ezért be mertem vállalni a fehér verziót, de azt jobb, ha tudjátok, hogy egy sima mosással nem minden esetben tüntethető el belőle a sminkmaradvány, így ha zavar ez titeket, érdemes sötétebb anyaggal dolgozni. Ami kell hozzá:

* olló

* cérna, tű

* jelölőkréta vagy jelölőfilc, vonalzó

* varrógép

* pamut anyag

Nekem a sima fehér anyag egy pamut jersey változat, amit itthon találtam, míg a csillagos pamutvásznat a Gombocska webáruháztól kaptam – itt tudjátok megvásárolni ti is, szerintem szuper a minősége, és egyáltalán nem drága!

Elkészíteni a világ legegyszerűbb dolga, így nem is készült sok fáziskép, hiszen ez egy abszolút kezdő varróknak is egyszerű darab. A lényeg, hogy mindkét anyagból vágjátok ki a megfelelő méretet – ez bármekkora lehet, szabjátok az igényetekre, de figyeljetek rá, hogy ráhagyással dolgozzatok, mert a varrás miatt kicsit kisebb lesz a kész termék, mint a kivágott anyag.

Ezután nincs más dolgotok, mint gombostűvel összetűzni a két anyagot úgy, hogy színükkel befelé(!) legyenek – ez fontos, mert utána ki kell fordítani a kész művet -, majd varrógéppel végigvarrni. Hagyjatok egy kis lyukat rajta, ahol majd kifordítjátok, illetve figyeljetek arra, hogy a lyuk két oldalánál többször végigmenjetek a varráson oda-vissza, mert különben a kifordítás során megszakad a varrás.

Plusz tipp: ha négyzet vagy téglalap alakú dolgot varrtok, akkor a kifordítás előtt, de már varrás után csapjátok le a sarkokat, hiszen így sokkal szebb lesz a végeredmény.

Kifordítás után egy tompa olló segítségével igazgassátok el a sarkokat, majd a fordító-lyukat kézi rejtett öltésekkel varrjátok össze. És kész is. Ugye hogy nem bonyolult? 🙂 Én összesen 5 kendőt készítettem, ugyanis átlag 3 naponta megy a mosógép, így mindig lesz tiszta belőle. Merthogy ezeknek az a szuper előnyük, hogy mosógépben moshatók, ezáltal nem fog az ember plusz szemetet termelni a vattakorongokkal.

Maga az arctisztító része a kendőnek készülhet pamutból, frottírból vagy flanelből is, de nekem ez a pamut jersey bevált, mert elég puha ahhoz, hogy ne bántsa az arcbőrömet, azonban mivel nyúlós anyagról van szó, ezért kezdőként nem volt túl könnyű vele bánni, de meg lehetett oldani a dolgot.

Készíthettek nekik kis mosózsákot is, én ezt egy másik anyagmaradékból készítettem, és ebben mosom őket, míg az éppen használt, nedves darabot a fürdőszobában lévő polcra fogatom fel egy csipesszel addig, amíg meg nem szárad. Az alsó képen láthatjátok, hogy néz ki mindkét oldala ezeknek a kendőknek.

Ti milyen gyakran használtok vattakorongot? Gondolkoztatok már azon, hogy lecseréljétek hasonlóra? 🙂

*Szponzorált tartalom*