Sziasztok!

Bár a meggyszezonnak lassan vége, azonban arra gondoltam, még megmutatnám nektek ezt a villámgyors és nagyon egyszerű ötletet, így ha megtetszik nektek, legkésőbb jövőre már tudtok hozzá gyűjteni magokat, ugyanis meggymag párnát készítettem mindössze pár perc alatt.

Mire is jó a meggymag párna?

A meggymag párna felhasználási területe igen széles, ugyanis a magok kiválóan tartják mind a hőt, mind a hideget. Én főleg a menzesz ideje alatt használom – ezelőtt volt egy régi darabom, azt cseréltem le erre -, ugyanis kiválóan csillapítja az alhasi görcsöket gyógyszer nélkül, viszont hideg-meleg borogatásként kiválóan alkalmazható zúzódásokra, rándulásokra, egyéb sérülésekre is. Én azt a tipikus hűthető géles párnát azért nem szeretem, mert képes lefagyasztani engem is, ennél viszont csak a magok ontják a hideget, és a pamut huzat szép egyenletesen oszlatja el azt.

Az első lépések

A tűn, cérnán, ollón, pamut anyagon kívül természetesen szükségünk lesz meggymagra, ezt azonban még előtte meg kell tisztítani. A magvalás után én beáztattam pár órára a magokat hideg vízbe, majd áttöltöttem egy lábasba, megtöltöttem vízzel, adtam hozzá egy-két evőkanál szódabikarbónát, majd elkezdtem forralni. Körülbelül fél órát hagytam forrni, majd óvatosan – mert a magok forrók – átraktam egy-egy adagot egy konyharuhára, és összedörzsöltem őket, így megszabadítottam a maradék gyümölcshústól is. Ezután kiraktam a szabadba a napra, és hagytam, hogy szépen kiszáradjon.

Az elkészítés

Annyira egyszerű elkészíteni, hogy külön varrótudás sem kell hozzá, hiszen kézzel is simán megvarrható. A pamut anyagból – ami egyébként meseszép Gombocska pamut – kivágtam két ugyanakkora darabot, ezeket színűkkel egymásnak fordítva összevarrtam úgy, hogy maradjon egy lyuk, majd ezen keresztül töltöttem meg a huzatot a meggymagokkal, végül a lyukat kézi rejtett öltésekkel varrtam össze. És ennyi. 🙂 Amit ma már másképp csinálnék, hogy egy natúr anyagba varrnám-tölteném először a magokat, utána tenném a mintásba, ugyanis így a huzatot le lehetne venni mosni, viszont magát a meggymag párnát is bátran kimoshatjuk, csak arra figyeljünk, hogy alaposan kiszáradjon – ez télen akár két-három napot is jelenthet.

Én nem tömtem meg túl keményre a huzatot a magokkal, így sokkal könnyebben rá lehet simítani a beteg testrészre. Melegíteni mikrohullámú sütőben szoktam – figyeljétek folyamatosan közben! -, míg hűteni a hűtőben vagy a fagyasztóban. Mióta ezt használom, egy-egy menzesz időszakot kihúzok egy-két szem gyógyszer bevételével, előtte pedig naponta kellett bevennem ennyit.

Ha ti is szeretnétek ilyen szép anyagból elkészíteni a párnát, akkor lessetek be a Gombocska webáruházba, hiszen hihetetlenül jó áron vásárolhattok 100% pamut anyagokat is többek között.

Ti próbáltatok már meggymag párnát használni? Ha igen, mi a véleményetek róla?

*Szponzorált tartalom*