Sziasztok!

A mai bejegyzésben ismét a kapszula gardrób lesz a téma, azonban kissé más megközelítésből, ugyanis összeszedtem azokat a ruhadarabokat, amikre nekem szükségem van. Előre leszögezném, hogy egyrészt ezt a listát senkinek nem kell követnie, hiszen egyéni, ki milyen ruhákat hord, másrészt a képeken látható ruhák 98%-a fekete abból az egyszerű okból, hogy én ezt a színt kedvelem legjobban, így ebben a színben is fogom őket megvásárolni. Na de lássuk is, mikre is van szükségem  a saját ruhatáram kialakításához.

Pár szó a stílusomról

Először is, mint fentebb is említettem, ruhákban a feketét preferálom, így ilyenek lesznek a bejegyzésben. Ettől függetlenül viszont vannak olyanok, amikből beszerzek fehéret vagy bézst is, hiszen ezekre is bármikor szükségem lehet. Nem tartom ezt fölösleges kiadásnak, hiszen ha már egyszer is viselni fogom őket, akkor megérte értük kiadni a pénzt. Ráadásul én nem szeretem a feszülősebb felsőket, inkább a kicsit lengébb darabokat preferálom, ezek pedig felénk nagyon ritkák, de kutatni fogom őket. Anyag tekintetében abszolút pamutpárti vagyok, így próbálom tudatosan keresni azokat, amik nagy százalékban ebből az anyagból készültek.

Amire viszont mindenféleképpen nagy hangsúlyt fogok fektetni az az, hogy csakis minta nélküli darabokat szerezzek be – ez számomra nem túl egyszerű, hiszen kis városban élek, ahol ruhát maximum két kínaiban és a Pepcoban tudok vásárolni, de nyitott szemmel fogok járni, és valószínűleg ki fogom próbálni az online rendelést is. A bejegyzésben található ruhák mind a Bonprix weboldalról származnak, és lehet, hogy első körben onnan is fogok rendelni, mert mint látni is fogjátok, rengeteg egyszerű fekete, minta nélküli darabot találtam, ráadásul szuper árakkal is dolgoznak.

Kabátok

Bár már nyár van, és egyelőre nem lesz rájuk szükségem, azért mégis velük kezdeném a sort. A tavaly használt téli kabátom utálom, úgyhogy szeretnék beszerezni egy csinosabb, mondjuk szövetből készült darabot, amit elegánsabb szettekhez is bátran fel tudok venni. A másik alapdarab a gardróbomban a műbőr dzseki – valódi bőrt nem veszek… -, amiből nemrég ment teljesen tönkre az eddig használt darabom, úgyhogy ideje pótolnom. Imádom ezeket a kabátokat, mert többféle stílushoz is illenek, ezáltal bátran lehet kombinálni őket különböző ruhadarabokkal.

A kapszula gardróbomba kell:

* (szövet) téli kabát: 1 db

* műbőr dzseki: 1 db

Kardigánok

Bár főleg a téli szezon alatt hordok kardigánokat, azonban szuperül teljesítenek egy-egy kissé hűvösebb, nyári estén is, így mindenféleképpen helye van a ruhatáramban. Színek tekintetében itt is a feketét preferálom, de örülnék, ha sikerülne valahol találnom belőle sötétszürke darabot is, viszont világosat semmiféleképpen nem fogok belőle venni.

A kapszula gardróbomba kell:

* kardigán: 2 db

Hosszú ujjú felsők

Imádom a hosszú ujjú felsőket, azonban az a bajom velük, hogy ritkán találok olyat, ami egyszínű lenne, minta nélkül, és nem a testre feszülős változat, hanem kicsit lengébb – ám a Bonprix itt is a segítségemre volt, mert kapásból találtam négyet, ami megtetszett. Sokszor hordom önmagukban is, azonban télen a kardigán/pulcsi alá mindig veszek fel egyet, hogy még annyira se fázzak, így ezeknek is kitüntetett helyük van a szekrényemben.

A kapszula gardróbomba kell:

* hosszú ujjú felső: 2 db fekete, 1 db bézs vagy fehér

Pulóverek

Én az a tipikus pulcsis lány vagyok a szomszédból, imádom őket. Ha kicsit lazábbra veszem a dolgot, akkor általában valamilyen sportosabb, cipzárral rendelkező darabot veszek fel, amikor pedig csinosabb szeretnék lenni, akkor egy ehhez passzoló darabot választok. Éppen emiatt valószínűleg mindkét stílusból be fogok szerezni pár darabot, mert így bármilyen hangulatom is legyen, mindig lesz mihez nyúlni a szekrényben.

A kapszula gardróbomba kell:

* sportos, cipzáros pulcsi: 1 db

* elegánsabb pulcsi: 2 db

Felsők

A póló nálam kardinális kérdés, ugyanis mivel nem hordok topokat, blúzokat, ingeket, ezért minden egyes nap van rajtam valamilyen darab. Farmert sem egyszerű nekem vásárolni, de talán pólót még nehezebb, hiszen még mindig tartja magát az a divat, hogy minél több mintát, strasszt, csillámot pakoljanak rá, amitől én kifutok a világból. Itt is a lazább, kicsit bővebb fazonokat kedvelem, az ujjmegoldással szeretek inkább variálni: háromnegyedes, rövid, denevér fazonú. Természetesen – mily meglepő 🙂 – itt is a fekete színt preferálom, de szerintem megpróbálok beszerezni legalább egy világosabb színt, mondjuk bézst, hiszen bármikor jól jöhet.

A kapszula gardróbomba kell:

* póló fekete: 5-6 db

* póló világos színű: 1 db

Melltartók

Rengeteg kapszula gardróbos felsorolásból kimaradnak a fehérneműk, melltartók, pedig ezek azok a darabok, amikkel egy nő kezdi az öltözködést. Minden nő tudja, hogy a melltartó-vásárlás nem egyszerű mutatvány, hiszen amik szépen néznek ki, azok általában kényelmetlenek a merevítőknek köszönhetően, míg a merevítő nélküliek nem túl esztétikusak. Itt még gondolkodom, hogy vajon honnan fogok beszerezni pár új darabot, de lehet, hogy ezzel is a Bonprixnél teszek először egy próbát.

A kapszula gardróbomba kell:

* merevítő nélküli fehér melltartó: 1 db

* merevítő nélküli bézs melltartó: 1 db

* merevítő nélküli fekete melltartó: 1 db

* csinosabb melltartó: 1 db

Topok

Trikót, topot önmagában soha nem szoktam hordani, nem találom őket túl kényelmesnek, és feszengek is bennük, azonban télen mindig veszek fel a póló, felső alá egyet, mert plusz meleget ad, illetve védi a derekamat is a hidegtől. Eddig mindig spagettipántos darabjaim voltak, de most szemezek ezzel a vastagabb pánttal rendelkezővel, kicsit kényelmesebbnek tűnik, mint a másik darab.

A kapszula gardróbomba kell:

* top fekete: 1 db

* top fehér: 1 db

Farmerek

Nem egyszerű azoknak farmert vásárolni, akik olyanok, mint én: nem szeretem, ha a nadrágon van hímzés, minta, szegecs, strassz, szakadás, stb. Csakis az egyszínű, minta nélküli, szűkebb szárú, egyszerű darabokat kedvelem, amik ritkák, mint a fehér holló. Kétféle farmert szeretnék beszerezni, feketét és sötétkéket, lehetőleg magasabb derékrésszel rendelkező darabokat, hogy plusz védelmet adjanak a derekamnak. Ráadásul én nadrágból csakis farmert hordok, így ezek nálam elég gyorsan elhasználódnak, úgyhogy ha sikerül olyan darabot találnom, ami megfelel a kívánságaimnak, akkor rögtön kettőt is beszerzek belőle, biztos ami biztos alapon.

A kapszula gardróbomba kell:

* farmer fekete: 2 db

* farmer sötétkék: 2 db

Térdnadrágok

Tudni kell rólam, hogy nem hordok se szoknyát, se kisruhát, se rövidnadrágot, hanem a térdig érő fazonú darabokat szeretem a legjobban. Valljuk be, csinos térdnadrágokat nagyon nehéz találni, főleg mióta divatosak a buggyosabb fazonok, amiket nadrágban rühellek, így ezt is nagyon nehezen tudok találni. Talán mondanom sem kell, hogy a Bonprixnél ezekből is találtam pár nekem tetsző fazont, úgyhogy nagyon érik már az a rendelés. 🙂

A kapszula gardróbomba kell:

* térdnadrág lezserebb, sportosabb: 2 db

* térdnadrág elegánsabb farmer: 2 db

Alkalmi ruhák

Mint fentebb is említettem, nem vagyok az a tipikus szoknyás lány, évente maximum egyszer láthatnak rajtam az ismerősök szoknyát, ruhát, azonban vannak olyan helyzetek, amikor illik kicsit elegánsabbnak lenni. A tökéletes kisruhát még keresem, de abban biztos vagyok, hogy magamhoz hűen feketében fogom beszerezni, ha egyszer sikerül találnom olyat, amibe beleszeretek.

A kapszula gardróbomba kell:

* alkalmi ruha: 1 db

Zoknik, harisnyák, fehérneműk

Számomra az alap gardróbomhoz tartoznak a melltartókon kívül a zoknik, fehérneműk is, hiszen ezeket is mindennap hordjuk, és nem mindegy, milyen minőségű darabot vesz fel az ember. Hihetetlen módon itt is főleg fekete darabokat szoktam beszerezni, és általában több egyformát, így nincs azzal baj, hogy nem találom a zokni párját, harisnyát pedig maximum évente egyszer hordok, amikor ruhát veszek fel. Ide sorolnám még a fehérneműket, bár nem raktam be róluk külön képet, de itt is fontos, hogy megtaláljuk azt a fazont, ami számunkra a legkényelmesebb.

A kapszula gardróbomba kell:

* hosszú szárú zokni: 10 pár

* bokazokni: 6-7 pár

* harisnya: 1 db

* fehérnemű: 10-12 db

Cipők

A mai bejegyzés utolsó tétele nem más, mint a cipő. Itt is megoszlik az, hogy kinek milyen darabok szerepelnek a gardróbjában, az enyémben például nincs és nem is lesz magassarkú darab, mert egyszerűen nem tudok bennük járni, béna vagyok hozzá. 😀 Viszont szeretnék beszerezni egy nyári, futkosós cipőt, télire egy bakancsot, egy szandált és egy olyan sportcipőt is, amiben például kirándulás során nem fog fájni a lábam. Naponta többször és sokat sétálok, így nálam a legfontosabb kérdés az, hogy kényelmes-e az adott cipő, mert nézhet ki bármennyire is jól, ha viselés közben fáj tőle a lábam, akkor azt nem veszem meg.

A kapszula gardróbomba kell:

* könnyű, nyári vászoncipő: 1 pár

* papucs: 1 pár

* téli csizma, bakancs: 1 pár

* szandál: 1 pár

* sportcipő: 1 pár

Ami biztosan nem kap helyet a ruhásszekrényemben

Bár a bejegyzésben már hébe-hóba elejtettem egy-egy olyan ruhadarab nevét, amit biztosan nem fogok megvásárolni, arra gondoltam, hogy egy külön bekezdést szentelnék nekik. A legtöbb kapszula gardróbos bejegyzésben alapdarabnak említik az olyan ruhákat is, mint az ing, blézer, szoknya, rövidnadrág, vagy épp a magassarkú cipő: na én ilyeneket soha nem fogok megvásárolni. Attól, hogy ezek valakinek alapdarabok, az még nem azt jelenti, hogy neked is venni kell belőlük még akkor is, ha soha nem hordanád őket. Ahogy azt az előző bejegyzésemben is írtam, szabd személyre a ruhatáradat, és csakis olyan dolgokat vásárolj, amit hordani is fogsz, olyat ne, amit csak mások ajánlottak. 

Nektek miből áll a ruhatáratok? 🙂