Sziasztok!

Nem tudom, hogy vajon hány embernek is tűnt fel, de a múlthéten egyáltalán nem volt új blogbejegyzés, és ez nem véletlen. Rengeteg dolog történt az utóbbi pár napban, most erről mesélnék nektek kicsit.

Miután A. kivett pár nap szabadnapot, belevágtunk a lakásfelújítás egyik legnagyobb részébe, és nekiálltunk vakolatot leverni, falat bontani és építeni is. A szöveg alatti képen már a félig visszaépített folyosót láthatjátok, ugyanis ahol jelenleg pucér téglák látszódnak, ott nem volt semmi pár nappal ezelőtt még. Sajnos ahhoz, hogy kicserélhessük az ablakokat szinte  teljesen le kellett bontani a falat, de végre alakul, és ha minden jól megy, napokon belül bekerül az ajtó, az ablak és az üvegtégla fal is, és végre nem kell esténként azon agyalnunk, hogy vajon az éjszaka folyamán hány szúnyogcsípéssel fogunk gazdagodni. 😀 Zizi pedig elmaradhatatlan része a képeknek, ő is “aktívan segít” nekünk a felújítás során. 😀

A nappali-étkező kombóban is történt újabb bontás, ugyanis ide is új ablakok fognak bekerülni. Különböző okok miatt az étkezőbe csak egy keskeny ablak fog bekerülni, de a tér nyitottsága miatt így is elég fény fog oda is bejutni.

Ó, és a kedvenc részem!! Amikor megvettük a házat, már akkor azon gondolkoztunk, hogy mit hogyan lehetne kivitelezni ahhoz, hogy ne a konyhán kelljen keresztül járkálnunk folyamatosan – a ház alapja egy tipikus Kádár kocka, és mellette van egy hozzákapcsolt, felfalazott rész, és ahhoz, hogy a folyosóról bejuss a ház többi részébe a konyhán keresztül vezetett az út. Ennek azonban most már vége, ugyanis nyitottunk egy ajtót – azaz  egyelőre csak ajtónyílást – az étkező és a folyosó között, így végre nem folyamatosan a konyhába bejárkálni. Erre nagyon vágytam, hiszen elkerülhetetlen volt az, hogy koszt és piszkot hordjunk be a konyhába, főleg a felújítás miatt, és szerintem ez nem túl higiénikus, lévén hogy ott készül az ebéd, vacsora, ott vannak az élelmiszerek.

Nos, jelenleg itt tartunk, ám nincs megállás, hiszen a napokban bekerülnek az ablakok és ajtók, van még egy ajtó, ami kibontásra vár, aztán pedig kezdődet a “móka”, ugyanis az étkező-nappali-közlekedő újra lesz betonozva, tehát a régit  fel kell szednünk. Idén biztosan nem lesz 100%-ig kész minden, de haladunk, ugyanis az idő nagy úr, és minden olyat, amihez meleg kell, még ebben a hónapban meg szeretnénk csinálni – ami pedig nem időjárás-függő, az decemberig apránként készülni fog. 🙂