Sziasztok!

Eljött az ideje egy újabb kívánságlistás bejegyzésnek, ami ezúttal csupa hasznos háztartással kapcsolatos terméket fog tartalmazni. Az egyszerűség kedvéért a termékeket az Ikea honlapjáról kerestem meg és ezekről is fogom most beszélni, de ez nem azt jelenti, hogy konkrétan ezekre vágynék, hiszen van közte például olyan termék is, amit már tudom, hogy a Pepcoban fogok megvenni – csak egyszerűbb volt egy oldalon nézelődni, mint több különbözőn. Na de lássuk is, mik is szerepelnek mostanában a kívánságlistámon.

Próbáltam valamiféle rendszert kialakítani a termékek között, de ez nem mindig jött össze, nézzétek el nekem.

Kezdjük is rögtön a sort néhány tárolóegységgel, hiszen tudhatjátok, hogy imádok rendszerezni – és amint elnyeri a ház a “végleges” formáját, onnantól kezdve semmi nem állíthat meg ebben. A SKUBB dobozok a világ legegyszerűbb, mégis legpraktikusabb tárolódobozai, ezek pedig mindig jól jönnek egy háztartásban. Hasonló alapon került ide a KUGGIS doboz és a SOCKERBIT doboz is, utóbbi például tökéletesnek tűnik karácsonyi díszek tárolására, amiből nekem már rengeteg van, így kell is a hely nekik. A FILUR tárolót én szemetesnek használnám, mert van olyan része a háznak, ahova csak keskenyebb verzió fér el, míg a HAJDEBY váákumzsákokban praktikusan tudnám tárolni az éppen nem használt ruhákat.

Ételtárolás fronton is szeretnék kialakítani egy egységesebb, szebb rendszert, és ehhez is találtam pár nekem tetsző darabot az IKEA kínálatában. A DROPPAR üvegedények egyszerűek, letisztultak, éppen ezért is tetszenek, ezekben szívesen tárolnék például különböző müzliket, cukrot, lisztet, stb., míg a VARDAGEN üvegedény hihetetlenül sokféleképpen felhasználható. A hűtőben jelenleg régi, de még jó állapotú műanyag dobozokban tárolom az élelmiszereket, de ezeket szeretném idővel lecserélni üveg változatra – sokkal tartósabbak, környezetbarát megoldásúak, és személy szerint úgy gondolom, hogy szebbek is. A FÖRTROLIG szettjével is szemezek, de nekem nagyon tetszik az IKEA 365+ kollekció is – ez még vissza fog köszönni a bejegyzésben.

A képen nagyon random, vegyes dolgok láthatóak, de egy közös van bennük: nagyon tetszik mindegyik. Szeretnék majd egy állványt beszerezni, amire kipakolhatom a különböző gyümölcsöket, és jelenleg két verzió is tetszik: a KVITTERA szervírozótál azért nyerte el a tetszésemet, mert üvegből van, ám gyümölcsökhöz úgy vélem, praktikusabb lenne a SOMMAR 2018 szervírozó kosár. Jelenleg is szelektíven gyűjtöm a szemetet, a konyhámban pedig van egy kuka direkt erre a célra, de jó lenne lecserélni egy SORTERA hulladékgyűjtőre, mert az sokkal praktikusabbnak tűnik. Az IKEA 365+ ételtárolóit szerintem senkinek nem kell bemutatni – mondtam én, hogy tetszik ez a letisztult stílus -, míg a VARDAGEN mérőkanál szett hihetetlenül praktikus tudna lenni egy-egy sütés, főzés során.

Bár jelenleg még csak tervben létezik a leendő kamrám, azonban ez nem akadályoz meg abban, hogy legalább így, képzeletben be is rendezzem azt. Ha elkészül, mindenféleképpen szeretnék venni bele OBSERVATÖR polcra húzható kosarakat a plusz hely elérése miatt, illetve az IVAR palacktartónak és a VARIERA belső polcnak is szerintem hasznát fogom venni majd a jövőben. A fedők tárolásával szerintem nem csak én szenvedek, de erre is nyújt megoldást az IKEA a VARIERA fedő tartó “személyében”, míg az ORDNING edényszárító nekem nagyon-nagyon tetszik, csak nem tudom, mennyire lenne praktikus a használata így, hogy a tányérokról lecsöpögő víz pont az alsó részre tett holmikra hullana.

A konyhánál maradva van még itt pár olyan dolog, amire egyrészt szükségem lenne, másrészt jó lenne lecserélni a már meglévőt. Én azt vallom, minden háztartásban kell lennie boros- és pezsgőspohárnak, az enyémben azonban nincsenek. 😀 A HEDERLIG pohár egyszerű, mégis nagyszerű, úgyhogy ha úgy alakul, jól be is vásárolok majd belőlük. Itt is befigyel a legnagyobb mániám, mégpedig az IKEA 365+ tányér, amiből bár csak egyet tettem a képre, igazából az egész szett nagyon tetszik – szeretném idővel lecserélni a meglévő tányérokat egységes, egyszerű fehér szettre. A SNUDDA forgótálca a legkreatívabb dolog, ami csak a konyhámba bekerülhetne, míg a MÖNSTRAD sütőalátéttel végre ki tudnám váltani a sütőpapírt.

Utoljára hagytam azokat a dolgokat, amik eléggé randomnak számítanak, mégis szükségem lenne rájuk. Ilyen például a MALINDA székpárna, amivel végre egységesnek néznének ki a székeink, a RUTER vasalódeszka, amire nagy szükségem lenne, vagy éppen a BEKVÄM fellépő, aminek segítségével végre elérhetném a szekrények tetejét is. 😀 Pár hete elromlott az éjjeli szekrényemen lévő lámpa, de eddig nem találtam helyette olyat, ami tetszene, azonban a LAMPAN lámpa elrabolta a szívemet, míg a KRAMA arctörlő kendőkre egy DIY projecthez lenne szükségem. 

Meséljetek, nektek van most olyan háztartási termék, amire nagyon vágytok? 🙂