Sziasztok!

Kinek ismerős az alábbi helyzet: áll a mosógép előtt, nézed egy adott ruhadarab címkéjén található ikont, és azon gondolkozol, hogy mégis mit jelent? Velem bizony ez sokszor előfordult már, és nem túl jó móka minden egyes mosás előtt a google böngészése. Éppen azért, hogy ez többé ne forduljon elő, készítettem egy nyomtatható listát, ami nemsokára végre felkerül a fürdőszobám falára – és ti is kinyomtathatjátok magatoknak, ugyanis ebben a bejegyzésben le is tudjátok tölteni a saját példányotokat.

A legátlagosabb ikon, amit valószínűleg mindenki ismer, az a vasaló, de például tudtad, hogy négyzettel jelölik azt, hogy hogyan és miként tudsz szárítani egy ruhadarabot, vagy épp a háromszög jelöli azt, hogy az a ruha fehéríthető-e vagy sem? Én például rengetegszer estem abba a hibába, hogy nem a megfelelő módon mostam egy ruhát, és meg is lett a böjtje: kinyúlt, vagy éppen összement, kifakult, foltos lett.

Sokan azt csinálják, hogy csak összedobálják a dobba a ruhákat, és kész – ti ne tegyetek így. Én azt javaslom, érdemes – főleg a kényes ruhák esetében – tájékozódni arról, hogy miként kell vele bánni, így az adott ruhadarab évekig ki fog titeket szolgálni. Amire érdemes még figyelni, külön mossátok a fehéreket, a feketéket és a színeseket is, illetve minden mosásnál használjatok színfogó kendőt, hiszen attól függetlenül, hogy két ruhadarab is fehér színű, még ezekkel is történhetnek balesetek. 

Nyomtatható példány letöltése

Azért, hogy mindenki könnyen eligazodhasson a nyomtatható táblázaton, megpróbáltam a legegyszerűbb módon elkészíteni. A helykihasználás miatt A4-es méretben, álló formátumban készítettem, és így is érdemes kinyomtatni, mert így biztosan olvasható lesz. Bár nem került fel rá a világ összes ikonja, de igyekeztem minden olyat feltüntetni rajta, amik általában előfordulnak egy-egy ruhacímkén.

Te ki fogod nyomtatni? Ha igen, hova és milyen módszerrel fogod elhelyezni azért, hogy megkönnyítsd a saját dolgod a mosás során? 🙂