Sziasztok!

Tombol a nyár, az előrejelzések szerint a napokban hozzánk is elér az igazi nyári kánikula, ami a legtöbb embert nagyon megvisel – könnyű túlélni a nyarat a tengerparton, de rengeteg embernek erre nincs lehetősége. Azért, hogy kissé elviselhetőbb legyen ez az időszak, elhoztam nektek pár tippet, amit ti is bátran bevethettek.

Este szellőztess, nappal sötétíts!

Ha nem szeretnéd, hogy a lakásod egy forró kazánhoz hasonlítson, érdemes ezt betartani. Éjszakára nyiss ki minden ablakot, próbálj meg huzatot csinálni, reggel pedig csukd be őket, és sötétítsd be a szobákat redőnnyel, függönnyel. 

Fogyassz rengeteg folyadékot!

Nyáron nagyon sokat izzad az ember, és ezt a folyadékveszteséget pótolni kell. Napi 3-4 liter folyadékot próbálj meg elfogyasztani, ami lehetőleg víz legyen, és ne cukros üdítő. Melegben kerüld az alkoholos és koffeines italokat, többet ártanak mint használnak.

Kerüld a zsíros ételeket!

Bár nyáron alapból kevésbé kívánja az ember a nehéz, zsíros ételeket, érdemes fokozottan figyelni arra, hogy inkább helyettesítsük ezeket friss gyümölcsökkel, zöldségekkel. Ezek nem terhelik meg úgy a gyomrot, mint a jó szaftos pörkölt, azt  fogyaszd inkább máskor, a nyár a zöldségek-gyümölcsök szezonja.

Nyáron érdemesebb az alkoholos parfümök helyett frissítő test-és arcpermeteket használni, melyekből rengeteg különböző típust találhattok a Notino weboldalán

Figyelj arra, hogy mikor mész ki a napra!

Reggel 10 és délután 4 óra között a legerősebb a napsugárzás, ilyenkor érdemesebb nem kint tartózkodni, azonban ha mégis szükség van rá, akkor figyeljünk arra, hogy megfelelő faktorszámú naptejet használjunk, és fedjük le a fejünket valamilyen kendővel, kalappal.

Lásd meg benne a jót!

Bár a 35 fokos hőség kikészítheti az embert, gondolj arra, hogy mennyi jó dolog van a nyárban. Dinnye, főtt kukorica, esti pezsgőzések, fürdőzések… Keresd meg azt, hogy te mit szeretsz a legjobban a nyárban, és máris elviselhetőbb lesz ez az időszak.

Ti milyen trükköket alkalmaztok ahhoz, hogy túléljétek a kánikulát?