Sziasztok!

Bár anno már pedzegettem a blogon is azt, hogy előbb-utóbb szeretnék áttérni a natúr/bio kozmetikumok használatára, sajnos ez a mai napig nem valósult meg. Részben az én hibám is, mert nem ástam még bele magam teljesen a témába, azonban épp a napokban gondolkoztam azon, hogy mik azok a termékek, amiket első körben szeretnék lecserélni ilyen változatra, és arra gondoltam, mesélek ma nektek kicsit róla.

 

Parfüm

Mivel a munkám miatt a napjaim nagy részét itthon töltöm, és csak ritkán mozdulok ki, ezért viszonylag ritkábban használok parfümöt. Éppen ezért nem szántam még rá magam arra, hogy kicsit drágább árkategóriájú, ámde bio összetevőkből álló parfümöt vásároljak magamnak, de ami késik, nem múlik. A L’Occitane Fleurs de Cerisier parfümje a leírás alapján nagyon megtetszett – imádom a cseresznyés illatokat -, de mielőtt ennyi pénzt kiadok valamire, jó lenne előtte megszaglászni, úgyhogy ez még várat magára.

Kézkrém

Sajnos nekem a kezem a legszárazabb testrészem, legyen szó akár nyári kánikuláról, akár téli zimankós hidegről, úgyhogy rengeteg kézkrémet fogyasztok, éppen ezért jó lenne valami olyanra lecserélni, ami nincs tele kemikáliákkal. A Burt’s Bees mandulaolajos kézkrémje első blikkre elnyerte a tetszésemet, ráadásul a márkától próbáltam már ajakápolót, ami valami fantasztikus volt, úgyhogy nem hiszem, hogy csalódnék benne – egyedül a tégelyes kiszerelése tart vissza a vásárlástól, még nem tudtam eldönteni, hogy bevállaljam-e, nem túl praktikus.

Sampon

A samponmizériám még mindig nem ért véget, azóta is keresem az igazit, de be kell látnom, hogy ha tényleg hatásos és bio sampont szeretnék, azt nem fogom tudni a városomban beszerezni. A Naturalium regeneráló samponja az egyik kinézettem most, illetve ettől a márkától előbb-utóbb szeretnék kipróbálni egy-két tusfürdőt is, kíváncsi lennék rá, hogy vajon mivel tud többet nyújtani, mint a 300 forintos Baleás tusfürdő.

Micellás víz

A napi esti rutinom fontos része az arctisztítás, amire micellás vizet szoktam használni. A jelenlegivel is meg vagyok elégedve, azonban az összetevői nem tetszenek, így kisebb kutatás után rátaláltam a Lumene Lähde micellás vízre, ami érzékeny bőrre is jó – ez számomra fontos. Ráadásul a leírás szerint gyorsan és könnyedén eltávolítja a sminket is, ami nálam mondjuk maximum évente 7-8 alkalommal játszik csak, de egy olyan termék, ami a sminktermékeket is szépen leszedi, az valószínűleg az arcbőrt is szuperül tisztítja.  

 

Ti milyen natúr/bio kozmetikumokat használtok? Ajánljatok nekem márkákat, hol is érdemes körülnéznem ez ügyben. 🙂