Sziasztok!

Abban egészen biztos vagyok, hogy mindenki hallott már a fürdőbombákról, fürdő pralinékról, fürdő sütikről, azonban tudjátok, mi az a zuhanytabletta? Azoknak ajánlom a mai bejegyzést, akinek nincs kádja, csak zuhanyzója, de mégis szeretne valami extrát belevinni a zuhanyzásba, ugyanis egy hihetetlenül egyszerű módszerrel készítettem zuhanytablettát, amivel spa élményt varázsolhattok ti is a fürdőszobába.

Manapság már egyre több helyen lehet ilyen tablettákat vásárolni, azonban én nem akartam érte pénzt kiadni, úgyhogy elkészítettem a saját verziómat. Az elkészítése hihetetlenül egyszerű, ráadásul csakis olyan alapanyagokból áll, amiket bárhol be tudtok ti is szerezni. A hozzávalók:

* 250 gramm szódabikarbóna

* 125 gramm citromsav

* 15 gramm étkezési keményítő

* illóolaj

* víz

* szilikonos forma

Plusz tipp: szódabikarbónát gyógyszertárakban tudtok megvásárolni kilós kiszerelésben, sokkal olcsóbban a bolti áraknál! Nálunk például 550 forint kilója – ebben benne van a csomagolás ára is -, míg a kis zacskós, 50 grammos kiszerelés átlag 50-70 forint, tehát legalább féláron lehet így hozzájutni. 

Az elkészítése hihetetlenül egyszerű, összedolgozzuk a száraz alapanyagokat, majd apránként elkezdjük ráspriccelni a vizet. Azért fontos, hogy porított formában juttassuk rá a vizet, mert a szódabikarbóna reakcióba lép vele, és ha töményen kapja meg, akkor elpezseg, és használhatatlan lesz. Két-három spriccelés után gyúrjuk át az egészet, hogy abbamaradjon a pezsgés, majd ismételjük meg a lépést. Az állagának a vizes homokhoz kell hasonlítania, ha formázzuk, akkor egyben kell maradnia. Én még a végleges forma előtt, de már néhány spriccelés után adtam hozzá az illóolajakat – a frissítő nyári zuhanyzáshoz eukaliptusz és borsmenta illóolajat használtam, töményebben, mint tenném, hiszen a termék a lábunknál lesz, nem konkrétan az orrunknál. Nem muszáj ugyan ezeket az illatokat használni, én például szerintem fogok készíteni citromos változatot is, valamint a téli időszakra narancsosat.

Ha készen van a keverék, akkor nincs más dolgunk, mint alaposan belenyomkodni a szilikon formába – érdemesebb kisebb mintát választani -, ezután megvárni, míg megszárad, és használható is. Én a formából körülbelül két óra elteltével pattintottam ki a tablettákat, utána pedig hagytam még egy napig száradni a szabad levegőn.

Érdemes figyelni arra, hogy hova is rakjuk a tablettát: olyan helyet keressünk neki, ahol éri a víz, de ne legyen túl közel a lefolyóhoz, mert akkor nem fog sokáig tartani az élmény. A tabletta használatával hihetetlenül frissítővé vált a zuhanyzás, és nem csak a testem, hanem a lelkem is felfrissült a végére. Az elkészítése pár száz forint, csupán 20 perc alatt kész ( plusz száradási idő ), de az élmény, amit ad, felbecsülhetetlen.

Ti ki fogjátok próbálni ezt a receptet? Zuhanyozni vagy kádfürdőzni szerettek jobban? 🙂