Sziasztok!

Konkrét képes beszámolóval a házról már nagyon régen jelentkeztem – ilyen az, amikor az ember anyagi helyzete nem engedi meg azt, hogy fél év alatt felújítsa az egész házat -, azonban közel egy hónapja beindult a dolog, és arra gondoltam, megmutatom nektek azt, hogy hogyan is állunk most – vigyázat, nem túl szép képek következnek.

Kezdjük is rögtön azzal, amiről nem hoztam képet nektek, ez pedig az egyik fürdőszoba. Aki olvasta anno bármelyik, házzal kapcsolatos bejegyzésemet az tudhatja, hogy nálunk két fürdőszoba van, van egy főfürdő, amely nagyobb, és van egy kisebb változat is. Jelenleg úgy állunk, hogy a kisebbik 80%-ban készen van, azonban még hiányos kissé – nincs még készen a fürdőszoba szekrény, kellenek még polcok, és egy minimális csempefelület fog még felkerülni. Pontosan emiatt nem is készítettem képeket, ugyanis lesz majd róla külön bejegyzés is – terveim szerint nem csak egy, mivel szeretnék egy fürdőszoba rendszerezős posztot is készíteni majd, de ahhoz még ugye hiányzik a szekrény. 🙂

És ha már fürdőszoba, akkor mutatom, hogyan néz ki a másik. Bal oldalon láthatjátok az eredeti állapotról a fotót, a jobb oldali pedig nemrég készült. Teljes egészében szétvertük, kiszedtük a kádat, mosdót, wc-t, levertük a csempét, stb. Azért volt erre ennyire sürgősen szükségünk, mert vizesedtek a falak, és meg kellett szüntetni a forrását – az már külön sztori lenne, hogy mire is jutottunk ezzel kapcsolatban, de itt és most ez lényegtelen.

Van nekünk egy folyosónk is, ami a főbejáratnál található, ez inkább sima közlekedőként fog majd funkcionálni. Szintén bal oldalon láthatjátok az előtte, jobbon pedig az utána képeket. Mivel ez a közlekedő határolja a nappalit és az étkezőt is, ezért innen kiszedtük mindkét ajtót, nemsokára pedig bekerülnek az új áthidalók, és össze is nyitjuk őket majdnem teljes egészében – sajnos úgy jött ki a “lépés”, hogy egy oszlopot mindenféleképpen meg kell hagynunk a tető és a plafon alátámasztása miatt, de így is egy tágas, nyitott teret fogunk kapni. Terveink szerint a jövőhét folyamán ez megtörténik, alig várom, hogy láthassam egybe nyitva a három helyiséget.

A félszobáról eddig sok szó nem esett, ugyanis egy viszonylag unalmas része a háznak, azonban az összenyitás után ebből lesz a nappalink – nem lesz túl nagy, de a mi igényeinknek ez bőven megfelel. Itt is szépen levertük a vakolat azon részét, ahonnan ki lesznek szedve a téglák, illetve nemrég délutáni elfoglaltságként felszedtem a parkettát is – az még kérdéses, hogy ebben a négy helyiségben teljes egészében fel kell-e szedni a betont és újraönteni, vagy elegendő lesz kisebb bontással járó munkálat is, mi reménykedünk az utóbbiban.

 

Ez pedig az étkező, ahol szintén folynak a munkálatok. Itt az összenyitáson túl lesz még egy feladatunk, ugyanis nyitunk egy ajtót a másik, hátsó folyosóra, mert jelenleg azt megközelíteni a konyhán keresztül tudjuk csak, és ez sehogy sem praktikus. Itt – és a közlekedőben is – mozaiklap ( metlaki ) volt lerakva, amit egyáltalán nem votl egyszerű felszedni, de a párom ügyesen megoldotta, így végül itt is előbukkant a beton alap. 

Ez a kép szintén az étkezőben készült, ugyanis hogy ne unatkozzunk, nekiálltunk még a vízcsöveket is rendbe rakni – le kell rakni földbe, különben útban lennének -, ezért kellett ennyire mélyen kivésni az alapot. Jobb oldalon látszódik két felrajzolt csík, oda kerül majd az említett ajtó, míg a bal oldalon látszódó ablak ilyen formában ott meg fog szűnni.

Mint látjátok, tényleg nem unatkozunk, és ez az oka annak, hogy az utóbbi időben még Instagramon se vagyok túl aktív. Fárasztó, rengeteg porral, kosszal jár a bontás, és anyagilag sem túl egyszerű kivitelezni, de ha egyszer készen lesz, biztosan örömmel fogjuk használni a helyiségeket, hiszen mi alkotjuk újjá őket. 🙂