Sziasztok!

Újabb állomáshoz érkezett a Tiszta otthon sorozat, amelyben ezúttal mosással kapcsolatos termékekkel ismertetnélek meg benneteket. Aki már egy ideje követi a blogot, az tudhatja, hogy a takarítás témakörben a kedvenc részem a mosás, imádok új, mosással kapcsolatos termékekkel kísérletezgetni. Nézzük is, mit gondolok három Denkmit és egy Lanza termékről bővebben.

Denkmit mosógél kapszula színes ruhákhoz

Azt vettem észre magamon, hogy amíg a régi mosógépemmel mostam, addig előszeretettel használtam mosókapszulákat, az új gépemnél azonban jobban preferálom a folyékony változatot. Ettől függetlenül néha szoktam ilyen kiszerelést is használni, tehát nem fog kárba veszni a termék. Ez a mosókapszula színes ruhákhoz való, és egy csomagban 16 db kapszula található. Ezekben ugye előre adagolt mosószer van, és a legnagyobb előnyük az egyszerűségük, ugyanis így már nem kell kiméregetni a port vagy folyadékot, simán csak be lehet dobni a mosógép dobjába.

A mi ruháink általában átlagosan szennyezettek, tehát azt nem tudtam eddig letesztelni, mennyire bánik el hatékonyan a makacsabb foltokkal, de tény, hogy a hétköznap viselt ruhákat szép tisztává varázsolja a mosás során. Egy átlagos háztartásba bátran merem ajánlani, ennyi pénzt szerintem bőven megér.

Beszerzőhely: Dm

Ár: 1099,-

Denkmit mosógél almavirág és aloe vera illattal

A Denkmit folyékony mosószereit én nagyon megszerettem, és elég sűrűn fordul az elő, hogy ez landol a kosaramban. A jelenlegi változat, amit használok, az ez az almavirág-aloe vera illatú darab, de próbáltam már a lótusz-aloe vera kombinációt is. Alapjáraton azt el kell mondjam róla, hogy elég híg formulával rendelkezik, és pont emiatt nem nehéz túl sokat adagolni belőle a mosógép mosószer-adagolójába.

Valójában a képen látható darab fehér textíliákhoz való, azonban én színes ruhákhoz is bátran használom, nem lesz tőlük foltos vagy fakó semmi. A fehér ruhákon sajnos az ígért ragyogó fehérségből nem igazán vettem észre semmit, de tény, hogy szürkébbek sem lettek a használatától. Igazi mindennapos mosáshoz használatos termékről van szó, melyeknek a legnagyobb előnyük az ár és a különleges illatkombináció – egy flakonnyi mosószer 20 mosáshoz elegendő.

Beszerzőhely: Dm

Ár: 999,-

Lanza mosógép tisztító

*Ez a termék – a mosókapszulával együtt – a legutóbbi Dm kedvencek dobozban lapult, azonban a webshopban nem találtam meg, így a leírás végén Rossmannos árat fogok feltüntetni.* 

Sokan esküsznek arra, hogy mosógépet csakis ecettel tisztítunk, és én is így szoktam tenni, azonban mivel megkaptam ezt a terméket, gondoltam kipróbálom, hogy mit tud. Amit ígér: eltávolítja a szennyeződéseket; eltávolítja a lerakódásokat; eltávolítja a kellemetlen szagokat; védi a mosógépet; tisztább mosógép belső; tisztává varázsolja a mosógépet. Egy ilyen flakon egy használatra elegendő folyadékot tartalmaz, amit az alábbiak szerint használtam fel:

*öntöttem egy keveset a folyadékból egy törlőkendőre, majd azzal áttöröltem a mosószer-adagoló tartályt és a dobnál lévő gumi részeket is

*a maradék folyadékot betöltöttem az adagoló mosószeres fakkjába, majd elindítottam egy dobtisztítást – az én gépemen külön dobtisztítás funkció van, de elég, ha egy sima 60 fokos mosást választatok ki –

*miután lejárt a mosás, belül ( és kívül is ) áttöröltem mindent egy száraz kendő segítségével

Én eddig odáig voltam az ecet hatásáért, de azt vettem észre, hogy ennek a használatával picivel, de még szebb lett a végeredmény. A benne lévő koszt szépen kitisztította, a mosógép dobja pedig ragyogott a tisztítás után. Amennyiben szeretnétek valami újat kipróbálni, akkor tegyetek egy próbát ezzel a termékkel, szerintem megéri egyszer-egyszer befektetni egy konkrét mosógép tisztítóba.

Beszerzőhely: Dm ( az ár a Rossmann webáruházából van )

Ár: 999,-

Denkmit szín-és koszfogó kendő

Világ életemben valamiért hadilábon álltam a színfogó kendőkkel. Tudtam, hogy kellene használni, azonban túl sokat nem foglalkoztam vele, mert többségében sötét, fekete ruhákat hordunk, tehát nincs semmi olyan, ami összefoghatna mást. Azonban a napokban kicsit “megszívattam” magam, ugyanis sikerült összemosnom egy világosabb színű és egy új, még soha ki nem mosott piros konyharuhát, és meg is lett az eredménye. Ahogy lejárt a mosás, rohantam is a Dm-be, ahol megvettem a Denkmit 24 darabos színfogó kendőjét.

Miután kihevertem a megrázkódtatásokat arra gondoltam, hogy rögtön le is tesztelem a kendőt, úgyhogy gondoltam egy merészet, és az új konyharuha-szettem másik, kék színű darabját beraktam mosni egy világosabb darabbal együtt. A kendő szuperül működött, szép élénk kék színe lett a mosás után, de a világosabb anyag egyáltalán nem színeződött el, úgyhogy abszolút meg vagyok elégedve vele. Az általam vásárolt kiszerelésben 24 darab szín- és koszfogó kendő található, de van belőle 50 darabos kiszerelés is.

Beszerzőhely: Dm

Ár: 529,-

Azon túl, hogy kíváncsi vagyok rá, mi a kedvenc mosás során használt terméketek az is érdekelne, hogy van-e olyan tisztítószer, amiről szeretnétek, hogy írjak? Ha igen, hagyjátok meg kommentben a termék nevét.