Sziasztok!

Anno, amikor elképzeltem a leendő otthonunkat nagy vágyam volt, hogy a különböző tárolókat feliratozhassam, felcímkézhessem. Nem szerettem volna soha túlzásokba esni – nem akarok Sheldon Cooper lenni 😀 -, de lássuk be, főleg azoknál a tárolóeszközöknél, amik nem átlátszóak, igencsak praktikusak a feliratok. És a vágyam végre valóra vált, ugyanis tulajdonosa lettem egy nagyon szuper Dymo feliratozógépnek, amiről szeretnék ma mesélni nektek picit.

Dymo LM160 címkézőgép

Ha címkézőgépről ( sokan feliratozógépnek hívják, de én maradok az előbbi megszólításánál ) van szó, akkor a legtöbb embernek két márka jut egyből az eszébe: Dymo és Brother. Én végül azért döntöttem a Dymo mellett, mert ezt a legegyszerűbb kezelni, a bele való kazetta ára sem vészes ( talán egy összegben soknak tűnhet, de rengeteg címke készíthető egy kazetta használatával ), és ehhez a legegyszerűbb beszerezni a kazettát is. Sok-sok gondolkodás után végül a Dymo LM160 gépet választottam, és nem bántam meg a döntésemet.

A Dymo LM160 qwerty billentyűzettel és magyar karakterekkel rendelkezik, tehát ékezetes betűket is nyomtathatunk vele. Egyetlen bánatom a géppel kapcsolatban csupán az, hogy csakis egyféle betűtípus nyomtatható vele, viszont ezt egyedivé lehet tenni, ugyanis 6 betűméret, 8 szövegstílus és 4 szövegkeret közül lehet választani. A használata hihetetlenül egyszerű, csak be kell pötyögni a kívánt szöveget, ha szeretnénk, akkor megformázni – ja igen, nem is említettem, hogy különböző szimbúlumokkal és clipartokkal is kiegészíthetjük azt -, majd kinyomtatni, és kész.

Ez a gép a Dymo D1 kazettákkal működik, amikből rengeteg féle elérhető. Alapból jár a géphez egy fehér-fekete szalag ( mindig az első szín jelzi a szalag színét, a második pedig a nyomtatott szöveg színét ), én pluszba rendeltem víztiszta-fekete szalagot is, de olyan különlegességek is elérhetők hozzá, mint a piros-fekete, fekete-fehér, vagy a zöld-fekete. A gép három különböző méretű kazettával működik ( 6, 9 és 12mm ), így mindenki maga döntheti el, milyenre is van szüksége. Ráadásul nem csupán csak a színösszeállítás sokrétű, hanem a szalag típusa is, hiszen kapható hozzá poliészter, PVC, nylon és vinyl szalag is.

Dymo D1 kazetta

A kinyomtatott címkék nagyon jó minőségűek, tökéletesen ragadnak, és számos esetben megkönnyítik az eligazodást egy háztartásban. Én például első körben a hűtőszekrényem tárolókosarait címkéztem fel, így most már mindennek meg lesz a maga helye, és nem kerülnek ide-oda termékek. Ugyanígy szeretném majd felcímkézni – ha végre elkészül egyszer – a fürdőszobaszekrény fiókjait, kosarait, így egy abszolút rendezett, jól átlátható rendszert fogok kialakítani. Ezen kívül számos esetben jól jöhet egy ilyen címkézőgép, így akit kicsit is érdekel ez az egész, szerintem bátran fektessen be egy ilyen gépbe, hiszen gyorsan megtérül az ára . 

Plusz infó: amíg nem volt ilyen gépem, addig különböző, nyomtatókhoz való etikettet használtam. A sima fehér alapú etikettpapírt bárhol be lehet szerezni, én azonban átlátszót szerettem volna, ráadásul tintasugaras nyomtatóm van, így ez is nehezítette a keresést. Végül az Apli átlátszó, magasfényű etikettjei mellett döntöttem, amik kifejezetten tintasugaras nyomtatókhoz vannak tervezve – ez a megoldás is tökéletes, sőt, fogom is még használni, de tény, hogy itt pepecselni kell vele, hogy minél kevesebb felesleg keletkezzen egy-egy nyomtatás során, hiszen drága a papír, illetve magunknak kell kivagdosni végül a feliratokat.

Nektek mi a véleményetek ezekről a címkézőgépekről? Kipróbálnátok? 🙂

*Szponzorált tartalom, a terméket az OfficeMarket webáruháztól kaptam*